Geen culinair hoogstandje, en juist super simpel. Maar wel erg lekker Cronuts gemaakt van croissantdeeg uit blik Frituren, door kaneelsuiker rollen en klaar. Vanavond maak ik nog een chocolade milkshake met slagroom erbij, en dan hebben we een behoorlijk vullend dessert.
Van een paar dagen geleden: bradj, een soort koek gevuld met dadelpasta en gebakken in de gietijzeren pan. Een beetje de gezondere versie van makroudh, voor degenen die daar bekend mee zijn. Ze blijven verassend lang houdbaar, hebben er een paar dagen achter elkaar mee ontbeten 's nachts
Ik heb eindelijk ook weer eens wat te delen. Zoon en vriendin hebben een appel-kruimel vlaai gemaakt. Hij was superlekker. Vriendin is goedgekeurd
Ik had laatst de kruimel op een andere manier gemaakt. Ik deed altijd boter klein snijden en dan suiker en meel erdoor heen kneden. Ik kwam laatst een recept tegen waarbij ik de boter eerst tegen het smelten aan warm moest maken en dan alles toevoegen en roeren. Ik vond de kruimels veel lekkerder!
Wat foto's van de afgelopen dagen: Kokoskoekjes Dadelkoekjes Tulumba Vandaag was een bak-vrije dag, op brood na dan. Morgen hopen we weer verder te gaan met koekjes bakken.
Het is een recept van Fitwaffle: 350gr digestive koekjes 115gr roomboter 300gr gecondenseerde melk 10 Kinder Bueno reepjes 250gr witte chocola De koekjes fijn malen en mengen met 100gr gesmolten boter en de gecondenseerde melk. 6 Kinder Bueno reepjes in stukjes snijden en daar doorheen mengen. Het geheel in een bakblik doen. De witte chocola samen met 15gr roomboter smelten en over het geheel in het bakblik verdelen. Tot slot de resterende 4 Kinder Bueno in stukjes snijden en eroverheen verdelen. Paar uur in de koelkast en klaar.
Vandaag een deel van de 90 wafels die ik voor de Alpe d'huZes actie mag bakken gemaakt. Zijn echt goed gelukt
Gisteren op de studiedag donuts gemaakt alvast voor verjaardag van de jongste. Volgende week alleen nog versieren.
Je krijgt er vooral lekker harde wafels van. Ik vind het ook prettig werken. Bolletjes maken. Bolletje op het ijzer. Ijzer dicht. Beslag is meer geknoei stel ik me zo voor.
Oke kan het eens uitproberen! Heb je een recept hiervan? Het beslag is vrij dik dus knoeien valt wel mee, maar ben wel eens benieuwd naar het verschil.