Ik krijg wel eens blaren als ik bvb een natte pleister gehad heb. Maar dit klinkt anders. Hopelijk trekt het snel weg!
Jeuk? Je zou bijna denken aan toch een pleister allergie. Ooit mijn voet in de tape gehad en had heel veel jeuk. Daar liet de huid los. Geen idee of daar blaren zaten want er zat tape omheen. Bij gewone pleisters zie je bij voornamelijk plekken waar de tape zit en niet het witte gedeelte. Had op die plek de tape gezeten of het witte gedeelte? Zal de volgende keer toch gaan voor gevoelige huid pleisters.
Precies waar de grens loopt zat de tape, maar logischerwijs zou ik dan de andere kant van mn duim ook verwachten. Blaar is net met huishouden geklapt dus maar ff gaasje omgezet, pleister ontwijk ik even Gek genoeg was dit zo'n sensitive kinderpleister (G uitgezocht) dus als t een allergie zou zijn kan ik maar beter niet gewond raken of diabeet met sensor
Bij wie moet je zijn voor hulp bij gedragsproblemen van je kind.. of nja, wanneer valt iets onder 'gedragsproblemen' ? Ik zie het zelf niet persé zo, maar we zitten echt met ons handen in het haar. Ons geduld raakt op en ik heb er gewoon geen energie meer voor. Ik wil gewoon weten hoe ik dochter kan helpen met haar emotieregulering. Buitenshuis lijkt er echt niks aan de hand, maar thuis is ze heel explosief.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jeugdhulp/vraag-en-antwoord/hulp-vinden-voor-kind-4-18-jaar Wij hebben destijds aangeklopt bij het centrum voor jeugd en gezin. Was voor mijn gevoel laagdrempelig maar wel ontzettend fijne begeleiding. Jullie krijgen nu echt veel op jullie bordje en ik hoop dat er gauw een beetje rust terug keert. Knuffel
Advies was al gegeven huisarts kan misschien ook iets. En misschien helpt het te weten dat thuis veilig is waardoor zij dit doet. Dit te weten hielp mij dochter te snappen. Sterkte
Hopelijk heb je snel hulp. Wat je anders ook nog kan doen is op school bespreken. Ook al laat ze daar het gedrag niet zien. Zij hebben wellicht ook lijntjes naar hulpverlening. Toevallig hier nu aan de orde dat wij voor zoon op wachtlijst staan en zij snel via een ander kanaal hulp konden regelen.
Bij G (niet explosief maar heeeeeel heftig in dr verdriet (en ook niet lekker meedraaiend in de klas beetje buitenbeentje)) heeft een IB'er even meegekeken. Centrum Jeugd en Gezin of huisarts kan ook. Kan best zijn dat de hoeveelheid prikkels een issue zijn en dat ze dat op "een manier" moet ontladen. G duikt met een deken op de bank, ik ging t liefste hardlopen (wat nu niet meer kan dus dan maar een douche), man gaat gamen en R heeft nog geen handleiding op dat punt. Je zou allicht eens bij de hoogsensitieve kinderen/hoog begaafde kinderen kunnen koeloeren, misschien dat je wat herkent dan wel dingen/methodes ziet waarvan je denkt "dit lijkt me wat om eens in te zetten". Hoeft niet gelijk giga ingrijpend te zijn, ik heb uit alle hoeken wel dingen vandaan gevist om G in banen te leiden want dat was een eerste klas ongeleid projectiel met dat hoofd van dr.
Bij de gemeente. Daar werken mensen die bijv gezinscoach zijn en die kunnen helpen bij deze zaken. Kijk eens op de site van je gemeente. Daar staat vast meer informatie op over jeugd en hulp of iets dergelijks.
Ja we vermoeden wel dat het daar een uiting van is (overprikkeling). In de familie ook bekend met autisme/adhd dus wat dat betreft is het niet iets nieuws. Maar haar buien kunnen echt heftig zijn. We lezen veel en we proberen veel. Ze heeft er een handje van om met spullen te gaan gooien of te slaan in zo'n bui. Nu geprobeerd om haar boosheid/frustratie te laten uiten op een kussen, zodat ze zichzelf niet bezeerd en geen spullen kapot maakt. Werkt de ene keer beter als de andere en bij onszelf lukt het ook niet elke dag om ons geduld goed te bewaren. Je komt in een soort van negatieve spiraal terecht merk ik. Gisteren middag wilde ze heel graag spelen met een schoolvriendje, ze stond bijna te huilen op het plein. Uiteindelijk iemand gevraagd, maar dat ging helemaal niet goed. Ze kon haar speelgoed niet meer delen en vond ineens alles stom, waardoor ze ook een uitbarsting kreeg. Schoolvriendje was ervan onder de indruk. Achteraf gezien was dat speelafspraakje gewoon te veel zo midden op de week. Een les voor de volgende keer. En ik twijfel erover om haar komende tijd op woensdag thuis te houden. Maar zal dat eerst overleggen met school en kijken wat zij adviseren.
@Spectre ik hou het afspreken in de kleuterklas ook nog een beetje af. Af en toe prima, maar als ik al zie dat hij moe is, dan gaan we lekker naar huis en samen thuis knutselen, naar een speeltuin, filmpje kijken. Sommige kinderen hebben die rust echt even nodig.
Heb je zicht op wanneer de buien zich voordoen? Als iets niet lukt? Onverklaarbaar en voor alles? Als ze haar zin niet krijgt? Als broer aandacht krijgt? Hier een adhd/ass gezin en al veel buien meegemaakt het werd ons wel gevraagd om een zicht te krijgen hierop. Beetje soort van buiendagboek bijhouden. Wat ging er aan vooraf, welk uur, is er iets gebeurd,...
Wat heftig. Bij ons ging het vooral thuis mis wanneer het op school niet goed ging. Zit ze op haar plek, te makkelijk, te moeilijk? Begreep dat ze in de kleuterklas zit. Misschien ook eens kijken of het helpt om af en toe thuis te houden om op te laden. Ook bespreekbaar maken met school. Dat het op school niet is zegt niks over dat het daar niet kan spelen. Wat voor ons ook geholpen heeft is speltherapie.
Ja daar heb ik ook al eens aan zitten denken, om dat in zicht te krijgen. Goed idee om daar eens werk vann te gaan maken.
Voor degene die helpen is het ook interessant. Want een bui omdat ze haar zin niet krijgt, vraagt een heel andere aanpak dan wanneer het echt ontlading is door overprikkeling. Dan ben je al een stapje voor in de hulp want moet je niet na opstart nog daarmee beginnen.
Ze zit nog niet zo lang op school en hebben natuurlijk ook net een erg drukke periode achter de rug. Verder is er een nieuwe juf op school en gister ochtend vertelde ze bij het wegbrengen dat ze zenuwachtig was.. Maar eigenlijk heeft ze dit altijd al wel gehad, ook voordat ze naar school ging. Ze is ook extreem gevoelig voor prikkels. (Harde geluiden, koude kleding aantrekken, sokken die niet goed zitten, labels in kleding etc.) Bedankt voor de tip. Ik ga het zeker ook met school bespreken. We hadden eerst zelf zoiets van 'het zal wel een fase zijn' of 'we moeten zelf wat aanpassen in de opvoeding '. Maar we blijven tegen dezelfde dingen aanlopen.