Op dit moment heb ik een mooie gietijzeren braadpan in gebruik. Het is een mooie eyecatcher op het gasstel en in de winter op een tafeltje op een petroleumstel is het heel erg knus. Alleen is de pan erg zwaar en nu het mooie weer eraan komt gaat het petroleumstel de schuur weer in. Wie heeft er ervaring met een slow cooker en werkt dat net zo goed en makkelijk als een toch wel ouderwetse braadpan.
Beter en makkelijker als je het mij vraagt. In sommige kun je ook aanbraden. Ik gebruikte nooit meer m'n gietijzeren pan Maar.... Sinds ik een multicooker heb, gebruik ik.nooit meer m'n slowcooker
Ik heb ook een multicooker, deze heeft meerdere functies met onder andere slowcooken, maar ook koken op hoge druk, deze functie gebruik ik zelf het meeste. Ik gebruik mijn gietijzeren pan nog maar zelden.
Hier enkel de slowcooker (dwz geen multicooker). Het enige wat ik daarnaast nog wel gebruik is bijv de braadpan om vlees aan te braden voordat het de slowcooker in gaat of de spullen in te binden als de slowcooker klaar is (denk aan goulash bijv). Maar voor sudderen, pastasauzen, curry's en dingen als pulled chicken, roti etc. is het mn grootste vriend. Ik heb wel een simpele van deawoo voor 30,- met uit, low, high en warm er op. Meer dan dat heb ik ook nog niet nodig gehad overigens.
Je kan ook nog de oudere topic lezen over slowcooker. Die veranderen niet heel veel Maar wij hebben een slowcooker. Je kan hem eerst gebruiken om vlees aan te braden. Smorgens alles er in en savonds op tafel. Maak het vaak ook voor meerdere dagen dus 1 dag er van eten en de rest verdelen in bakjes/ zakjes in de diepvries. Hoge druk pan hebben we niet. Stoofperen uit de slowcooker vinden we vele malen lekkerder (schoonouders hebben een hoge druk pan)
Ik heb een crockpot express en al los deze kapot gaat komt er gisteren nog een nieuwe Ik gebruik hem om het hele jaar door. Niet alleen voor winterse stoofpotjes, maar ook voor soep, curry, drumsticks, aardappelschotel, pulled Chicken of pork, pastasauzen zoals bolognesesaus, groentestoof potjes etc etc Ik gebruik hem meerdere keren per week. En met name op werkdagen ideaal. Hij staat nu ook al de hele dag aan met een Thaise pindasoep erin. Morgen gaat er een variatie op Mac & cheese met bloemkool in. Echt ideaal, thuiskomen en het eten is klaar of zo goed als klaar. En je kan hem dus gerust de hele dag zonder toezicht aan laten staan. Is net zo veilig als je koelkast de hele dag op stroom hebben. Oh en de crockpot express is dus een multicooker. Hij kan ook onder hoog druk gaten en dan heb je stoofvlees in bv 45 min, of super malse drumsticks in 15 min. Echt ideaal!
Stoofperen!!!! Verdorie net mn kipkerrie er in gedaan. (Ook gelijk een grote lading voor meerdere dagen) Uiensoep, voor de liefhebber, is ook ERRUG goed uit de slowcooker. Nouja alles wat langzaam de tijd mag krijgen is gewoon geweldig. In mn kraamtijd /R als mini had ik zakken in de vriezer die ik ontdooide en er zo in kieperde (kruidenmixen al doorverwerkt). Slowcooker aan en in de avond enkel opscheppen. Tenminste een fatsoenlijke tussen de oneindige chaos der flesjes en luiertjes door en de fut niet meer hebbende voor koken met die verborgen refluxers hier. En met zonnepanelen en hoge gasprijzen is het nog grappiger allemaal, zelfs met een waterig zonnetje.
Heb je toevallig de recepten vd pindasoep en de Mac cheese variant? Ben de slowcooker nog aan het uitproberen . Bedankt alvast!!
Tuurlijk! De recepten komen uit het vega slowcookerboek van Sabine Koning. Daarnaast is het slowcookerboek van haar ook echt een aanrader. Veel recepten waarbij je echt alleen maar alles in de slowcooker hoeft te mikken en weinig tot niks ernaast nog hoeft te doen. De soep staat ook online: https://ohmyfoodness.nl/pittige-thaise-pindasoep/ En dan gaat eigenlijk alles in de slowcooker (6 uur op low), behalve de tauge, kipreepjes, kokosmelks, limoensap en pindakaas. Dat gaat er het laatste half uur bij. Maar ik heb dus een crockpot express en heb het er bij thuiskomst ingegooid en even de sauteerdunctie aangezet, waardoor de kip snel gaar was en de soep geserveerd kon worden. De Mac & cheese maak ik vanavond even een foto van uit het kookboek. Moet zo naar mijn werk.
Ik ben nog steeds niet overtuigd van het nut van een slowcooker. Wel van langzaam koken op zich, daar heb ik dan ook kleien pannen voor, maar het hoeft wat mij betreft niet in een elektrisch apparaat.
Als dat hetzelfde doet is dat natuurlijk ook helemaal prima. Maar voor mij is het vooral op werkdagen super handig dat het juist wel electrisch is en ik tijden in kan stellen (delay timer, slowcook timer en daarna houdt hij nog 4 uur warm). Als ik op mijn werk ben en iets heeft kortere slowcooktijden nodig, dan kan ik hem dus instellen dat hij bv pas na 2 uur aanslaat. Ik ben dan al lang en breed op mijn werk. En als ik thuis kom en het is wel al klaar houdt hij het nog keurig op temperatuur. Dat gaat niet met een kleien pan. Maar als je wel thuis blijft is dat waarschijnlijk wel goed te doen.
Oh dat geloof ik best hoor. Maar ik hoef gewoon geen apparaat wanneer dat (voor mij) niet nodig is. In andere gevallen zoals bij @Adje is het inderdaad best handig, maar ik ben meestal thuis. Een kleien pan werkt gewoon op het gasfornuis, met eventueel een sudderplaatje eronder. Vanwege het materiaal en dikte van de pan kookt het net als een slowcooker heel langzaam. Daarbij alleen wel het verschil dat een kleien pan een karakteristieke smaak afgeeft dat een elektrisch apparaat dat niet heeft.
Ik heb idd een Marokkaanse tajine (niet te verwarren met een Tunesische tajine waarin brood wordt gebakken) en een grotere kleien couscouspan. Meestal gebruik ik laatstgenoemde, je hoeft natuurlijk het stoomgedeelte niet te gebruiken, dan is het in principe voor ieder ander gerecht geschikt.
Ik heb ook een tajine, maar dat is niet te vergelijken met een slowcooker qua gebruik. Of bedoel je dat niet?