Ik heb een hele leuke cursus zakelijk tekenen gehad. Afgelopen periode heb ik er veel gebruik van gemaakt, maar merk dat ik het ook leuk vind om thuis in mijn vrije tijd te doen. Het laatste half jaar heb ik verschillende podcasts geluisterd en daar een soort verslagje van getekend. Maar ik merk dat ik het nog lastig vind om het tempo bij te houden. Dus ik ben begonnen met "leuke" onderwerpen tekenen. Iets over zwarte gaten, communicatie strategieën, geschiedenis van het dorp waar we wonen, gezond eten, het werk van de gemeenteraad. Ik zoek er informatie over op en probeer het dan in een a4tje te vatten. Het is geen hoog niveau, maar ik vind het leuk om te doen (en ik krijg er allerlei leuke algemene kennis van, ben inmiddels vet goed in de vragen van "de slimste mens"). Maar ik merk dat ik een beetje inspiratie in onderwerpen mis. Dus ik ben benieuwd waar jullie je graag in verdiepen, welke onderwerpen je interessant vindt etc.
Ik vind lifstyle en gezondheid leuk. En de opvoeding van onze kinderen. Onlangs deze podkast geluisterd en daar ben ik best een beetje van onder de indruk. Ben met terugwerkende kracht nog steeds erg blij met de keuzes die ik voor zoon heb gemaakt. Gastouder op een boerderij en later kind naar de VS. Onlangs ben ik gestart met een opleiding voeding en diëtiek. Ook dit vind ik mega interessant. https://www.nporadio1.nl/podcasts/opgejaagd Hoe ziet ons onderwijssysteem en de kinderopvang eruit als je kijkt door de ogen van iemand uit Scandinavië? Documentairemaker Jennifer Pettersson woont al 20 jaar in Nederland en voelde zich hier altijd thuis. Maar sinds ze kinderen heeft, twijfelt ze of ze niet beter terug kan gaan naar Zweden. In de 8-delige podcast Opgejaagd volgt Jennifer twee jaar lang haar eigen gezin en reist ze door Nederland op zoek naar de oorzaken en gevolgen van systeemfouten in het Nederlandse basisonderwijs en de kinderopvang. Ook gaat ze naar Zweden om te zien of het daar zoveel beter is. Aan het eind van de serie wil ze de knoop doorhakken of ze moet blijven of vertrekken.
Ik verdiep me in heel veel dingen Bijv hoe de Amerikaanse verkiezingen werken, hoe je zelf water kunt filteren, welke warmtepomp het beste werkt en waarom, de persoon Erik Scherder (dus niet zijn boeken), hoe je een dennenboom kunt kweken, met welke communicatiemethoden je beter wordt in overtuigen, welke schildertechnieken er zijn en hoe die zich ontwikkeld hebben de afgelopen eeuwen, hoe de Friese taal in elkaar zit, etc etc. Ik heb een hele drukke baan, maar heb echt altijd extra uitdaging nodig. Soms nogal vermoeiend
Oh.. zoveel. Bijv: Kamerplanten Hoogbegaafdheid Hoogsensitiviteit Migratie (hoe het echt zit) Taal en identiteit Andere culturen en transculturele psychologie Ontstaan en uitbreiding van steden Geschiedenis
Ik zit meer in de technologische hoek, AI systemen, algoritmes, encrytiemethodes.. maar ook wetgeving e.d. En gezondheidszorg en opvoeding vind ik ook leuke thema's om in te duiken..
Ik vind het zelf heel leuk om me te verdiepen in Ai en werk zelf ook dagelijks met Claude en chat gpt
In wat niet, eigenlijk Ik heb veel tijdelijke interesses die dan weer wegebben, maar mijn hoofdzakelijke interesses zijn true crime, geschiedenis, religie (niet alleen mijn eigen), milieu en klimaat. Ik vind koken ook heel interessant en dan vooral traditionele gerechten, de geschiedenis achter bepaalde gerechten, en methoden van voedsel conserveren in verschillende culturen e.d. Maar daarnaast kan ik best een tijdje helemaal in de ban zijn van heel andere onderwerpen, zoals scheepsrampen, medische of juridische onderwerpen en nog zoveel meer.
Ik heb al van kinds af aan dat ik dingen wil snappen, dan sneed ik vb de tandpasta open om te zien hoe die 2 kleuren er precies uit kwamen ofzo. Dat doe ik nu nog steeds wel, dingen opzoeken die ik niet weet of snap, maar niet specifiek 1 onderwerp. Kan er niet goed tegen als iemand iets vraagt of het ergens over heeft ofzo en ik weet het niet of ken het niet. En door mijn opleidingen zoek ik altijd alles op als ik iets zie over een syndroom of aandoening die ik niet ken. Vind ik super interessant. Het onthouden is een tweede genetica interesseert mij ook echt enorm maar is de laatste jaren een beetje naar de achtergrond gegaan. En ik wou zeggen moestuinieren, maar echt verdiepen heb ik me daarin niet gedaan, ik doe eigenlijk zo maar iets, ik zoek nog net op wat niet bij elkaar mag staan haha. Al is dat iets waar ik wel een groot deel van het jaar mee bezig ben.
Dan moet jij het YouTube kanaal Tasting history with Max Miller eens kijken. Dat past echt goed bij deze interesse.
Lijkt mij echt een heel leuke cursus die je gevolgd hebt! Voor mijn opleiding/werk maakte ik zoiets ook wel eens van een boek, de zgn literaire mindmap. Verder nooit gebruikt. Zelf ben ik meer gericht op tekst als het gaat om samenvatten oid, maar weet nog dat veel medestudenten en leerlingen deze manier van het in kaart brengen van informatie veel fijner vonden (en er ook vanavond moment1 erg goed in waren!) Verdere onderwerpen die ik interessant vind, naast mijn nr 1 interesse (Nederlandse) literatuur: - Kunstgeschiedenis, met name schilderkunst. Verhaal achter kunstwerk / kunstenaar etc. - Dichtkunst - Filosofie - (moes)tuinieren - Huisinrichting Zou je eens zo'n zakelijke tekening willen delen? Ben er heel benieuwd naar!
Op dit moment ben ik voor werk bezig met leren programmeren. Geweldig leuk om te doen Verder verschilt het nogal. Ik vind het leuk om me in een onderwerp re verdiepen wanneer we ergens heen op vakantie gaan. Bijvoorbeeld in het jaar dat we naar Normandie gingen heb ik heel veel geleerd over de 2e wereldoorlog en D-day in het bijzonder. Of de geschiedenis van Carcassonne toen we daar in de buurt op een camping stonden. Vaak lees ik ook romans die spelen op die plek en een bepaalde periode in de geschiedenis. Toen we naar Barcelona gingen heb ik uiteraard van alles opgezocht over Gaudi. Maar had ook een roman over (de bouw van) de kathedraal van de zee. Niet dat ik al die dingen ook onthoud hoor Maar bepaalde details blijven vaak wel hangen.
Oa Geschiedenis, medische wetenschap en geografie, gedragswetenschap (En als late adapter heb ik niets met technologie en ict)
Ben nu een weekend weg met vrienden, maar als ik thuis ben zal ik even wat zoeken. We hebben vandaag een rebus voor ze gemaakt, die heb ik getekent. Dus daar heb ik een foto van gemaakt Op Instagram volg ik de schetsfabriek, daar laten ze ook veel zien hoe je dingen kunt tekenen. En op Pinterest kan je op zakelijk tekenen ook heel veel voorbeelden vinden.
Oh dit is grappig, ik ben precies zo! Eindelijk een kindred spirit Mijn boekenkast het geen lijn, het is afhankelijk van mijn interesse op dat moment. Het gaat van fantasy boeken naar paleobiologie, naar de ontwikkeling van vroeg christelijke godsdiensten, naar de geschiedenis van het vroede Nederlandse koningshuis en dan weer Feynman en zo verder. Op dit moment qua boeken veel over Lean optimalisatie en besturingstheorie. Qua podcasts heel breed geschiedenis van koningen (Royal blood) en politiek.
Leuk, dank! Heb op Pinterest zitten rondneuzen, idd heel inspirerende voorbeelden. Dit is ook echt leuk voor opdrachten voor leerlingen / studenten. Weer 's wat anders dan 'Schrijf dit of dat'.
Ik vind van alles leuk, brede interesse. Maar echt verdiepen is moeilijk voor mij, omdat ik chronische migraine heb en mijn hersenen vaak niet meer zo meewerken. Ik probeer nu Spaans te leren, en lees veel over bakken en koken, het proces ed.
Haha. Daarom heb ik die ook niet opgeschreven. Vorig jaar, door gebrek aan energie, mijn minimoestuintje nogal laten verwilderen. Ik wil er komend voorjaar wel weer wat van gaan maken. Maar echt verdiepen. Nee. Gewoon wat praktische info opzoeken en dan aan de slag. Ik wil er eindelijk ook een compostbak bij maken (staat ook al meer dan een jaar op de planning).