Ze zijn er weer de asperges. De kraam aan de weg hier even verderop is weer open en de eerste heb ik al op. Heerlijk. Nu heb ik bedacht in het paasweekend iets extra speciaals te maken met asperges. Maar wat? Wie heeft een echt leuk recept voor asperges. Dus niet de standaard ham, ei, aardappel, botersaus. Wat ook lekker is. Maar die ken ik intussen wel
Ik vind hartige taart met asperges altijd heel lekker. Ik maak er zelf wat van, volg geen recept. Maar het is zoiets: https://deliciousmagazine.nl/recepten/hartige-taart-met-asperges-bosui-ham-en-ei-2/ ( ik maak altijd een vega-variant)
Sorry, geen tips. Ik eet ze het liefst met ham, ei en wat gesmolten boter. Lekker puur. Op een andere manier vind ik een soort van zonde en ik eet ze ook nooit in een restaurant omdat ik dat prima zelf kan maken. Gisteravond voor het eerst weer gehad, hmmmm.
Deze ziet er lekker uit: https://theplantbasedschool.com/asparagus-pasta/ Geen idee of het ook echt lekker is, er zijn hier geen asperges dus kan het ook niet proberen.
Ik blijf van van de a la Flandre versie met zalm Of als je eens zin hebt in groene asperges, superlekker in een papillot met zalm ook. Quiche is ook echt lekker ermee Ahhh ik kijk al uit naar volgend jaar, dan mogen we eindelijk de groene asperges uit de moestuin oogsten. Ze zijn nu al goed aan het schieten maar de plant is nog te jong om te oogsten dit jaar. Zoooo lekker
Zacht koken Zacht gekookt ei erbij Lekkere ham Mayo Ik maak ze bijna nooit anders.. Zo lekker... nomnomnom Soms een plaattaart met geitenkaas en parma ham Soms soep Maar meestal gewoon zo. Ik.ben de.enige die ze thuis eet
Volgens mij heb ik deze ooit van een ah verspakket ‘gestolen’ 500 g witte asperges 2 sjalotten 1 aardappel Krulpeterselie 2 groentebouillon tabletten Pakje kookroom 1 el (olijf)olie 1 l water 1 tl kerriepoeder Peper (Gerookte zalm) 1. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bewaar de schillen en onderste stukjes voor de bouillon. Snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. 2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot met het kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukjes, de groentebouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon afgedekt 30 min. zachtjes koken. 3. Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperges en aardappel toe en laat de soep afgedekt 15 min. zachtjes koken. 4. Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer. 5. Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep, voeg de kookroom toe en breng de soep kort aan de kook. Proef en breng op smaak met peper. 6. Snijd de peterselie fijn. Schenk de soep in koppen en garneer met de peterselie.
Hier vandaag asperges met ei, kriel en uiteindelijk gerookte zalm ipv beenham en botersaus. Geen eigen foto maar het was eigenlijk exact zoals op deze foto.
Ik zag laatst een recept dat iemand ze gepaneerd had. En daarna een soort van gefrituurd had/in olie gebakken. Met buratta en rauw ham erbij. Zag er lekker uit.