Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,364
    2,822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ik vind t eerlijk gezegd jammer om te zien dat Levine hier zo afgekraakt wordt. Ik zit zelf niet op social media, dus ik heb geen idee hoe ze daar reageert en of het een interpretatie van geschreven tekst is of dat ze echt onaardig is op FB. Maar ik ken haar wel van haar workshops in het verleden en ik herken dit beeld echt totaal niet. Wat jullie schrijven is tegenovergesteld aan hoe ik haar ervaren heb. Ik vind haar boeken voor een beginnen broodbakker ook een stuk toegankelijker dan die van Robert van Beckhoven. Ook zijn boeken heb ik en gebruik ik. Maar als beginner vond ik Levine haar boeken echt een stuk beter destijds.
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    Ahh wat een mooi compliment! Dank je! ❤️
     
    Mammavan5 likes this.
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Citroencake met rozemarijn is klaar, moet alleen nog glazuur overheen.
    Heb ook nog een brownie gemaakt voor de kinderen, maar die wil dochter nog versieren met witte chocolade en sprinkles
     

    Attached Files:

  4. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    #804 Adje, Dec 24, 2024
    Last edited: Dec 24, 2024
    Drukke dag in de keuken, maar ben helemaal klaar met mijn to do lijstje.
    Diversen soorten koek voor bij de koffie voor mijn gasten op tweede kerstdag:
    Pinwheel koekjes (te dik opgerold, maar ze smaken prima :roflmao:)
    Chai spiced shortcake
    Kadayif met pistache en amandelen

    En voor het ontbijt, alle voorbereidingen mbt deeg en vulling en de laatste rijs in de koelkast. Morgenochtend alleen nog afbakken:
    Kardemom en koffie monkey bread
    Peer en amandel danish braid
    IMG_2297.jpeg IMG_2298.jpeg IMG_2301.jpeg IMG_2303.jpeg IMG_2304.jpeg IMG_2305.jpeg
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    #805 Adje, Dec 25, 2024
    Last edited: Dec 25, 2024
    De pear danish braid was echt verukkelijk! Zo fijn als dingen lukken :D
    Het Monkey bread was bovenop net iets te klef, maar de smaak was erg goed. Koffie en kardemom gaan heel goed samen.
    De kerststol viel toch tegen. Smaak was wel oke, maar hij was wat te droog.

    Morgen eten we de restjes op, dus heb ik het rustig in de ochtend.
    IMG_2312.jpeg IMG_2313.jpeg IMG_2316.jpeg IMG_2315.jpeg IMG_2317.jpeg IMG_2318.jpeg IMG_2325.jpeg
     
    Zuul, Mammavan5, Spectre and 5 others like this.
  6. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    Nov 8, 2013
    8,330
    8,332
    113
    Amsterdam
    Ik post eigenlijk nooit maar lees mee. Wij bakken elk jaar met m’n moeder zusje etc Tsjechische kerstkoekjes.
    Zijn we echt de hele dag mee bezig meer zon gezellig traditie en ook heel lekker.
    IMG_4119.jpeg
    IMG_4121.jpeg
     
  7. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,358
    30,650
    113
    Female
    Dat ziet er weer heerlijk uit allemaal.

    Ik heb mijn lavacake-avontuur nog even uitgesteld wegens omstandigheden.
     
  8. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,191
    1,052
    113
    Female
    Hier vanmorgen brownie met oreo gemaakt. En een vlechtbrood. Gisteravond nog even een stol maar die was iets te lang gebakken, dus ook wat droog. Morgen karamelsaus maken en alvast inspiratie op doen voor visite volgende week.
     
  9. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Brownie nog versierd door dochter.
     

    Attached Files:

    Siepie85, Mamafiets, Adje and 2 others like this.
  10. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,041
    17,010
    113
    Niet het meest fotogenieke gebak, maar is erg lekker geworden :)
    Koffiecake (met een laagje koffiebotercreme)
    IMG_1015.jpeg
     
    Siepie85, Mim89, owly and 5 others like this.
  11. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,231
    93
    Female
    Ik heb gisteren een Poolse sernik gebakken uit het cheesecakeboek van Miljuschka.
    Er zitten alleen een beetje veel kleine belletjes in, ik denk toch iets te luchtig geklopt. Maar echt heerlijk van smaak!:)

    IMG_1991.jpeg IMG_1994.jpeg
     
    Spectre, Siepie85, Zuul and 2 others like this.
  12. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,260
    113
    Zelf weer eens wat gebakken :D
    Eerste keer spritsen. Ben er achter gekomen dat het eigenlijk te koud was. Had een te koude plaat om op te wrijven maar die was te koud. Gelukkig met hulp van de föhn goed gekomen.
    20250113_131444.jpg
     
  13. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    Zien er goed uit!
     
  14. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,260
    113
    Uit jou mond is dat een groot compliment :D

    Had net een foto gestuurd naar zoon. Die wou wel helpen met de smaaktest:roflmao:

    Man baalde dat hij later was vandaag:D
     
    Adje likes this.
  15. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,041
    17,010
    113
    Mijn baksel van deze week. Een super frisse citroencake, met citroenglazuur :)

    Op de foto een beetje gekke kleur, door het grauwe weer en de verlichting in de keuken. In het echt iets minder kanariegeel :D
    IMG_1112.jpeg
     
    Spectre, Paardenbloem, owly and 4 others like this.
  16. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Dochter (7) heeft met een klein beetje hulp zelf deze nutella koekjes gebakken uit het kinderbakboek van Laura. Vooral het mixen van de boter vind ze zwaar, afwegen etc doet ze tegenwoordig allemaal zelf.
    Ze vroeg al of ze beter was dan mij toen ik 7 was. :roflmao:
    Dus over een paar jaar bakt ze me eruit denk ik.
     

    Attached Files:

    Spectre, Mim89, Paardenbloem and 9 others like this.
  17. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,260
    113
    Doet ze goed!! Leuk hoor zo samen bakken :D

    Eerst helpen ze jou en daarna in een brn he de assistente :roflmao:
     
    Olifantje1991 likes this.
  18. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Ik denk dat komt nooit goed…. 1e keer zelf stokbrood bakken
     

    Attached Files:

  19. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,181
    6,578
    113
    Boord bakken is lastiger dan het lijkt. Het is echt leren van wat er beter kan. Ik denk dat je rijstijd te lang is geweest. Dan zet het brood goed uit, maar verliest het zijn draagkracht, waardoor het makkelijk weer plat wordt. Verder is het ook oefenen, oefenen, oefenen met opbollen: je moet het deeg strak maken, zodat het zijn vorm behoud.

    Ik heb vandaag geprobeerd pizzadeeg te vormen op zijn italiaans, maar ik moet nog veel oefenen :) En ben al de hele dag bezig met croissantjes te maken, eerste keer. Gisteren al begonnen met rijzen, verder rijzen in de nacht en vandaag tussen alle andere activiteiten door toeren, toeren en toeren. Geen boter eruit gelekt, maar ze moeten nog in de oven. Ben benieuwd of ik laagjes ga zien.
     
  20. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,272
    17,147
    113
    Uitgebreide dingen komen wel weer. Vandaag was het aardbeiencake (door man en nr5 uitgezocht in de winkel) met wat glitterglazuur erop.
    IMG-20250118-WA0031.jpeg
     
    Olifantje1991, Zuul, Mim89 and 2 others like this.

Share This Page