Honden vragen, want wij willen een puppy:)

Discussion in 'De lounge' started by SCA13, Apr 16, 2025.

  1. SCA13

    SCA13 Lid

    Aug 2, 2024
    38
    31
    18
    Female
    *Wie heeft er een hond?

    *Is deze verzekerd? Waarom wel / niet?

    *Hoe vind je een goede fokker? Het internet staat vol met labradoodle (of bernedoodle) fokkers, maar ik wil er 1 die ze echt uit liefde fokt en absoluut geen brood fokker. Ook wil ik dat de ouderdieren getest zijn en een hond die goed te trainen is i.v.m. dat onze kinderen een lichte lichamelijke beperking hebben.

    *Hebben jullie nog tips qua cursussen?

    *En hoe doen jullie dat met werk? De hond zal sowieso nooit langer dan een halve dag alleeen thuis zijn en 4 dagen per week is er de hele dag iemand. Maar 1 dag in de week moet ik in mijn pauze snel naar huis en dat zie ik liever anders. Via iemand in de buurt bijvoorbeeld die het leuk vindt om voor hem/haar te zorgen. Ik weet dat hier websites voor zijn (en ook voor vakantie opvang enzo), maar welke websites zijn betrouwbaar? Een uitlaatservice zie ik niet zitten.
     
    Milafay likes this.
  2. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    Jun 20, 2016
    3,684
    3,126
    113
    Female
    Brabant
    Ja wij hebben een hond, onverzekerd. Ze was toen ze jonger was wel verzekerd maar er werd steeds minder vergoed, de prijs bleef omhoog gaan en steeds meer regels. Zo kreeg ik maar 150 euro voor consulten per jaar maar 1 consult was toen al 55 euro en ondertussen 62! Dus ga 2 keer en je vergoeding is op.

    Wij zetten iedere maand geld opzij voor de dieren en ik wil het liefst zo'n 5 duizend per dier op de rekening hebben. Klinkt als heel veel maar kan echt zo op zijn.

    Cursussen vooral in de buurt zoeken en gaan kijken, hoe voelt het, hoe gaan ze met de honden om.

    De rest van je vragen heb ik geen antwoord op :p
     
  3. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,260
    113
    Mijn moeder had zich aangemeld bij de vereniging van het ras. Zo waren de fokkers bekend. Heeft lang op de lijst gestaan voor ze een pup had.

    Hou er ook rekening mee dat het begin van een pup een zware tijd is. Veel ongelukjes, veel erbij moeten zijn, minder slapen etc.
    Kom even niet meer op de naam van de persoon die onlangs een pup had aangeschaft en het mega zwaar vond. Als of je weer een baby in huis had.
     
  4. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,041
    17,010
    113
    #4 Sado, Apr 16, 2025
    Last edited: Apr 16, 2025
    Wij hebben een Cavalier King Charles Spaniël reu.
    Een niet bijster veel voorkomend ras met, helaas, een slechte reputatie qua gezondheidsproblemen. Daarom was het driedubbelextra belangrijk om een pup aan te schaffen bij een goede fokker.
    We vonden er een via de rasvereniging, een fokker die het ras al járenlang met zeer, zeer veel liefde fokt, alle gezondheidsbelangen in het oog houdt en een hele goede reputatie heeft. We hebben een fantastische ervaring gehad, we hebben een kerngezonde, super lieve, prachtige lieverd van een hond en nog altijd leuk contact met de fokker.

    Wij hebben hem wel verzekerd - net als onze katten. Helaas een nare ervaring met een doodzieke kat, wiens dierenartsrekening in één weekend in de duizenden euro’s liep, dus daarom nu een verzekering voor alle dieren hier in huis.

    Er is bij ons 6 dagen per week iemand thuis (ik werk vrijwel volledig vanuit huis), dus onze hond is vrijwel nooit alleen.
    Twee dagen per week gaat hij naar een hele fijne hondendagopvang, waar hij tussen andere (steeds dezelfde) honden en wat andere (boerderij)dieren loopt.
    Hij hoeft eigenlijk maar een dag per week, ivm het niet thuis zijn van ons die dag, maar hij vindt het er zó fijn, dat we twee dagen per week doen. :D Kan ik die tweede dag thuis doorknallen op m’n laptop en hij kan de hele dag lekker scharrelen, stoeien en spelen :)

    Ik heb de eerste periode eigenlijk, gelukkig, helemaal niet als pittig ervaren.
    Hij was alleen de eerste twee nachten vroeg (lees: 06.00) wakker, maar slaapt sindsdien lekker uit als wij dat doen, is nooit ‘s nachts aan het klieren geweest, en door een goede start wat betreft zindelijkheid door de fokker, was hij zó zindelijk. De ongelukjes in huis in die eerste periode zijn op 1 hand te tellen.

    Het enige wat ik, nog altijd, lastig vind is dat de flexibiliteit mbt spontane uitjes fors minder is.
    We besloten bijv. om last minute nog in de meivakantie een paar dagen weg te gaan, dan moet ik dus eerst opvang voor de hond regelen en dan pas kan ik boeken.
    Dan is het voor de katten toch een stuk makkelijker en sneller geregeld ;)
    Wel iets om zeker in je overweging mee te nemen - je bent een stuk meer gebonden aan je huis (en hond).
     
  5. Amberxx

    Amberxx VIP lid

    Nov 6, 2013
    5,018
    5,227
    113
    Hou er rekening mee dat je geld moet hebben voor de dierenarts. Een paar duizend euro is niets als ze ziek worden en je een ingreep moet laten doen. Ik moest onverwacht in het weekend komen en schrok enorm over het meer dan dubbele tarief voor iets heel kleins.

    En je kunt inderdaad niet zomaar even weg. Tenzij jullie een vaste oppas in de buurt hebben. Mijn buren boeken eerst de kennel voor de zomervakantie voor ze hun eigen vakantie boeken. En dan heb je het over veel geld (2 a 3 weken 24 uurs opvang). Dus spontaan weg of schoolvakanties. Hoe doe je dat?

    En in het begin verlof opnemen en veel thuis zijn.

    Het is trouwens heel lastig een goede fokker eruit te halen. Uiteindelijk verdienen ze er natuurlijk aan. De rasvereniging heeft wel een lijst.
     
  6. SCA13

    SCA13 Lid

    Aug 2, 2024
    38
    31
    18
    Female
    *Dat de dierenarts duur is weet ik helaas.

    *Spontaan weg gaan we al nooit en voor een dagje oppas kan ik mijn (schoon)ouders vragen.

    Met vakanties zal de hond mee gaan of ik wil regelen dat er iemand in ons huis vakantie mag vieren in ruil voor de zorg van onze hond (we wonen op een populaire plek bij duin en strand). Alleen nog een betrouwbaar iemand/gezin vinden.
     
  7. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    Oct 14, 2010
    16,541
    3,057
    113
    Wij hebben ons onlangs ingeschreven voor een labradoodle bij een fokker waar wij een goed gevoel bij hadden.
    We hebben contact gehad met fokkers en dit nestje komt in de zomer. Dus mag september/oktober weg, dat komt voor ons ook goed uit.
    Ze post veel op social media en laat daar dus veel zien van wat ze doet.
    We wilden een kleinschalige fokker.

    We gaan de pup wel verzekeren, weet nog niet waar.
    Doodles hebben sowieso vaker allergieën en wil gewoon geen gedoe met dierenarts kosten hebben.
    Onze vorige hond was niet verzekerd en die was goed ziek geworden..dat was overigens geen doodle.

    Bij ons is er (bijna) altijd wel iemand thuis, dat scheelt.
    En bij een dagje weg o.i.d waar hij niet meekan, kan hij wel naar iemand toe.
     
  8. SCA13

    SCA13 Lid

    Aug 2, 2024
    38
    31
    18
    Female
    Wil je delen welke fokker? Mag via een pb hoor.
     
    MamaChantal likes this.
  9. babbel1983

    babbel1983 Fanatiek lid

    Jul 3, 2013
    1,338
    302
    83
    Wij hebben nu 2.5 jaar een hond, dit was onze eerste gezamenlijke hond. Wij hebben onze hond niet via een professionele fokker, maar een gezin die een huiselijk nestje had, wel met een 'officiele' dekhond. Je kunt een professionele fokker vinden via de rasvereniging van het ras wat je wilt aanschaffen.

    Wij hebben ervoor gekozen om onze hond niet te verzekeren. Ik vond de kosten per maand vrij hoog voor hetgeen je vergoed kreeg.Mochten wij ooit een nieuwe hond nemen dan zou ik denk de eerste jaren nu wel verzekeren, omdat ze dan nog onstuimig zijn en we dus de eerste 2 jaar ook redelijk vaak bij de dierenarts hebben gezeten haha. Maar als ik vergelijk met de kosten van de verzekering per maand die we hadden moeten betalen en de kosten die we nu gemaakt hebben valt het op zich nog wel mee en komen we aardig op hetzelfde bedrag uit. Wel hebben we een gevulde spaarrekening waardoor we dierenartskosten op kunnen vangen wat dus heeft meegespeeld bij de beslissing om niet te verzekeren. Maar als je wat hebt dan tellen de kosten snel op (bv scheurtje in zijn voetkussentje, waarmee we zo 3 consulten verder waren).

    Ik heb 2 puppycursussen met hem gedaan en dat vond ik vooral goed voor de band te vergroten met je hond en het socialiseren van je hond. Je bent intensief op een leuke manier met hem bezig en daardoor groeit het vertrouwen in elkaar. Qua echt hondengedrag leren kennen heb ik meer geleerd in de praktijk bij ons in het park, waar we altijd wel met een vast groepje honden en hondereigenaren lopen. Qua puppy cursus zou ik gewoon via internet een cursus bij je in de buurt zoeken op een tijdstip wat jou uitkomt. Die van ons was op een parkeerterrein en achteraf gezien had ik het liever op een stuk omheind grasveld gehad, zodat je nog iets meer dingen kunt oefenen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je hond weg loopt.

    Wij werken om en om thuis, dus elke dag is er hier iemand thuis. In het begin moest die wel kleine momentjes alleen zijn bij het wegbrengen van de kinderen naar school (ophalen ging die vaak mee) en dan deden we hem in de bench. Bij langere momenten voor een afspraak o.d. kwamen mijn ouders oppassen, zodat hij de eerste weken niet alleen was. Naderhand hebben we dat uitgebouwd en nu kan hij echt wel een paar uurtjes alleen zijn. Bij vakanties gaat hij met ons mee, dus in de zomers zitten we nu in de Ardennen of Duitsland ipv Spanje haha.

    Een hond heeft echt ons leven verreikt. Het is echt heel intensief de eerste periode, want je voedt echt gewoon een nieuwe baby op en hij is 100% afhankelijk van je. Wij hadden ook nog de pech dat hij pas laat nachtzindelijk was, de eerste 4 maanden hebben we minstens 1x per nacht op het grasveldje gestaan. Ook moet je je huis hond proef maken, want zeker als pup zijnde sloopt hij het liefst alles wat hij in zijn mond krijgt (wij hebben een labrador). Dus zeker de eerste maanden heeft het mij ook wel eens naar de nek gevlogen, maar we kunnen echt niet meer zonder hem en hij is volledig onderdeel van het gezin. In het begin moet je echt veel naar buiten qua zindelijkheid, inmiddels zitten we op 2 grote wandelingen per dag (van ongeveer 45 min a een uur per keer) en 2 wat minder lange wandelingen in de buurt. En met regen is dat niet altijd even leuk, maar met het mooie weer is het heerlijk om lekker buiten te zijn.

    Laatste tip als de hond er is, bel even met je verzekering of de schade van de hond ook mee verzekerd is. Hier valt de hond als ik het goed heb onder de aansprakelijkheidsverzekering of reisverzekering, dus als hij schade bij iemand anders maakt of als ik naar de dierenarts moet op vakantie dan is hij voor een bepaald bedrag meeverzekerd.
     
  10. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,791
    9,309
    113
    Gelderland
    Wij zitten middenin in de puppy fase en ik vind het ontzettend zwaar.

    Nu hebben wij geen fijne start gehad. Onze pup was ziek van zijn vaccinatie en heeft de eerste weken veel gehoest met koorts en diarree.
    Hij sliep (en slaapt) alleen als we ernaast zaten en heeft de bench en ren nooit fijn gevonden. De nachten waren vreselijk en dat ging pas goed toen we hem bij ons op de kamer lieten slapen- eerst in een cosleeper :p en inmiddels in zijn ren.
    Toen we in een fijnere en rustige fase kwamen kreeg hij Giardia… keidruk mee geweest en nog steeds zijn zijn darmen niet goed herstelt en ondervinden we nog dagelijks problemen.
    En nu krijgen we (en al hadden al) te dealen met verlatingsangst. Ik kan dus onmogelijk van huis zonder oppas.

    We hadden deze impact nooit verwacht en ik ben vanochtend nog in huilen uitgebarsten omdat ik het niet meer trok. En nu zal onze situatie misschien heel extreem zijn maar het komt helaas wel vaker voor.

    Los van alle ellende :roflmao: ;)hebben we echt een fantastisch lief hondje. Hij is dus graag bij ons, knuffelt veel, speelt graag, is heel sociaal en enthousiast. Niet bang, geen gedoe in de auto, vakantie ging perfect, wandelt graag en hij was snel zindelijk.
    De kids en wij zijn gek op hem en andersom. Hij is zó blij als je thuis komt. Het is wat dat betreft echt een verrijking.

    We hebben nog geen verzekering en twijfelen daar nog steeds over. We hebben een goede buffer dus kunnen zijn zorg betalen. Ik kwam ook uit op een bedrag van 50,/ per maand en dan zet ik dat liever zelf extra opzij.

    fokker: wij zijn bij een erkende fokker terecht gekomen via een Facebook groep speciaal voor dit ras. We hebben echt de allerfijnste fokster en ze is nog steeds erg betrokken.

    cursus: wij hebben een privé puppycursus gedaan. Ik vind het ideaal en zou het zo weer doen. Kost wat meer maar alle aandacht voor ons en onze pup.

    Wij passen onze vakanties erop aan en nemen de hond dus gewoon mee. Dus geen camping in zuid Frankrijk of Italië maar een hotel in Oostenrijk. Als hij straks ouder en rustiger is dan gaan we kijken voor een oppas aan huis óf een fijn plekje waar hij alle ruimte heeft in huiselijke sfeer.
     
  11. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    Jul 5, 2016
    4,695
    4,304
    113
    noord holland
    Ik vind het pension bij lange na niet zoveel geld als de dierenarts :roflmao:.
    Pension betalen wij ongeveer 13 euro per nacht voor, dat vind ik prima te doen. Ook voor 2 a 3 weken, we houden daar rekening mee bij de 'vakantiekosten'. De prijzen bij de dierenarts daarintegen :eek:;):roflmao:.
     
    Amberxx likes this.
  12. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    Jun 30, 2015
    4,822
    2,249
    113
    Wij hebben een Jack Russell van 2 jaar oud. Hij is niet verzekerd en achteraf spijt van, hij heeft voedselallergie maar voor je daar echt achter bent, ben je al wat bezoekjes dierenarts verder, hij heeft een aantal keer wat opgevreten ( speeltje, cupcake bakvormpje..) wat hij uit moest braken etc. Dus ik zou als ik nu een pup nam toch wel verzekeren. Die heeft dan waarschijnlijk nooit wat ;)

    Dit was een nestje bij iemand thuis, 1 hondje en waren er helemaal gek mee. Met jack Russells is dat vaak zo, hij heeft geen stamboom oid.

    Cursus heb ik puppy en puber gedaan. Niet mijn plek haha maar het was wel nuttig.

    Eerste tijd was hij bij mijn moeder als we werkte, toen hij wat langer alleen kon ging ik inderdaad tussendoor naar huis op de dagen dat ik onder schooltijd werkte en anders was mn man thuis. Het heeft heeeel veel liefde en geduld gevraagd voor hij lang alleen kon zijn, vindt hij nog niks aan.
    Als we nu langer weg gaan, dus echt een hele dag, komt de uitlaatservice hem halen, kan mn buurmeisje soms hem uitlaten of gaat hij naar mn moeder.

    Het is superleuk maar echt plannen. Hij is super energiek en moet elke dag flink wandelen. Hij is gelukkig wel heel makkelijk in meegaan, dus naar de stad ijsje eten of wandelen en dan ergens wat drinken op t terras kan met hem! Dat vind ik wel heel leuk en gezellig
     
  13. SCA13

    SCA13 Lid

    Aug 2, 2024
    38
    31
    18
    Female
    *Dat het een hele hoop werk en verantwoordelijkheid gaat zijn ben ik me bewust van hoor. Ik zei ook tegen mijn man dat je als het ware weer een baby in huis haalt qua investering. Zeker de eerste maanden.

    *Maar we wonen zo ontzettend mooi. Binnen 200 meter staan we in de duinen en met minder dan 2 km zijn we op het strand. Er is bijna altijd iemand thuis. Alleen de maandag is dan nog niet ideaal. Maar vast op te lossen, alleen voordat ik op de wachtlijst van een pup sta kan ik nog geen extra hulp vragen. Het meest ideale is iemand uit de buurt die dolgraag voor 1 dagdeel per week op onze hond zou willen passen. Sowieso nemen we eerst een paar weken vrij.

    *Ik vind de verzekering zo ontzettend duur dat ik me oprecht af vraag of je het geld niet beter zelf appart kan zetten. Er vallen ook zo ontzettend veel dingen buiten de verzekering. Hebben de verzekerde mensen ook sterilisatie/castratie vergoed gekregen?
     
  14. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,041
    17,010
    113
    #14 Sado, Apr 16, 2025
    Last edited: Apr 16, 2025
    Mijn hond is chemisch gecastreerd, dat is niet vergoed. Of een lichamelijke castratie wel zal worden vergoed weet ik eigenlijk niet.

    Net als met elke verzekering hoop je natuurlijk dat je voor niks je premie betalen zal ;) Ik heb de verzekering afgesloten voor de onverwachte, grote uitgaven. Zoals hierboven genoemd was ik 5 jaar geleden eens een lekker bedrag (zo’n €4k) in enkele dagen tijd aan mijn kat kwijt.
    Was het mijn hond geweest, zou het zo nog 20-30% extra hebben gekost (het meeste gaat op gewicht, dus het tikt allemaal lekker aan, hoe groter het dier ;)).

    Ik heb absoluut geen financiële zorgen, maar ik kan ook niet in de toekomst kijken. Ik weet niet of mijn hond ook iets acuuts of misschien iets chronisch zal krijgen, of ik mijn baan verlies, of dat er iets anders naars gebeuren zal.
    Ik vind dat je bij aanschaf van een dier (in)direct de belofte doet er altijd goed voor te zullen zorgen - daar hoort ook goede medische zorg bij.
    Ik wil er zeker van zijn dat ik op elk moment grote, onvoorziene medische kosten voor mijn dieren kan dragen, vandaar de keus voor de verzekering.
     
    NiVa0230 likes this.
  15. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    Mar 21, 2012
    23,181
    16,516
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Wij hebben een rasechte Labrador ( showmodel) van nu 7 jaar.
    Wij hebben hem destijds bij een erkende fokker gekocht die we via de rasvereniging hebben gevonden. Hij heeft een stamboom en zijn vader is showmodel in de Benelux( nu inmiddels met pensioen) en heeft vele nakomelingen.
    Dus ook met een stamboom.
    Wij hebben ons hond wel verzekerd omdat er bij labradors nogal eens heup/ schouder problemen voor kunnen komen, ook al zijn de ouders HD en ED vrij, je weet het immers nooit.
    Over het algemeen hebben wij tot nu toe geen bizarre hoge kosten gehad maar ik ken wel mensen die echt weleens rekeningen hebben ontvangen met 3 nullen.
    De hoogste kostenpost bij onze hond is zijn allergie in het voorjaar/zomer.
    Ik heb toevallig vorige week een lading medicatie voor hem gehaald, dit declareer ik dan bij de verzekeraar en dit wordt 70% vergoed.
    Ik laat de verzekering dan ook doorlopen, je weet het immers nooit voor welke verrassingen je komt te staan, we betalen 50 euro per maand en die gaat anders dan toch wel op aan andere zaken die voor ons wellicht minder belangrijk zijn.
    Wij hebben wel ongeveer een half jaar op een pup moeten wachten.
    De eerste weken heb ik vrij genomen en we hebben het geluk dat onze hond redelijk vlot zindelijk was en ook goed alleen thuis kon zijn. Nu zat de middelste destijds in groep 8 en die kwam op mijn werkdagen dan om 12 uur thuis om hem uit te laten en was dan ook weer om half 4 thuis, dus dat ging prima.
    We hebben een pup cursus met hem gedaan en nog een vervolgcursus maar of daar veel van is blijven hangen weet ik niet haha.
    Hij is meerdere vakanties mee geweest maar gaat ook weleens naar een retriever pension en dat gaat prima.
    Hou er ook rekening mee dat wanneer je een hond neemt dat je dan ook te maken krijg met andere honden en eigenaren, soms leuk maar soms ook helemaal niet zo leuk.
    Lees je goed in over het ras. Zo wist ik dus niet dat een Labrador enorm kan verharen ivm zijn enorme ondervacht, nooit geweten.
    Maar goed het hoort erbij. mijn huis wordt nooit meer zo schoon als dat het daarvoor was. Ook dit zijn zaken waar je tegenaan gaat lopen.
    Het is niet zomaar een aanschaf maar heeft sws een enorme impact.
     
  16. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    3,546
    2,016
    113
    Wij hebben een australian labradoodle van een fokker die is aangesloten bij de alaeu.
    Tukker is 2 jaar oud en verzekerd. Zijn we heel blij mee want al veel bij de dierenarts geweest.
    Hij is op cursus geweest bij de gedragsdeskundige van de fokker. De gedragsdeskundige heeft een hondenschool en daar konden wij op elk moment instromen wanneer wij dat wilden.
    De gedragsdeskundige heeft de pups getest met 7 weken oud en op basis van die tests en onderzoeken zijn de pups toegewezen aan hun toekomstige baasjes. Wij hadden dus geen keus in pup. Wij hadden aangegeven dat wij een rustige en stabiele en mensgerichte pup wilde ivm ass en adhd bij zoon. We hebben alle gekregen wat we zochten in een pup en nog veel meer dan dat!

    Qua werk, mijn man werkt in ploegendienst en is dus wisselend thuis. Ik werk zelf op 10 minuten fietsen van huis. In geval van nood kan ik in mijn pauze naar huis om hem uit te laten. Wij hebben geen oppas voor de hond.de vakantie passen we ook aan aan hem
     
  17. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    Dec 29, 2013
    3,444
    1,199
    113
    Welke fokker werkt zo? Ik probeer mijn man ook over te halen voor een hond, maar hij is nog niet zo ver. Maar dit klinkt echt ideaal.
     
  18. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    3,546
    2,016
    113
    Onze fokker werkt zo. De pups worden pas na 7 weken toegewezen nadat de deskundige de testen heeft gedaan. Wij hebben ook maar 1 puppybezoek gehad maar voor dat we op de wachtlijst kwamen hebben we alles doorgegeven wat wij zochten in een pup. Dit ook besproken in een teams afspraak en een afspraak bij haar thuis voor de pups geboren waren.
    Ik was zelf ook altijd anti hond, maar Tukker kwam bij ons in een tijd dat het met mij niet lekker ging. Hij is echt mijn beste vriend en kan mijn gemoedstoestand heel goed aflezen en daar naar handelen. Heel bijzonder. Ik zou hem echt niet meer kunnen missen
     
  19. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    Oct 14, 2010
    16,541
    3,057
    113
    Wij kunnen er voor kiezen een gedragstest te laten doen.
    Gaan dat wel doen denk ik om te kijken welke het beste bij ons past doordat zoon ass heeft.
     
  20. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    May 17, 2020
    1,603
    1,732
    113
    Wij zijn ook zo blij met onze hond ❤
    Ik vond de puppy tijd helemaal niet zo pittig. Alleen zijn hebben we langzaam opgebouwd. Hij is ook nooit een grote sloper geweest. Alleen de bench was geen succes, dus die hebben we al snel weggedaan. Nachtzindelijk was hij met een week of 2-3 denk ik.
    Ik heb een puppycursus met hem gedaan, en daarna kwam corona. Naast de puppycursus ook veel met hem geoefend, hij is heel leergierig. In de tuin doen we ook regelmatig agility met hem. Ook zelf aangeleerd.
    Hij is niet verzekerd. Ondanks dat we een tijdje wel veel naar de dierenarts zijn geweest, zouden we de kosten er niet uit hebben gehad. We sparen apart en een groot bedrag zouden we ook zo kunnen en willen betalen.
    Hij is gemiddeld 3 dagen een ruime halve dag alleen thuis. Ik werk vlakbij, dus ik kan tussendoor ook makkelijk naar huis. Onze kinderen zijn al wat groter (en onze hond is klein), dus zij kunnen hem ook prima uitlaten. Als we een dagje weg zijn en hij kan niet mee, dan kan hij bij mijn schoonouders terecht. Daar heeft hij ook wel eens een nachtje geslapen. Op vakantie gaat hij mee. Wij gaan nooit met het vliegtuig. Gezellig achterin de auto en op de camping slaapt hij bij de meiden in de tent. We kiezen de bestemming er wel op uit. Er zijn een aantal heel hondvriendelijke landen, zoals Oostenrijk, Kroatië en Frankrijk. We pakken dan ook altijd een camping met faciliteiten voor de hond, zoals een hondenstrand en een hondenuitlaatveld (met agility).

    Onze hond is ook door de fokker gematcht en hij past perfect bij ons gezien. Hij is rustig, stabiel, gezellig en ontzettend lief. We zouden hem niet willen missen.
     
    Sado likes this.

Share This Page