Is mij wel gelukt met kipsate nu was 6 uur hoog ook niet heel verantwoord met een half volle slowcooker. Oepsje met tijd die harder ging dan ik in de gaten had. Meestal is voor mij met de pastasaus 4 uur low (volle slowcooker) voldoende. Ik bak runderlappen en gehakt eigenlijk altijd aan (doorgaans met een uitje)
die is zaaaaaaaaalig Spareribs (voorgekookt) uit de slowcooker is ook leuk. Behalve het opscheppen dan want aan t botje trekken is zinloos, het is dan zo mals dat je bot hebt maar geen vlees. Vissen in je pan (of toch gewoon maar een opscheplepel pakken)
Ik kookte de spareribs nooit voor,maar idd zo mals, niet te geloven Ik lak ze graag af en nog even onder de grill of op de bbq. Dus moest wel altijd opletten
Ik wil bijgevoegd gerecht vandaag in de slowcooker maken. De rijst maak ik gewoon in een pan. Ik pak wel wat meer kip (500 of 600 gram). Kan ik dan alle ingrediënten gewoon in de slowcooker stoppen? Heb het vergeleken met recepten online en het lijkt van wel. En hoe lang zou ik het aanzetten? In het ene recept doen ze het 2 uur op low en in het andere 8 uur . Volgens een tabel moet kipfilet 4 uur op low dus ik zou dat aan kunnen houden?
Ik kan het recept niet lezen. De foto wordt na plaatsen hier vaak wat slechter van kwaliteit. Dus misschien even een foto van alleen ingrediënten? Maar gebruik je kipfilet dan zou ik 3 uur aanhouden. Kippendijfilet 4 uur en drumsticks 6 uur. 8 uur voor kip vind ik absurd. En je kan na 3 uur natuurlijk even testen/proeven en beoordelen of het nog langer moet. En dan bij jet recept gaan noteren. Uiteindelijk ga je het op ervaring wel vanzelf goed doen, maar in het begin kan je best ook aantekeningen maken.
De ingrediënten zijn (althans wat ik erin gooi): - 350 kipdijfiletreepjes (ik ga 500 g gebruiken) - 3 el zonnebloemolie - 90 g thaise gele curry - 2 uien - 2 tenen knoflook - 400 g thaise wokgroente - 400 ml kokosmelk Ik wil die curry pasta ook nog een x zelf gaan maken maar heb nog geen lekker recept gevonden.
Dan kan je alles door elkaar in de slowcooker gooien. Ik zou wel de kokosmelk even goed mengen met de currypasta. En ik zou iets minder kokosmelk doen (200 á 300 ml). Die kan je altijd later nog toevoegen als je dat nodig vindt. En ik zou beginnen met 3 uur op low.
Ik heb de curry 3 uur op low gezet. Ik vond hem daarna prima maar mijn man vond de groenten nog wat te hard. Hij heeft hem toen een kwartier op high pressure gezet. Geen idee of dat de bedoeling was maar hij smaakte daarna prima . Zal de vlg x 4 uur op low doen misschien zijn de groenten dan beter gaar. Het was wel echt mega relaxed om zo te koken. Had er alles ingegooid en hoefde verder niks te doen, perfect!
Jaaa! Wat goed! En aldoende leer je wat jij lekker vindt. En dan wordt het steeds makkelijker. Heel fijn!