Dit was weer een lekker bakweekend! Ik heb passievrucht-meringue tartelettes gemaakt en daarnaast nog lavacakejes als toetje voor vandaag (die laatste staan niet echt zo goed op de foto als ze in het echt waren)
Mooi hoor, je taart komt trouwens extra mooi naar voren door het mooie bord. Geen fan van warme chocolade maar je lava cakejes zien er goed uit!
Gisteren deze gemaakt. Basbousa https://www.boodschappen.nl/recept/basbousa-egyptische-griesmeelcake/ Hij was al gesneden voor ik een foto hax gemaakt
Sinaasappelcupcakes met citroencrème. Opspuiten kon ik goede mondje niet voor vinden en ben ik sowieso niet zo'n ster in. Maar ze werden goed ontvangen en smaken prima
Ik heb voor het vrijdagmiddag-gebakje van deze week cakejes met appel en pure chocola gemaakt. Niets bijzonders, maar had appels, eieren én boter die op moesten en vond ook nog een halve reep extra pure chocola in de kast. Leuk restjes opmaken zo De appel en pure chocola combineerden goed samen, smaakte lekker.
Dat was niet het antwoord waar ik op hoopte Hopelijk weet iemand het wel. Moet ik bijvoorbeeld ook de oven schoonmaken vooraf?
Oven schoonmaken hoeft niet (al weet ik dat het glutenvrije vriendje van zoon thuis 2 ovens heeft; een gewone en een glutenvrije, maar de tweede oven kwam bij verhuizende oma vandaan, precies in de periode dat 2 van hun 3 kinderen coeliakie bleken te hebben, dus toen hebben ze dat zo gedaan. Ik denk dat ze het anders ook gewoon bij 1 oven hadden gehouden). Ik controleer voor gebruik een keer extra of de bakvorm echt goed schoon is (en je andere bakspullen en bestek dat je gebruikt). Mijn schoonmoeder eet glutenvrij, dus ik bak een voorraadje. Bij muffins doe ik papieren vormpjes in de muffinvorm (blijven ze mooi in vorm) en stel er is toch een restje gewone mix achtergebleven in het blik dan is haar cakeje toch glutenvrij. Laatst ook een brownie gemaakt, dat doe ik een vel bakpapier in de vorm. Maar verder staat de glutenvrije bakmix naast de gewone bloem/meel. De gebakken muffins/cakejes doe ik in een ziplockzakje in de vriezer (schrijf ik heel groot glutenvrij op), brownie en boterkoek snij ik eerst en kan ik er per stuk uithalen als het nodig is. Ligt er trouwens wel aan hoe ernstig de coeliakie is, er zijn mensen die al last krijgen als hun glutenvrije koekje naast een gewoon koekje op dezelfde schaal ligt. Dat hebben de glutenvrije mensen die ik ken niet, waardoor ik er wellicht ook wat makkelijker in ben.
Dank je! Glutenvrij meel heb ik gekocht. Voor nu maar 1 ding op de planning om te maken. Vrijdag verkoping op de basisschool en daarvoor wil ik gluten en melkvrije millionaire's shortbread maken. Melkvrij vaker gedaan, ook voor een andere verkoping en daar positieve reacties op gekregen van mensen die blij waren ook wat bij de koffie te kunnen kopen. (Ik heb zelf lactose intolerantie dus vandaar mijn melkvrije keuze). Maar ook wel wat vragen of het ook glutenvrij was. Dat was het niet maar ik weet dat het wel mogelijk is. Zorgen dat beslagkom etc dus echt goed schoon is. En dan denk ik aantekening erbij dat het mogelijk wel sporen bevat? Dan is het aan de kopers of ze het risico durven te nemen.
Een kanttekening erbij kan altijd, wel zo wijs. En wat leuk dat je het voor de verkoping op school doet, kan me voorstellen dat mensen inderdaad blij zijn als er ook iets lekkers voor hen is. Bij onze kerk worden de glutenvrije dingen wel op een aparte tafel gezet, met bordjes erbij, zodat het niet per ongeluk 'besmet' wordt, maar ook dat de 'gewone' mensen het niet opeten en er alsnog niets voor de glutenvrije mensen overblijft. Dochter 2 was vorige week jarig en houdt van appeltaart. Mijn moeder had voor haar een grote appeltaart gemaakt en ik had voor schoonmoeder kleine appeltaartjes gemaakt; gewoon in de muffinvorm, kwam toevallig zo uit, ik wist niet dat mijn moeder een appeltaart maakte en zij wist niet dat ik glutenvrije mini-appeltaartjes had gemaakt. De kinderen (en oma) vonden het wel leuk dat we nu allemaal hetzelfde gebak hadden. Dus echt leuk dat je ook aan glutenvrij denkt.
Door de lactose intolerantie weet ik hoe vervelend het kan zijn dat er niks is. Nu kan ik wel redelijk wat verdragen, het is slechter geweest. Zeker hormonaal kon ik echt sagrijnig worden dat iedereen aan de taart zat en ik niks kon... Ik ga een ingrediëntenlijstje maken wat ik erbij doe. En inderdaad vragen of het apart gezet kan worden
Als je niet tegen gluten kan kun jemomenteel beter niet in mijn keuken komen. Ik ben weer bezig met een nieuwe voorraad wafels voor het goede doel De bolletjes deeg Bakken Afkoelen En klaar!
Ik had nog wat overrijpe bananen liggen in de fruitschaal en vond het zonde om ze weg te gooien dus heb ik maar een recept voor bananenbrood opgezocht. Het is het recept van Miljuschka geworden. Alhoewel ik niet van bananen hou, is deze best lekker (en smeuïg).
Zijn harde idd. Recept heb ik hier al eens gedeeld. https://www.debakwinkel.nl/blog/post/oma-s-harde-wafels Ze zitten ongeveer 3-4 minuten erin. Zal denk ik wel iets verschillen per apparaat wat je gebruikt. Dus beetje uitproberen.
Ik had eindelijk weer eens tijd om te bakken, na een paar weken vakantie en de eerste paar drukke weken met onze nieuwe pup. Heerlijk, ik kom er helemaal van tot rust Dit was de appel-perentaart van Lekker en Simpel met wat aanpassingen. Hij was echt verrukkelijk