Ik denk dat er hier anderen zijn die meer ervaring met broodbakken hebben dan ik.. Maar wat ik tot nog toe gedaan heb, is het kneedprograma van de broodbakmachine gebruiken en dan het rijzen, doorslaan, opbollen, vormen en de narijs buiten de machine/handmatig te doen. En dan afbakken in een broodbakblik in de oven. Zo heb je meer inzicht in en controle over het proces dan in een broodbakmachine. Daar kwam het bij mij vaak toch net iets te nat of te plat ofzo uit.. Ik heb een workshop gevolgd bij Teunie Luijk van Eenvoudig Leven. Wat ik weet, heb ik daar geleerd. Heel leuk om te doen.
https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/cannoli-recept/ Ik weet niet of je deze al gezien had? Heel veel verder kom ik ook niet. Heb ze zelf nooit gemaakt. Wel leuk om te proberen!
jaaaa, klopt! Ik kocht ze laatst en die zijn lekker ( en ontzettend duur) vandaar dat ik ze zelf wil maken
Dankje voor je bericht! Dan toch op eigen gevoel afgaan en zelf aan de slag gaan, geen bakbroodmachine. Cursus is een goede, daar ga ik eens naar kijken wat hier (in de buurt) te vinden is
Ik maakte gisteren de New York cheesecake uit Miljuschka’s boek Hij is goed gelukt, de taart zelf en toppings zijn echt verrukkelijk, alleen de bodem zou ik de volgende keer denk ik toch met bastognekoekjes maken i.p.v. zoute stengels en pretzels (dat was volgens recept)
Klopt, hij is super luchtig. Je moet voor het beslag ook de eieren splitsen en de eiwitten luchtig kloppen.
Ik heb weer eens een poging gedaan tot broodbakken. Gisterochtend zijn we naar molen De Vlijt gegaan in Wageningen. Zij hebben best een flink assortiment (grotendeels biologisch) aan zelf gemalen meel en andere ingrediënten. Je kunt er ook boven kijken in de molen, heel leuk! Ik heb gistermiddag een brood gebakken van hun viergranenmeel. We vonden het echt heerlijk!
Die ziet eruit alsof je hem bij de bakker hebt gekocht. Lekker hoor. Mijn zoon heeft gisteren een plaatcake met rood fruit gebakken.
Een 'gezondere' chocolade cake (met havermout). De smaak is goed, wel net even wat anders dan een normale cake qua structuur. Zoon vindt hem niet zo, dochter wilde graag nog een stukje
Wij ook! De eerste keer dat ik deze maak. Hij was net nog te warm dus vanavond gaan we hem testen bij de thee
Hij was net zo lekker als dat hij eruit ziet! Wanneer ik hem maak voor een verjaardag bak ik hem wel 1 dag eerder.