Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113
    IMG_20190210_141103_570.jpg

    Macarons gemaakt gisteren.
    Groen = Pistache
    Roze = Frambozen
     
    NiVa0230, Mim89, Spectre en 12 anderen vinden dit leuk.
  2. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.579
    113
    wow, die zien er echt mooi uit!

    ik ga dit weekend ook weer een poging doen. Laatste keren ben ik te ver gegaan met macroneren. Dan vloeien ze te veel uit en heb je eerder pannenkoeken dan mooie bolletjes.
     
  3. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    10.271
    8.716
    113
    Vrouw
    @Adje vraagje... Kun je gevulde eieren een dag van tevoren maken?
     
  4. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    762
    1.233
    93
    Vrouw
    Die zien er echt heel goed uit! :)
     
  5. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.668
    113
    Vrouw
    Terecht trots
    Ziet er strak uit
    En lekker
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  6. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.668
    113
    Vrouw
    Je vraagt het niet aan mij, maar ik heb dat weleens gedaan.
    Goed koel bewaren en op t laatst de garnering (ik doe meestal een paar sprietjes bieslook oid) erop.
     
    Mim89 vindt dit leuk.
  7. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113

    Dankjewel.
    Ze waren vooral erg lekker.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.292
    10.263
    113
    Wow wat zien ze er mooi uit!!
     
    Manolito vindt dit leuk.
  9. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.364
    2.822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ja dat kan! Maar persoonlijk vind ik dat het lekkerder blijft als je de vulling gewoon in een gesloten spuitzak doet en de eieren in een afgesloten bak en dan iets korter tevoren even de vulling erin spuit. En als je vulling en eieren apart houdt, kun je het ook wel 2 dagen bewaren zelfs.
     
    Mim89 vindt dit leuk.
  10. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    10.271
    8.716
    113
    Vrouw
    Mamafiets en Suzy85 vinden dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Wauw!
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik zie dat de vraag al beantwoord is.
    Maar ik zou ook zeggen dat het een dag zeker kan. En als je de vulling apart houdt en zo laat mogelijk opspuit, blijven ze nog ‘verser’.
     
    Mim89 vindt dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ja die, kostte maar €4 ofzo. En werkten perfect.
     
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.668
    113
    Vrouw
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik maak die regelmatig. Heb een vast recept en heb daar ook de exacte tijd voor mijn vormpjes en oven bijgeschreven. Dus ik zou het wel aandurven. Voor het eerst maken met kerst, dan zou ik ze zelf wel testen. Het komt vaak heel nauw, echt op 1 á 2 minuten aan. En kan ook per oven verschillen.

    Of: je maakt 1 of 2 extra. Die haal je dan op zijn vroegst uit de oven. Als ze gaar genoeg zijn om heel te blijven bij het ontvormen en nog wel ‘lopen’ van binnen zijn ze goed. Als ze instorten, weet je dat er nog iets van 1of 2 minuten bij moeten.
     
  16. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113
    IMG_20200202_063455_259.jpg

    Even een vruchtenslof gemaakt gisteren.
     
    Zuul, NiVa0230, owly en 7 anderen vinden dit leuk.
  17. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.044
    17.015
    113
    Ik heb gisteravond peanutbuttercupbrownies gemaakt.
    Net gesneden en voorgeproefd met de kinderen, super lekker geworden :)

    IMG_9806.jpeg IMG_9805.jpeg
     
    Manolito, Mammavan5, Olifantje1991 en 3 anderen vinden dit leuk.
  18. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    10.271
    8.716
    113
    Vrouw
    Dankjewel!
     
  19. breister

    breister VIP lid

    9 aug 2019
    5.765
    881
    113
    Vrouw
    Die ziet er prachtig uit!
     
    Manolito vindt dit leuk.
  20. Olympia

    Olympia Fanatiek lid

    16 okt 2020
    1.041
    1.668
    113
    Vrouw
    Ik wil binnenkort eens gaan oefenen met broodbakken. Mocht ik het dan echt leuk gaan vinden, zou ik wel wat extra materiaal aan willen schaffen (ik heb dingen gezien over rijsmandjes en Dutch ovens wat me wel aansprak), maar ik wil eerst weten of ik doorzettingsvermogen heb of dat ik er na twee keer al klaar mee ben :o::D
    Vooralsnog wil ik het daarom doen met de simpele huis-tuin&keuken apparatuur. We hebben wel goede Kitchen aid machines, ik weet niet of dat handig is voor mengen en kneden of dat je dat beter met de hand kan doen?

    Kortom, ik ben echt een leek. Partner heeft een koksopleiding gedaan dus die heeft er wel wat verstand van, maar ik wil het eigenlijk niet aan hem vragen, want dan gaat hij zich weer overal mee bemoeien. Ik durf al amper te koken in zijn bijzijn, want dan is het wachten op een ‘je moet dat langer koken! Vaker roeren! Meer zout! Heb je de tomaten wel ontzuurd??!!!’:roflmao:

    Oftewel, ik wil dit oppakken zonder zijn hulp:p heeft iemand hier leuke recepten voor brood bakken? Of een boek wat je aanraadt waarmee ik wat kan experimenteren?
    Het liefst zou ik wat proberen met ‘bijzonder’ brood, vloerbrood met pitten en zaden e.d. Simpel witbrood koop ik wel in de supermarkt haha.
     

Deel Deze Pagina