Ik wist dit niet dus ik ging googelen: 3. Samoa Op dit kleine eilandje is simpelweg nooit een leger ingesteld. Nieuw-Zeeland heeft beloofd het land te verdedigen mocht het nodig zijn . 8. Grenada Het eiland heeft geen militairen meer sinds de inval van de Amerikanen in 1983 . Hmmm. Vrees dat het toch lastig wordt zodra je een iets groter land bent Of zodra er interessante grondstoffen in je bodem zitten. Ik vind je utopie heel mooi. Maar toch, een utopie. Ik denk dat het altijd goed is om te beginnen vanuit je utopie en daarna pragmatisme toe te passen (en dat geldt voor heel veel discussies in dit topic).
Zeker is niet iedereen er geschikt voor. Verplichting is dan voor beide niet goed. Je legt een hoop extra werk neer bij Defensie en je maakt mensen onnodig kapot. Ik kan me ook best voorstellen dat je zo'n overtuiging hebt, dan is het zeker lastig als net jouw kind in dienst wil.
Haha ja dat verandert de zaak sowieso al natuurlijk. Ik vind voorlichting ook zeker goed. Al vind ik het ook wel tricky. Als je 17 jaar bent een een overgangsbewijs hebt van 5 naar 6 vwo bijvoorbeeld, kun je in principe worden aangenomen. Mijn zoon vond dat wel mooi klinken, hoefde hij ook niet meer naar school. Maar dat je dan eigenlijk vastzit, doordat je je middelbare school niet hebt afgemaakt, snapte hij niet zo goed. Ik heb gezegd. Prima als je dat echt wil, maar wel nadat je een diploma hebt gehaald.
Ik maak zelf altijd muntthee met zwarte thee, vind ik lekkerder dan groene thee. Mijn tante, die getrouwd is met een Marokkaan maakt het inderdaad altijd met groene thee. Als kind vond ik dat wel lekker, maar als volwassene zelf altijd met zwart gemaakt
Ah ja, dat is inderdaad een risico. Als het dan niks blijkt, sta je met lege handen. En ga dan nog maar eens terug naar school. Snap dat je daar als ouder niet vrolijk van wordt. Vind ook niet dat ze jongeren van school moeten plukken. Ik vind het wel goed dat ze bijvoorbeeld studiedeals aanbieden, of vwo’ers laten zien dat je ook een bachelor bij Defensie kan volgen en later alsnog een civiele master. Goed dat het meer zichtbaar wordt (is helaas ook nodig), maar ieder moet de vrije keuze hebben (voor zolang dat kan).
Mijn schoonmoeder maakt het meestal ook met zwarte thee Die van haar lust ik sowieso niet omdat ze het veeel te sterk maakt, maar als het wat lichter was dan zou het er waarschijnlijk nog wel mee doorgaan. Zwarte thee gebruik ik om gewoon "Nederlandse" thee mee te zetten en zuid-Aziatische thee (met melk dus). In Tunesische thee zitten trouwens altijd nog nootjes/pijnboompitten Best grappig eigenlijk als ik er zo over nadenk... Persoonlijk houd ik er niet van hoor, van die drijvende amandelen in de thee, maar de kinderen vinden het heerlijk haha, vooral bij hun oma's thee.
Ja vind het een beetje doortrapt aanvoelen. Die jongens zijn niet de domste jongens, maar kunnen vervolgens nergens op terugvallen en moeten dan wel blijven hangen. Mijn ex (héél lang geleden) ging na het vwo naar de KMA, prima optie. Maar niet zonder diploma dus. En idd prima dat ze kansen laten zien, maar deze optie vond ik niet goed aanvoelen.
Ja dat blijft lastig maar geldt natuurlijk voor veel van dit soort dagen. Mijn vader overleed toen ik 11 jaar was en dat vond ik ook lastig maar dan kocht ik iets extra’s voor mijn moeder. Ik zou het jammer vinden als het er niet meer is temeer mijn kinderen enorm fanatiek zijn maar ik begrijp het wel.
Mee eens. En ook als je een ouder verloren hebt, kan het een waardevolle dag zijn. Hier thuis schenken we op deze dagen altijd even aandacht aan de overleden ouders van de jongens. Benoemen we dat er ook verdriet van verlies mag zijn. Maken ze met trots wat voor hun overleden ouder. En ja, dat kan op elke willekeurige dag. Maar ik vind het een mooie gelegenheid. En het is echt niet zo dat het een verplichting is, maar ik merk dat de behoefte er vanuit de kinderen ook is. Het is hier dus een leuke dag, maar ook met ruimte voor verdriet. En wat je zegt; dat verdriet blijft. Ze zullen nog op veel momenten hun ouder missen, ook al hebben ze ons. Laten we ze dan maar leren daar enigszins mee om te gaan, in plaats van te doen of het er niet mag zijn of alle speciale dagen af te schaffen.
Zover ik weet wordt het hier niet verboden, nog nooit gezien of gehoord iig. De reden van kruimels en vieze vingers zal hier ook niet echt aan de orde zijn, want er wordt vaak genoeg wat uitgedeeld. Sowieso ligt er vaak fruit in de kinderbak, bananen, appels, mandarijnen. Krijgen ze bij de slagerij een plakje worst en in het weekend wordt er door externen vaak wat gekokkereld en uitgedeeld. Knakworstjes in bladerdeeg, toast met salade, sap, paaseitjes, enz… Dus ik zie daarin ook geen probleem.
Over thee gesproken. Dan is rooibosthee dus ook geen thee. Maar. Zijn we de plant zo gaan noemen omdat we er thee van maken? Of zijn we het drankje zo gaan noemen omdat die van de theeplant gemaakt wordt? Indien dat eerste, dan mag je alles wat met heet water en een smaakmaker gemaakt wordt, thee noemen. Dan drink ik iedere ochtende koffiebonen-thee
Ja had ik ook gelezen, maar dat vind ik dus zo belachelijk! Nee we nemen een 70+, dan hebben we tenminste elke 10 jaar wat verandering. Zoiets?? En het klopt sowieso niet, want elke ongehuwde katholieke man mag voorgedragen worden. Hij hoeft niet eens priester of zo te zijn. ik zal mijn oudste eens polsen of hij interesse in de vacature heeft?