Oh dat is echt heel weinig. Vooral met een uur sport er bij elke dag Ik heb een keer uitgerekend hoeveel calorieën ik gebruik doordat ik over een langere periode heel precies mijn calorie-inname had bijgehouden en mijn gewicht. Ik kwam toen op ongeveer gemiddeld 2050 kcal per dag. Maar toen fietste ik nog wel zo’n 75/100 km per week, dat doe ik nu niet meer. Dus het zal wel wat minder zijn nu.
Is inderdaad nog steeds zeer streng zijn. Volgens mij moet ik streng blijven door de insulineresistentie (is een gok geen zekerheid) vanaf het ogenblik dat ik de pasta's ed begin te eten gaat de weegschaal zeer snel omhoog.
@Mamafiets in de AH food2smile zakjes van 50gram. Je hebt zure en zoete snoepjes. Per zakje is 1punt in weightwatchers. Net genoeg om aan een zinnetje te voldoen zonder schuldgevoel. En ik heb ook dadels gevonden met pure chocolade rond.
@citroenrasp echte mayonaise is ook wel gewoon lekkerder. Maar dat is zo’n calorieënbom. Natuurlijk, het gaat uiteindelijk om het totaal en je kan het compenseren in de rest wat je eet. Maar wat je niet hebt binnengekregen hoef je niet te compenseren denk ik maar en ik vind het zelf het verschil niet waard. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wij eten alleen sausjes bij de frietjes of opgebakken aardappeltjes eigenlijk. Met (olijf)olie ben ik juist ook heel voorzichtig omdat het zo calorierijk is.
Tja, wat dat betreft vind ik mijn gezondheid gewoon belangrijker denk ik. In dat lightspul zitten veel dingen die ik in ieder geval liever niet binnen wil krijgen. Dan maar de echte met wat minder grote porties van de rest. Man en kinderen ontbijten vrijwel dagelijks met brood en olijfolie en die zijn prima op gewicht, maar je zit er natuurlijk ook lang vol van waardoor je uiteindelijk minder eet. Zelf eet ik het ivm afvallen zeker niet dagelijks, maar toch wel 1 a 2x per week. Ik zou het voor mijn gezondheid echt niet willen missen.
Hoe gaat het trouwens met @Huismuisie? Lang niet gezien... hopelijk gaat alles ok. Ze is toch al terug van vakantie neem ik aan.
Wat bedoel je precies met ‘wat dat betreft vind ik mijn gezondheid gewoon belangrijker denk ik’.? Belangrijker dan wat of wie? ‘Lightspul’ is nogal generaliserend. Hier zit gewoon minder vet/zout/suiker in. Je moet vooral gewoon doen wat je denkt dat goed is en waar je jezelf goed bij voelt. Doe ik ook
Belangrijker dan net iets minder calorieën binnenkrijgen. Ik heb het verder niet over wat anderen belangrijk vinden. Vaak zijn lightproducten meer bewerkt dan niet-light producten. Zal vast niet altijd zo zijn, maar bijvoorbeeld zoetstof ipv suiker en allerlei emulgatoren komen best veel voor. En inderdaad, iedereen maakt zijn eigen keuzes, dit zijn de mijne. Ik krijg alleen een beetje het idee dat jij nu denkt dat ik anderen mijn keuze wil opleggen ofzo? Als dat nog niet duidelijk was, dat is totaal niet mijn bedoeling geweest hoor. Dit topic is m.i net zo goed voor het uitwisselen van ideeën. En die kunnen nou eenmaal verschillen.
Ik wist niet hoe ik het op moest vatten, daarom vroeg ik het even na. Maar ik denk dat iedereen hier zijn gezondheid wel het belangrijkst vindt. En ik denk dat onze ideeën helemaal niet zoveel verschillen wat betreft bewerkt voedsel e.d. Wat betreft de olijfolie, ik denk dat jullie die onbewerkt bij de olijfboer halen? Wat je hier in de supermarkt koopt is geraffineerd en zit helemaal niet veel smaak aan en qua vitamines en voedingstoffen zal het ook een groot verschil zijn denk ik.
Hier ga ik toch ook effe op reageren: mijn diëtiste raad ten zeerste lightproducten af: niet voor de stevia of aspartaam dat er in zit maar gewoon omdat je je hersenen continu in de maling neemt met het gevoel van suiker in te nemen. Hierop zet je je lichaam aan om de suikers dat er niet zijn te bestrijden. Zij heeft dus liever dat je heel af en toe de minder gezonde variant neemt dan de zero of Light variant. Hier worden sauzen amper gebruikt maar het eten wordt enorm gekruid zodat de sauzen minder nodig zijn: ik gebruik bijna altijd gember, kurkuma, komijnpoeder, verse peterselie kan aangevuld worden met paprikapoeder koriander. Olijfolie wordt hier dagelijks gebruikt in de plaats van boter en een salade gaat in plaats van een saus over een beetje azijn over.
Maar zijn het light producten dan? Dat wordt er hier van gemaakt. Bij de Friteslijn gaat het om minder vet en de ketchup zero om minder toevoegingen.
Klopt, onze olie komt direct van mensen die hun eigen boomgaard hebben. Dat maakt idd een groot verschil. Eigenlijk hadden we ook onze eigen olijfolie maar door droogte nu al een paar jaar niet meer Gelukkig regent het dit jaar echt goed tot nu toe! Ik bedenk me nu trouwens dat ik eigenlijk nooit boter of margarine eet/gebruik. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop...
De friteslijn ken in niet ben effe gaan kijken is inderdaad met gewone suiker maar ketchup zero is met sucralose en Erythritol dus ja dat is een no go voor mijn diëtiste. Nu eerlijk ik gebruik ze ook zoals gezegd maar van uit het ziekenhuis (dus toch wel mensen dat ervoor gestudeerd hebben) wordt het enorm afgeraden.
En ook hier zal verschil op zitten. Want ze (fritesse en ketchup zero) stonden op de lijst van mijn oncologische diëtiste . Mijn diëtiste zei destijds ook dat de basis voor iedereen hetzelfde is maar extras per persoon anders. Ook logisch iemand met 10 kilo te veel heeft niet dezelfde aanpak nodig als iemand met 60kilo te veel en zo zijn er vast nog veel zaken waar ze naar kijken.
Klopt. Maar ik denk dat de mate van bewerking bij "echte" mayo uit een fles niet heel veel verschilt van de light variant. Als ik de tijd, focus, kennis en zin zou hebben dan maakte ik denk ik ook veel meer zelf. Ik heb daar best bewondering voor hoe jij dat doet.
Oh maar bij dingen als mayo is dat echt omdat ik die van de winkel hier gewoon vies vind, en te duur Is echt heel anders als je aan de Nederlandse mayonaise gewend bent. Wel eens frietsaus geprobeerd, maar dat vond ik ook meh.
Eens met jouw diëtiste. Door zoetstoffen te gebruiken denkt je hoofd dat je suiker binnenkrijgt. Voelt je lijf geen suiker-energie en gaat dus om meer suiker vragen (of zoiets, ik ken de volledige uitleg niet goed meer) en door zoetstof te eten blijf je ook gewend aan de zoete smaak. Wanneer je de suiker als ingrediënt weglaat en niet vervangt ga je de echte smaken weer waarderen. Zo lust ik bijvoorbeeld ook geen gezoete aardbeienyoghurt meer, maar wel yoghurt met aardbeien. (Of nou ja... de tweede variant vind ik lekkerder) En zo zijn er veel dingen waar ik vroeger suiker of honing bij wilde, die ik nu liever puur eet of drink.
Hier trouwens geen lijn-dag gehad. We zijn net terug van high tea met mijn familie. Heel gezellig. Heel lekker. Veel te veel Morgen gaat de knop weer om. Echt waar.
Hier ook niet echt. De kinderen wilden graag eens poffertjes, daar heb ik van meegegeten. Wij eten poffertjes trouwens altijd als ontbijt ipv avondeten. Tussendoor nog een gekookt ei en een opscheplepel gebakken aardappeltjes gehad (restje dat op moest). En als avondeten had mij man vis gebarbecued, daarmee heb ik me wel goed gehouden: waar de rest er een dipsaus en brood bij had, nam ik er alleen een kom groentensoep bij. Dus niet per se een supergoede dag, maar moet eerlijk zeggen dat ik best trots op mezelf ben dat ik na een "slecht" ontbijt er niet een compleet slechte dag van maak. Ik neem nu nog een kop venkelthee omdat ik veel te weinig heb gedronken vandaag.