Het is ook maar net wat je gewoon bent e. Ik vind dit niet streng ofzo Dokterbriefje vind ik zeer logisch en dat je op een schooldag niet zomaar rondrijd vind ik ook normaal . Had ik jullie systeem gewoon geweest had ik het mss ook streng gevonden maar nu dus normaal .
Dus als je heg vwo doet kan iedereen in de klas en ander niveau van wiskunde kiezen ? Hier krijgt iedereen in de klas hetzelfde niveau.
Voor mij was naar huis geen optie maar ik had een klasgenoot die dat wel deed. Alleen vertrok ze dan vaak zo laat weer van huis dat ze te laat op school kwam. Leverde haar veel nablijfuren op. Was wel jaloers op haar reisafstand, binnen 5min fietsen thuis/op school ipv uur fietsen. Vooral in de ochtenden en met regen enzo wilde ik best ruilen
Ja tijdsmanagement is dan wel belangrijk. Hier basisschool en middelbare school allebei op een paar minuten fietsafstand. Station ook op 5 minuten fietsen in tempo van dochter. En we zijn in 5 minuten in het bos of in 2 minuten op het platteland. Tis hier verder een doodse bedoening maar dit zijn naast ons enorm grote huis wel enorme pluspunten. Oudste is nu in een uur op haar school in Amsterdam, Utrecht een half uur dus voorlopig zitten we hier nog wel goed.
Ja dat kan idd. Je hebt de basisklas, met die klas heb je sowieso de vakken Engels en Nederlands. En de andere uren heb je je eigen profielvakken. Dan kan het dus gebeuren dat je met maar een paar van je basisklas in het lokaal zit.
Het is niet zozeer een verschil in niveau van wiskunde, meer in onderwerp / richting. Maar veel leerlingen vinden de ene soort wel makkelijker dan de andere. Ik kopieer hier even een stukje uitleg van onderwijsconsument.nl : Op de middelbare school krijg je het vak wiskunde. Op het vwo is er vanaf leerjaar vier verschil tussen wiskunde A, B, C en D. Bij wiskunde A en C leer je vooral verbanden herkennen en begrijpen, statistiek en kansrekenen. Wiskunde B is abstracter. Hier ga je vooral aan de slag met formules, vergelijkingen en differentiëren. Wiskunde D is een verdiepingsvak dat alleen gevolgd kan worden in combinatie met wiskunde B. Op het havo heb je vanaf leerjaar vier wiskunde A, B en D. En op het vmbo wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten wiskunde. Andere vakken kies je wel of niet, daar zit minder variatie in binnen het vak. Dus iedereen heeft Engels, Nederlands, gym, godsdienst (op onze christelijke school), maatschappijleer, tenminste één extra vreemde taal en minstens één soort wiskunde. Afhankelijk van je profiel kies je daarnaast voor natuurkunde, scheikunde, informatica, biologie, economie, geschiedenis, nog meer talen of nog meer wiskunde (en afhankelijk van de school zijn er nog meer keuzevakken mogelijk).
Maar dat niveau kiest dus ieder voor zich. Dus in 1 klas kunnen verschillende niveaus zitten? Of gaat dit over per richting?
Het is niet perse niveau, meer richting idd. Al zeggen ze wel dat wiskunde b moeilijker is dan wiskunde a bijvoorbeeld, maar dat verschilt ook wel per persoon. Maar dat verschil geldt idd alleen voor wiskunde. In de andere heb je die gradaties niet.
Ah dan is het niet zozeer anders als hier. In de 1ne richting heb je ook meer wiskunde als in de andere en in een wiskundige richting is de wiskunde uiteraard totaal anders (vooral dieper gaan) dan in schoonheidszorg (voorbeeldje e). Ik dacht dus dat iedereen kon kiezen welke wiskunde maar het is dus de richting die het bepaald .
Dat was hier vorig jaar ook de grote motivatie om wel te gaan leren. En dan vooral omdat hij niet nog een jaar met die rot-talen in zijn maag zat.
Ze kiezen een profiel, en voor de vakken binnen dat profiel gaan ze examen doen. Minder vakken. Meer uren/diepgang per vak. Maar ook een paar nieuwe vakken. In geval van zoon is bedrijfseconomie en BSM (bewegen, sport management) erbij gekomen.
Ik voel met je mee. Hier ook angst. Laatst met lood in de schoenen toch maar weer voor controle geweest. Was alweer meer dan 2 jaar geleden. De opluchting als ik dan niks heb ... Ik heb een hele lieve rustige tandarts. Daardoor is mijn angst wel wat verminderd. Maar nog steeds.... even tandsteen verwijderen .... mag ik onder narcose? Mocht niet. Maar heeft het wel heel kalm en pijnloos gedaan
Wiskunde A of B is niet zozeer niveau vetschil. Maar echt een andere richting binnen het vak. De ene is vooral statistiek en alles daaromheen. Het andere is oa differentiëren, formules etc. En tegenwoordig is er ook C. Maar ik ben de uitleg erover alweer vergeten Edit: ik zie dat het hierboven al perfect is uitgelegd
Ja het komt.overeen met bij ons kiezen voor een richting met 3, 4 of 6uur wiskunde. Dat zou je ook kunnen aanduiden met a-b-c.
Ze krijgen wel per niveau les. Mijn zoon heeft bijv wiskunde B en wiskunde D. Wiskunde B krijgt hij van de ene docent en voor wiskunde D heeft hij weer een andere docent. Dat krijgt hij dus op verschillende uren. En mensen die wiskunde A hebben zitten niet bij hem in het lokaal dan. Die hebben het weer van een andere docent. Voor iemand die dit schoolsysteem niet kent is het denk ik echt moeilijk te volgen.
C weet ik eigenlijk ook niet. Maar er is ook nog wiskunde D Dat kun je alleen doen als je ook wiskunde B hebt. Dat is een stuk verdieping op wiskunde B. Met statistieken en kansberekening.
Moeilijk is een groot woord . Want hier heb je ook 3-4-6 maar dat is per richting. En hier zie ik staan per richting maar dan zie ik bij u dat het ook per leerling anders kan zijn.
Ja klopt, elke leerling kiest zijn eigen vakkenpakket. Er zullen er vast zijn die een aanzienlijk deel hetzelfde hebben, maar het kan ook zijn dat je echt een van de weinigen bent met exact die vakken.
Ja mijn zoon is de enige idd, van zijn leerjaar althans. Nou dat is niet handig haha, altijd een rot rooster.