Hele goede tip dit! Zeker met een hele jonge pup is het net alsof je met een pasgeboren baby loopt; iedereen wil even loeren, aaien en “Awwwww” zeggen. O, dat doet me eraan denken; wij hadden helemaal op het begin ook een hondendraagzak Was handig als we bijv met de kinderen naar het bos wilden, maar de hond nog geen langere stukken kon en mocht lopen. Was ideaal voor ons en hij vond het heel fijn. Misschien ook een aanrader.
Toen wij onze pup konden ophalen hadden wij geregeld dat er gedurende 6 weken elke dag iemand thuis was. De 3 weken is echt minimaal, zeker als de hond daarna gedurende een dagdeel of zo alleen thuis moet blijven. Het opbouwen heeft tijd nodig. Een jonge pup kan nog niet lang zijn/haar plas ophouden. Verder is een opvang of uitlaatservice vaak pas mogelijk vanaf 3 of 4 maanden. Sommige pas vanaf 1 jaar oud. Wij hadden trouwens als strikte regels voor onze dochter: - als de hond slaapt, met rust laten - niet naar de hond toegaan, maar laat de hond naar jou toe gaan - geen zelfverzonnen commando's gaan leren of in overleg met ons. - niet alleen/zelf de hond uitlaten - niet schreeuwen/gillen bij de hond of anderszins druk en/of luidruchtig gedrag - een commando gegeven is ook dat commando laten uitvoeren en miet denken: laat maar zitten. - niet op de grond gaan liggen bij de hond (rangorde)...geldt voor iedereen.
Hier geen cursus gedaan. We hadden de tijd om zelf goed mee bezig te zijn en online vind je veel tips. Hier was altijd iemand thuis. Voor het tuigje hebben we de hond meegenomen naar de dierenspeciaalszaak. Voeding was wat een zoektocht. Hond bleef maar diaree hebben (kon wel ophouden maar het spoot er gewoon uit). Voeding op basis van paard (specifieke want ook niet alles op basis van kan) en dan snoepjes op basis van rode biet kunnen wel. Kussen gewoon iets gekozen wat we mooi vonden. Ligt hij veel in. Zon of verwarming en meneer gaat in zon modus. Onze hond is vrij nerveus als er veel gedoe rond hem is. Beetje alsof hij plots adhd krijgt. Tijdens het lentefeest van onze jongste ging hij naar een oppas (via pawshake). Kennel of hotel doen wij niet. Hier 3 kinderen en ook duidelijk afspraken. Bench en kussen blijf je af. Eet de hond dan laat je hem doen. Slaapt de hond op zijn kussen dan laat je hem doen. Spelen altijd de grootste blijven. Koekje geven is de hond laten zitten, poot vragen en dan pas koek geven. Wanneer hij aan de achterdeur zit en hij maakt lawaai niet binnen laten. Hij komt enkel binnen als hij rustig zit. Waar wij al lang op oefenen maar geen groot succes is zijn deurmanieren. Hij is alrijd iets of wzt nerveus als de bel gaat en luistert dan echt minder goed. Binnenkort nog eens terug wat mee4 oefenen door zelf te bellen .... Als er bezoek komt zal hij 2 minuten bij iedereen eens dag zeggen en erna zal hij terug de oude zijn en gaan liggen of zitten. Mijn schoonzus heeft 3 honden en bij haar krijgt hij zeer veel aandacht waardoor hij wat feller is bij haar. Vakantie is altijd met hond. Daar passen we ons aan aan. Zal er ooit een vakantie zonder hond aijn? Dat kan als we iets specifiek willen wel maar gewone vakanties is hop mee. In de auto in de bench en je hoort hem niet.
Overigens ook heel veel gehad aan het YouTube kanaal 'It's me or the dog'. Haar manier van benaderen en opvoeden sluit heel erg aan bij hoe ik erin sta, en ook goede tips uit gehaald.
O neehoor, die van ons kreeg ook van alles om op te kauwen. Of jullie hebben geluk gehad of wij hebben pech gehad
Zo leuk een hond . Wij hebben een labradoodle nu 2,5 jaar. Super relaxte hond (geen stuiterbal). Het lastige is dat je van te voren niet weet wat wat je koopt/krijgt. De puppy tijd vond ik soms pittig, maar ik denk vooral omdat het voor ons allemaal nieuw was. We hebben daarvoor nooit eerder een hond gehad. Mijn man is wel opgegroeid met honden. Hier ook duidelijke regels. Slaapt of eet de hond dan laat je hem met rust. Hond moet naar hun toekomen. Hij houdt van rust. Voor ons ligt de uitdaging bij het ontvangen van visite (die hij niet goed kent) dan gaat hij grommen. Wij sturen hem dan consequent naar z'n mand. Hij heeft ook niets met kleine drukke (hard geluid) kinderen. Bij kleine kinderen had hij niet op z'n plaats geweest. Laat je weten als jullie een keuze hebben gemaakt ? Succes
Dat laatste deed onze hond nooit. De middelste hond van mijn schoonzus wel. Die bijt nog altijd alles stuk en zet zijn tandjes in. Maar beestje heeft adhd en krijgt medicatie daarvoor.
Ik heb nooit geweten dat honden ook adhd konden hebben! (En er dan zelfs medicatie voor kunnen krijgen)
Ja ik wist het wel maar had nog nooit eentje gezien met adhd. Als je gaat zitten komt ze van ver aangelopen en hop op u, over u, in en uit de zetel, duwen,... Wandelen tja dat kan je geen wandelen noemen, alsof hij over hete kelen loopt. Gewoon alles is in sneltempo precies Alsof je snel vooruit spoelt . Hij sloopt ook vanalles. Verhuisd het hele interieur. Beest kwam van bij een fokker waar wij geen goed gevoel bij hadden.... Mss zat ons gevoel wel volledig juist...
Neen middelmaat. Franse B dus sowieso al lomp maar die andere 2 doen soms gewoon mee. Je kan daar maar beter op een stoel aan tafel gaan zitten...
Wij hebben hem gewoon in de achterbak op een kleed, met een hondenrek ertussen zodat hij niet over de achterbank heen komt. Hij wil sowieso niet in een bench dus dat is nooit een optie geweest bij ons (hoewel het qua veiligheid wel voordelen heeft natuurlijk), en we hebben een ruime achterbak waar hij rustig kan liggen tijdens het rijden.
In een autostoel speciaal voor honden en als we met zijn allen op pad gaan een kleed plus gordel die je aan zijn tuigje klikt. Bij hele lange autoritten ligt hij soms ook stukjes bij mij op schoot (maar dat mag niet in elk land)
Wij hebben een 7 persoons auto en kunnen kiezen tussen een grote achterbak en 5 zitplaatsen of een kleine achterbak en 6 of 7 zitplaatsen, zo'n rekje gaat hier dus niet.
Hier zit ie op de achterbank met een dekentje en dan aan een riempje dat aan de gordel zit aan zijn tuigje. We hebben ook een soort ‘bak’ gehad waar hij in kon, maar dat ding zat vaak in de weg en hij ligt ook graag op schoot (we zitten zelden alleen met hem in de auto, er zit dus vrijwel altijd tenminste een persoon bij hem achterin) en dat was lastig met die bak, dus die gebruiken we amper meer.