Oooh ja die kom ik ook zo vaak tegen. Ben haar naam even kwijt. Ze heeft een zoontje die onherkenbaar in beeld is en een klein hondje. Zou haar huidige vriend zo rijk zijn? Never nooit dat zij zo veel geld binnen haalt met alleen influencer zijn.
Geen idee hoe ze dat doen. Zo'n grote influencer is ze niet nee... Tis iig een leven dat zeer ver van mij af staat.
Ik heb gewoon altijd 2 Eastpak-tassen mee. Een kleine voor m'n telefoon en portemonnee en zo en een grote voor wat er verder nog mee moet (boodschappen/zwemspullen/laptop/boek) & wat er standaard in zit, pleisters en zakdoekjes en meeneemkoekjes en pennen en dat soort dingen. Verschillende tassen gebruiken lijkt me heel onhandig
En dat is helemaal prima toch De ene gaat ervan op vakantie (of noem het maar) en de ander koopt een mooi item voor zichzelf. Beiden is prima.
Met je eens: ieder besteed zijn geld op zijn eigen manier. Wij gaan zeer geregeld weekendjes weg, daarnaast nog 2 x 1 week en in de grote vakantie 3 weken. Wel met de auto en eigen caravan, maar toch: op jaarbasis is dat best vaak natuurlijk. zullen sommigen ook overdreven vinden, maar wij leven daar echt voor ieder zijn ding
Nav dit bericht een impopulaire mening; Het moet verboden worden om foto's en filmpjes van kinderen onder de 16 jaar online te zetten/via internet (dus ook WhatsApp naar je oudtante 300 km verderop!) te versturen. Lekker duidelijk, één lijn en niet zo lafjes als 'strengere regels en boetes': https://nos.nl/artikel/2568180-strengere-regels-vlogfamilies-en-kidfluencers-vrees-voor-moderne-kinderarbeid
Bijna helemaal met je eens. Kinderen horen zo niet gebruikt te worden als verdienmodel. Ze hebben er geen keus in en het lijkt me gewoon heel ongezond om altijd maar gefilmd te worden. En de gevolgen van het online staan van deze kinderen is denk ik ook groter dan men misschien denkt. Maar gewoon een foto of filmpje via WhatsApp moet gewoon kunnen. Zou wat zijn als je niet meer een foto zou mogen sturen naar opa en oma oid.
Anderhalf jaar geleden is mijn oma overleden. Tot die tijd stuurde ik haar regelmatig foto's van onze kinderen. Vaak met een verhaaltje erbij, hid het met ze gaat of grappige uitspraken die ze deden. Ze genoot daar enorm van. En de foto's werden vol trots aan de dames van de thuiszorg getoond. Ongetwijfeld met alle mooie verhalen erbij. Ook de buurvrouw en de dames van de bridgeclub zullen niet aan de foto's en verhalen ontsnapt zijn. Dit is het onpopulaire meningen topic. En de mening dat dit niet meer zou mogen. En dat het maar lafjes is dat de overheid niet tegen mijn vreselijke misdaad optrad, is bij mij inderdaad behoorlijk impopulair. Overigens stuurde ik deze foto's en verhaaltjes naar oma met de post. Zij was niet digivaardig. Maar het effect was niet anders geweest als ik ze via bijvoorbeeld whatsapo had gestuurd. Een gelukkige en trotse overgrootmoeder. En het tonen van deze foto's aan (voor mij) onbekenden. Naar mijn broer en schoonzus stuur ik dit soort dingen wel digitaal. Net zoals ik foto's en filmpjes van mijn neefje van hun krijg. Gelukkig maar, dat dat in deze tijd kan. Ik zou het vreselijk vinden hem maar 6 keer per jaar te zien en tussendoor niet.
Nu stuur ik foto's via de post naar m'n oudtante. Mag dat in jouw plan nog wel? (Zal de post dan wel blij mee zijn!)
Liever niet Per post lijkt me minder risicovol dat de foto's in verkeerde handen vallen en/of misbruikt worden dan via internet waar ze voor eeuwig voor iedereen en dus een groter publiek beschikbaar zijn. Desalniettemin ben ik niet roomser dan de paus en stuur ik uiteraard ook filmpjes en foto's naar familie en vrienden via WhatsApp Het zou wel goed zijn als men beseft dat het ook dan eeuwig online staat. Zo stuur ik nooit foto's met ontbloot bovenlijf bijvoorbeeld. Tot voor kort plaatste ik ook foto's en filmpjes van m'n zoon op Insta. Maar m'n ogen zijn wel geopend.
Dat zei ik, dus tag gerust mij Ik kan het absoluut toelichten hoor, maar na de flauwe reacties op het stuk over champagne en de algehele experience, vraag ik me af of het zin heeft en het niet simpelweg tot nog meer flauwe reacties zal leiden Laten we gewoon accepteren dat iemand een hobby kan hebben die jij (in het algemeen bedoelt) misschien niet begrijpt.
Een met @Zxcvb Online en WhatsApp vind ik een groot verschil. Online kan iedereen zien. WhatsApp alleen degene in die groep. En dat zijn dus mensen die je kent. Want als een app naar oudtante op 300 km verderop niet mag. Mag oma dan ook niet de filmpjes of foto's van haar kleinkind? Ik ben wel van mening dat je dat altijd moet vragen aan je kinderen. En nog een grijs gebied. De foto's van een schoolevenement. Je moet als ouder toestemming geven (die regel bestaat al en is ok). Maar mag school die dan op Facebook zetten? Dat is ook Online. Maar valt niet onder kinderarbeid. Maar 100% eens dat de familievloggers verboden moeten worden. Ik denk wel dat het maken van goede regels en handhaving erg lastig is. (Geen excuus om het niet te doen. Die kinderen moeten beschermd worden.)
Heb ik met mn schoonmoeder jaar of 2 terug discussie over gehad. Zij had, zonder dat ik het wist, een foto gemaakt van nr5 in bad. Zag er grappig uit, ze had duikbril op, keek grappig. Je zag niks "fouts" maar wel zeer duidelijk dat ze bloot in bad zat. Die had schoonmoeder op dr whatsapp status gezet. Vond ze het raar dat die eraf moest want je zag niks en ze heeft geen rare mensen op whatsapp Toen ik vroeg of ik zo'n foto van haar online mocht zetten was dat ineens heel anders. Nou nee, naakt is naakt, of dat nou peuter of bejaard is. En dan nog, MIJN kind dus als ik het niet wil dan doe je dat gewoon niet, al loopt ze in skikleding. Maar wel vaker zulke dingen. Zo had ze ook niks gezegt over de laatste zwangerschap tegen haar jongste zoon en schoondochter. Alleen maar dat mijn man ging stoppen met varen "en ze willen zelf ook nog wat vertellen". Die wisten dus genoeg Ik boos dat ze het mijn inziens wel verklapt had, zij boos omdat ze niks had gezegt (puur feitelijk heeft ze ook niks gezegt over een zwangerschap maar wel een hint er heen en dat had ze ook niet moeten doen)
Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Ik kom nl niet verder dan "stof wordt gemaakt, tas gemaakt, in de winkel, tas gekocht door pietje die hem nog lang en gelukkig gebruikte". Fe andere varianten mogen niet zoals eerst op krokodillenjacht dus wat voor verhaal kan er achter een tas zitten die je nieuw koopt?
De inspiratie, de referenties, de geschiedenis, de ontwerper, en het vakmanschap. Haut couture is een vorm van kunst. Een tas van een mode huis zou je kunnen zien als een kunststuk. Zoals je een schilderij kan kopen van een kunstenaar. Dat is een stuk doek met wat pigment en in principe 20 euro waard of iets. Maar vanwege het verhaal erachter, en de ontwerper (en diens verhaal) wordt zo'n stuk meer waard en betalen sommigen honderden euros voor een beeldje, een schilderij .. of een tas.
Er zit doorgaans járen en járen aan historie en vakmanschap achter zulke bepaald tassen. Om als voorbeeld de Louis Vuitton Speedy te nemen: Louis Vuitton bestaat sinds de 19e eeuw. De Speedy wordt gemaakt sinds de jaren ‘30. Handgemaakt, met minimaal machinegebruik, het is geen lopende band werk, het wordt nog (vrijwel) hetzelfde gemaakt als bijna 100 jaar geleden. Door de jaren heen is de tas gebruikt door iconen als Audrey Hepburn, er is zelfs een nieuwe maat van het model voor haar gemaakt. Het is een stukje historie. Nog een dan De Chanel classic flap. Ontworpen door Coco Chanel in 1955, een van de allereerste schoudertassen in een tijd dat er enkel handtassen waren. Nu niet heel bijzonder, maar: toen wel, en daarom een stukje historie. Het kan je smaak niet zijn, en dat mag natuurlijk. Maar je kan niet zeggen dat het “uit dezelfde fabriek komt” of dat je “enkel voor een merkje betaald”. Dat is simpelweg niet waar. Je betaald voor historie, handwerk, vakmanschap, luxe, de experience. Ik kan hier A4tjes over voltypen, dit is mijn hobby en ik ben heel blij met mijn collectie… En neehoor, niet voor de champagne, die sla ik over en ga voor een ander drankje
Ik snap je helemaal! Mijn zus maakt zelf leren tassen, ik vind die ambacht en de producten zo ontzettend mooi. Ik heb dan zelf niet veel met grote merken, maar gezien de historie kan ik goed begrijpen dat jij dat bv wel hebt. Ik heb zelf een zwak voor mooie wol, dat begrijpt vast ook niet iedereen