Rustig hier vandaag. Hoe gaat het met iedereen? Vanmorgen 61,1 op de weegschaal. Dus m'n laatste streefgewicht bereikt. Maar vandaag was ook direct een (geplande) slechte dag. Ik ging vanmiddag lunchen met m'n schoonmoeder en schoonzussen bij zo'n live cooking lunchbuffet. Na een periode gezond eten viel dat eigenlijk niet zo lekker. Na het voorgerecht merkte ik dat ik eigenlijk al genoeg had en thuis zou ik dan dus gestopt zijn met eten. Daar is dat natuurlijk zonde, dus ging ik nog een ronde en daarna nog een. Ik ben nu eenmaal dol op al die lekkere, zoete toetjes. Eenmaal thuis vond ik het ook lastig om het gezonde eten weer op te pakken. Nu heb ik een mega suikerdip, voel ik me moe en misselijk en kijk ik er enorm naar uit om morgen weer gezond en suikervrij te eten. Of dat lukt is vraag 2: morgenavond hebben we een feestje, zaterdag een dag van de kerk met de hele dag door hapjes en drankjes + nog een kraamfeest en 's avonds een barbecue bij mijn broer. Voor die barbecue heb ik aangeboden om twee grote salades te maken. Dat vind ik echt de beste tactiek. Zo weet ik dat er in ieder geval iets gezonds is. En ik weet dat de meeste mensen mijn salades erg waarderen. Al zeg ik het zelf: ik kan best lekkere en originele salades maken. Het zijn niet zomaar bakken met sla ofzo.
@Fanne, gefeliciteerd! Het is hier maar stil hè? Met mij gaat het nog steeds niet zo goed. Ik blijf me overspannen en snel overspoeld voelen. Ik heb nog maar een bmi van 18,6 en zit dus tegen officieel ondergewicht (maar 400 gram). Het gaat de laatste tijd erg snel omdat het me ook fysiek niet meer goed lukt om genoeg te eten. Ik krijg heel snel buikpijn als ik iets eet. Het is ook in mijn omgeving niet onopgemerkt gebleven, alleen kan niemand me er echt mee helpen. Ik ga volgende week maar even langs de huisarts.
Knuffel meid. Echt naar dit. Hoop dat de huisarts je serieus neemt en de juiste doorverwijzing kan doen. Verder. Vaak kleine beetjes eten. En uitproberen wat je niet te zwaar op de maag ligt.
Oh joh, wat akelig! Beter een paar kilo teveel dan je zo voelen! Goed dat je naar de huisarts gaat. Hopelijk kan die ervoor zorgen dat je de juiste hulp krijgt. Laat je het weten? Sterkte hoor! Knuffel!
Ik val niks meer af. Blijf maar schommelen tussen 76,5 en 78. Zo vervelend. Ik weet ook hoe het komt. Teveel extraatjes. En een continu hongergevoel. Begin de dag goed met skyr, fruit en zaden. Vezelrijk. Eiwitrijk. Dat gaat goed tot de lunch. Dan zorg ik voor salade of iets anders met groenten erdoor. En als dat op is dan ben ik niet verzadigd en wil ik boterhammen met hagelslag of pasta. In de middag lonken regelmatig ongezonde tussendoortjes. Avondeten is de laatste tijd vaak chaos en dan gooien we maar snel iets in de airfryer. En 's avonds plof ik noe op de bank en lonken de koeken, chocolade ed weer. Soms weersta ik het. Vaak ook niet. Gewoon steeds strijd erover Gister wel een redelijk goede dag. Dus dat lijstje wil ik wel delen O: skyr met blauwe bessen en havermout L: roerei met courgette, ui, tomaat en een beetje parmezaanse kaas op een bruine boterham. 3 volkoren crackers erachteraan met hagelslag en witte pasta A: bami (met gekruid varkenshaas en gemengde groenten) bord eerst volgegooid met ijsbergsla en daarxde bami optoetje: vanillesaus net aardbeien T: blokje pure chocolade met noten
Als je een gewicht kan houden met regelmatig zondigen is dit mss wel het gewicht dat bij u past ? Ik schommel nu tussen de 73 en 75 en mss is dit voor mij wel mijn gewicht. Ik eet 1 keer per week ongezond, neem eens een praline, neem eens een mocktail,.... en toch blijf ik op gewicht. Als ik wil afvallen moet ik terug heel strikt worden en mss krijg ik binnenkort nog wel eens zou een bui dat ik denk: allé hop nog 3kg af maar voorlopig heb ik die behoefte niet.
Ah wat rot zeg dat je je zo naar voelt en ook nog ondergewicht hebt. Misschien geen slecht idee om langs de huisarts te gaan. Wellicht kan die helpen met een plan om weer lekker in je vel te zitten
Met zoiets idd beter eens langs de huisarts. Buiten al wat speelt is het ook wel belangrijk om medische oorzaken uit te sluiten .
Mja. Met een bmi van ruim 29 vind ik het niet zo passend eigenlijk. En het voelt ook niet lekker. Ik zal me ergens toch weer moeten gaan herpakken en wat strikter worden. Nuja... eerst Frankrijk.
https://www.televizier.nl/kijktips/eat-smart-secrets-of-the-glucose-goddess-verbeter-je-gezondheid-rtlz-jessie-inchauspa-c Deze staat op videoland. Wie weet kan je er wat leuke tips uit halen mocht je het nog niet gezien hebben. Vond het heel leuk!
Gisteren: O: 2 volkoren pannenkoekjes, 1 met chocoladepasta en 1 met aardbeienjam, thee L: groentensoep, 2 gebakken kippenvleugeltjes, 1 gekookt ei A: linzen in tomatensaus met rode bieten Vandaag: cheatdag, maar probeer me in te houden vergeleken met afgelopen vrijdag. Eerlijk gezegd denk ik bij de lijstjes van @Mamafiets vooral: als ik zo'n hoeveelheid at, zou ik er absoluut niet bij afvallen. Ik denk dat het al teveel voor m'n onderhoud zou zijn. Tel daarbij dan nog zondigen bij en ik val dus niet meer af. Ik heb het nu over mezelf he, misschien heeft zij wel een andere lengte dan ik, of een veel actievere leefstijl. Maar wellicht kan het dus ook daar aan liggen.
Ik zie geen hoeveelheden staan dus daar heb ik weinig zicht op maar ik zie wel veel dingen die ikzelf als extra zie en als zondigen (parmazaanse kaas, witte pasta en hagelslag , chocolade, vanillesaus,....) Dus op basis daarvan kan ik idd ook wel zeggen dat ik daarmee niet zou afvallen en mss zelfs niet op gewicht zou blijven. Maar als dat zondigen een beetje de rode draad word is het op gewicht blijven mss een realistischere verwachting?
Oh, nu snap ik het geloof ik, witte pasta als in chocoladepasta? Ik las het als pasta dus, als in macaroni/spaghetti o.i.d.
Ik las het ook eerst zo maar vermoed dat het om pasta om te smeren gaat. Pasta met crackers lijkt mij wat gek.
Hier eten ze vaak spaghetti in een broodje, dus ja, waarom dan niet op een cracker Maar ik las het meer als in een bord pasta en daarna crackers met hagelslag. Grappig hoe je sommige dingen op zoveel manieren kan interpreteren
Wat grappig, nooit van gehoord! is het dan gewoon gekookte, droge spaghetti? Of nog met saus en/of toppings?