Pastagroenten ook koken?

Discussie in 'Voeding' gestart door melloncollie, 2 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    #1 melloncollie, 2 jul 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 2 jul 2009
    Aangezien er altijd wordt gezegd dat groenten voor baby's moeten worden gekookt/gestoomd, wil ik toch even voor de zekerheid weten of je pastagroenten ook moet koken. Ik gooi de groenten namelijk altijd gewoon in de koekenpan en 'bak' ze dan, zoals de meeste mensen wel denk ik.

    Ik heb ze nu voor de zekerheid gekookt, maar het lijkt me niet echt heel lekker, gekookte aubergine en courgette. :(

    Oh en nog een vraagje: ik heb de Bertolli kant-en-klaar pastasaus in zo'n zak. Daar zit geen rotzooi/kleurstoffen/etc. in maar er zit wel vrij veel natrium in. Wij eten niet eens wekelijks pasta, dus kan dit voor een keertje?
     
  2. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.894
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Tja hier worden ze al vanaf dat de kindjes pastasaus eten 'gewoon' gebakken, was ergens rond de 9 maanden denk ik. Gekookt en dan door de saus lijkt me niet zo heel lekker. Wel hebben we er altijd gewoon gekookte groenten naast ;) haha!

    Saus zou ik persoonlijk gewoon doen. Zeker voor een keertje, gebeurd hier wel vaker namelijk, let daar niet zo op ;)!
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik kook ze ook niet (roerbakken) en ik zou ook wel een keertje een kant en klare saus gebruiken. Ik probeer het meestal zelf te maken omdat ik dat lekkerder vind maar een keertje kan geen kwaad.
     
  4. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Dank voor de antwoorden! Maar verrassing! mevrouw luste het weer eens niet. Of het is de hitte.

    Hoe kan je een beetje een degelijke pastasaus maken van rode saus? Heb ik weleens gedaan maar was er niet kapot van.
     
  5. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    In het boek Opperdepop van Ah staat een geweldig recept voor pastasaus, gemaakt van gewone tomatensaus... Hier is hij echt zwaar favoriet!

    Als je wil kan ik straks wel even het recept opschrijven, nu heb ik daar even geen tijd voor.
     
  6. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Oeh, ik ben ook wel geïnteresseerd ;)
     
  7. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Ik heb pastagroenten altijd gekookt. Gewoon een tomaatje, paprika, ui, etc., kruiden en knoflook in de Babycook en even 'snijden', later nog een beetje olijfolie erbij. Ze smulde er altijd van!
     
  8. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Zou je dat willen Bluesky? Graag!

    Uuuhhh ui en paprika, ik heb een hysterisch blaadje van het Cb dat zegt dat dit absoluut niet mag i.v.m. gasvorming? Al zie ik niet echt veel reactie verder op eten bij Yelena hoor.
     
  9. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.894
    275
    83
    Onze roze wolk!
  10. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    ben nog een beginner he, Yelena is kindje nummer 1 voor mij haha ;)
     
  11. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    ok, hier komt hij dan!

    Zelf maak ik hem soms met de gewone saus van Grand italia, dan is hij nog lekkerder… Verder kun je zelf ook wat experimenteren met verschillende kruiden enz. Een beetje ketjap erdoor is ook lekker, niet teveel want dan gaat het overheersen.

    Eet smakelijk!
     
  12. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Oh oepserdepoeps, vergat ik zomaar ff dat we vegetariers zijn ;) Maar er is een soort vega variant op spekjes, dus dan ga ik het gewoon zo proberen! Verder is het eigenlijk heel veel zoals ik hem zelf altijd maak, maar ben benieuwd hoe dat met alleen die kruiden gaat.

    Dankjewel Bluesky!
     

Deel Deze Pagina