Nou hier scheelt dat dus per mentor ook lekker duidelijk. Hier wordt sowieso iedereen gebeld, maar de ene mentor belt eerst de gezakten, de ander belt op alfabet enz enz. Dus je kunt er weinig over zeggen tot je je eigen telefoontje gehad hebt.
In mijn tijd werd voor enkel vak alleen het gemiddelde van je SE en CE genomen en dat was je eindcjjfer. Dan mocht je geloof ik 1 4 of 5 hebben. Zo zou het voor onze oudste niet spannend zijn met haar SE cijfers, ze staat er goed voor. Maar er zijn nu veel meer regels: Nederlands moet minimaal een 5 op CE zijn, anders zak je direct. Van de kernvakken: Wiskunde, Engels, Nederlands mag er maar 1 van de 3 een 5 zijn als eindcijfer. En van alle CE cijfers gemiddeld moet je op een 5,5 uitkomen (die is niet zo moeilijk) En als je een 4 haalt op CE dan moet er voor een ander vak een 7 gehaald worden. Dochter heeft een 7,4 als laagste SE cijfer, dus heel netjes. Maar een blackout op bv Nederlands kan alles verpesten.
Dus je kan met een vakbuis erdoor zijn? Stel je hebt een vak een 4 maar een andere een 7 dan is dat oké. Het is niet dat ze 50% moeten halen op een vak om te slagen? En er word dan ook niet samen gerekend met punten de resr van het jaar?
Hier in Nederland heb je in je pre examenjaar en examenjaar verschillende schoolexamens gedaan (voor dochter waren dat er 5 in 2 jaar). Daar zijn gemiddelden voor uitgerekend. (SE) Maar ze kijken ook los naar het cijfer dat je op het centraal examen maakt. (CE) Die cijfers samen middelen en maken het eindcijfer. Bij die eindcijfers mag 1x een 4 zitten, maar dan moet je idd een 7 er tegenover hebben. Bij 2x een 5 moet je ook een 7 er tegenover hebben. Op het centraal examen moet Nederlands minimaal een 5 zijn. Anders zak je, ook al heb je er een 8 voor je SE er tegenover staan. Dat geldt dan niet meer.
Waar haal je dat vandaan dat je minimaal een 5 moet hebben voor je CE Nederlands? Die vind ik niet terug in de zak-slaag regels https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/eindexamens/vwo/eindexameneisen-vwo (havo is niet anders) En dit hebben we via school ook niet gehoord. Je mag maar 1x een 5 als eindcijfer voor je kernvakken hebben. Maar bij mijn weten is er geen regel over een minimaal CE cijfer behalve dat ze gemiddeld een 5,5 moeten zijn.
Sorry cijfer Nederlands moet als eindcijfer een 5 zijn. Je mag ergens een 4 hebben maar niet voor Nederlands. Dus met allemaal 8en en een 4 voor Nederlands is het einde verhaal. Hier link naar de hele eisenlijst https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/eindexamens/vmbo/exameneisen-vmbo
Ah, dat verklaart de verwarring. Het was niet een 5 voor CE maar als eindcijfer. En ik dacht dat jouw dochter havo-examen doet, maar ik verwarde je met iemand anders. Op het vmbo is het dus blijkbaar minimaal een 5 als eindcijfer voor Nederlands. Op havo en vwo mag je 1x een eindcijfer 5 binnen je kernvakken hebben, dus Nederlands, Engels en Wiskunde. De andere 2 moeten dan minimaal een 6 zijn en geen van de drie mag een 4 zijn. Dat is dus net iets anders.
Ja die kernvak regel is op vmbo niet, omdat die naast de 3 kernvakken (op basis en kader) nog maar 1 ander vak hebben. Die hebben maar 4 theoretische centraal examen vakken omdat ze (in geval van de richting die dochter doet) ook nog 4 praktijkexamens moeten afleggen. Dus nog 8 vakken totaal.
Ja, zij hebben er natuurlijk al het nodig op zitten. De regeling voor het vwo heb ik helemaal uitgeplozen, havo is wel ongeveer hetzelfde (behalve dat er 1 profiel is geloof ik waar je geen wiskunde hoeft te doen). Maar in het vmbo ben ik niet zo thuis. Blijkt wel
Bij zoon wordt iedereen gebeld tussen 12 en half 2 net de uitslag. Om half 3 moeten ze allemaal op school komen om een taartje te eten en de cijferlijst op te halen.
Ik ben aan het graven in mijn geheugen, maar kan mijn diploma uitreiking helemaal niet herinneren Wel die van mijn broers , maar die van mij niet raar
Tuurlijk ben je er voor haar. Voor de mentale steun. Straks is ze gezakt en ben je er niet. Bijzonder als je er niet voor thuis zou zijn, is een Hardstikke belangrijk moment! ik had er ook hele goede herinneringen aan om samen op de uitslag te wachten.
Zo kan ik die van m’n havo diploma niet meer herinneren…er zijn ook geen foto’s van, zo gek! Wel van m’n vwo diploma. Foto’s en ik zie mezelf nog naar voren komen, naar m’n mentor.
Ik heb vrij gevraagd/niet beschikbaar gemeld. Hier komen leraren op huisbezoek met de uitslag. Vind het wel speciaal om daar bij te zijn. Is ze geslaagd, kan de vlag uit, waar we van uit gaan. Maar is ze gezakt, dan kan ze ff d;r emoties kwijt bij moeders.
Mijn dochter zat vorig jaar op het vso en kreeg op de laatste dag voor de zomervakantie haar laatste mondeling, een half uur later te horen of ze geslaagd was en 's avonds haar diploma-uitreiking . Dan hadden ze bij jullie de geslaagde tweedetijddvakkers ook gewoon prima bij alle gediplomeerden kunnen doen .