Nee, maar het verhoogt de kans op een afwijking. Ik ken ook iemand die drie kinderen zonder afwijkingen heeft gekregen, terwijl ze tijdens de zwangerschappen is blijven roken en drinken. Is dat dan een reden voor alle zwangere vrouwen om de adviezen van ha en vk in de wind te slaan? Ik denk dat je gewoon een gok hebt genomen en geluk hebt gehad. Helaas voor jou hebben wij wél veel aanhang. Vooral van mensen die er verstand van hebben (medici). Eens. Met de rest van wat je schrijft ook, trouwens. Ik vind het prima hoor, dat jullie willens en wetens dingen doen die de kans op een afwijking oid verhogen, maar doe dan in ieder geval niet of het niets is, want er zijn helaas genoeg dames die zelf niet goed kunnen nadenken en zeggen: "Bij die-en-die is het ook goed gegaan, dus kan ik het ook wel." Vergeet niet dat er veel mensen zijn die wat ze lezen op internet, voor de waarheid aannemen. En als er meer mensen zijn die zeggen "Kan geen kwaad", luisteren ze toch naar die mensen, i.p.v. naar de ha, vk en die 1 of 2 personen die zeggen dat je het niet moet doen. Daarom probeer met zoveel mogelijk goede argumenten aan te komen, in de hoop dat ze er goed over na gaan denken en tot de conclusie komen dat het wel degelijk fout kan gaan doordat je die ene keer een broodje filet americain hebt gegeten. Het is gewoon Russisch Roulette met je baby. Het kan best goed gaan, maar wil je het risico lopen? Zo ja, zie dan het bericht van Elly hier voor me.
ik vind het ook naief om te zeggen dat je een gezond kind hebt gekregen na roken/drinken/drugs/rauw vlees, noem maar op. het is een feit dat die producten de kans op een afwijking VERGROTEN. niets meer maar ook niets minder. daarnaast geeft gezond eten geen garantie op een gezond kind. je krijgt niet per se een ziek kind nadat je iets hebt gedaan wat wordt afgeraden tijdens de zwangerschap. zo moeilijk is dat onderscheid toch niet? zoals ik al eerder heb gezegd, iedereen moet het zelf weten, maar erken voor jezelf dat je een risico neemt.
Ik ken ook iemand die gewoon nog af en toe een wijntje dronk. Gewoon de zalm eet waarvan ze niet weet of het vers is. Ik vind het prima hoor, moet ze echt zelf weten, maar ik doe het gewoon echt niet. Probeer zelfs alles waarbij 'met mate' geadviseerd wordt (zoals 3/4 bekers koffie etc) niet te doen. Ik vind gewoon dat het maar 9 maanden van je leven zijn en dat je er trots op mag zijn dat dit kindje jou als moeder heeft gekozen. Ik zou het mezelf altijd kwalijk nemen als er iets gebeurt wat ik had kunnen voorkomen door me gewoon aan de richtlijnen van de VK te houden. Ik vind dus dat iedereen voor zich moet weten wat hij of zij doet, maar ik vind het een enorme eer om een kindje te mogen dragen en heb daarom besloten om 9 maanden zonder alle dingen te leven waarvan ze vermoeden dat het schadelijk kan zijn.
Na 3 maanden is je kindje al gevormd met of zonder afwijking. Jullie kunnen allemaal nog zo hard roepen. Het is al gebeurd dus alle commentaar ten spijt.... Overigens vind ik dit hele topic onzinnig want ELKE zwangere ontvangt vanaf de eerste controle meer dan genoeg documentatie over voeding. Iedere zwangere wordt dan ook prima geïnformeerd wat wel en niet mag. Wat men met die info doet moet 1 ieder voor zichzelf weten.... En nu ben ik klaar met dit topic Jullie hoeven niet wederom de risico's voor de zoveelste maal uit te leggen dus bespaar je de moeite
Voor degenen die wel graag de juiste info willen ontvangen: Treedt een infectie op in de laatste 3 maanden van de zwangerschap, dan kan het kind worden geboren met klinische symptomen van toxoplasmose: koorts, huiduitslag, trombocytopenie, anemie, lever- en miltvergroting of ooginfectie. bron: RIVM
Dat zijn geen afwijkingen in de aanleg van de baby... Verder zeg ik maar niks meer hierover want eerlijkheid wordt hier toch allerminst gewaardeerd :x
Duna Ik krijg het gevoel dat je persé gelijk wilt hebben, ookal is dat niet zo. Als jij het risico wilt nemen met je zwangerschap en kindje, dat moet jij weten. Maar val dan een ander niet aan, omdat zij geen risico neemt en de wetenschappelijke feiten op je ongelijk wijzen. Als je zo zeker van jezelf bent, waarom zit je jezelf dan steeds te verdedigen?
oef dat scheelt, een leververgroting om maar iets te noemen maakt ook niet uit dan want de aanleg is goed ik bedoel het niet lullig hoor, echt niet. wat ik me alleen nog afvraag dan, waarom denk je dat je t na 3 maanden nog niet mag eten van verloskundigen en gynaecologen als het toch niet zoveel kwaad meer zou kunnen?
Na de bevalling heb ik ook gelijk een broodje filet American op, mijn man nam het mee naar het ziekenhuis. Ik heb het de eerste 3 maanden na de bevalling elke dag gegeten maar absoluut niet tijdens de zwangerschap. In belgie wordt je op toxoplasma getest. Ik heb het bij de gyn nagevraagd maar dat doen ze in nederland niet. De reden daarvoor was: Als vrouwen immuum zijn voor toxoplasma denken zij dat ze gewoon rauw vlees mogen eten. Dit is een misverstand, het gaat namelijk niet alleen om toxoplasma maar ook om de andere bacterien die schade kunnen aanrichten. Als je namelijk een voedselvergiftiging krijgt heeft dat ook zijn uitwerking op het kindje, het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je het krijgt maar voorkomen is beter dan genezen.
Ik geloof dat de discussie ging over de risico's van het eten van producten zoals filet americain, en niet over afwijkingen die ontstaan in de eerste drie maanden . Met je opmerking wekte je de indruk dat het na drie maanden allemaal niet meer uitmaakt wat je doet/eet, omdat het kind dan in feite "af" is, met of zonder afwijkingen. Poeh, ik krijg steeds meer zin in filet, zal je zien dat het straks tegenvalt .
Misschien kan dit je lust verminderen Vandaag viel de nieuwe consumentengids op de mat. Ze hebben een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van filet americain. Dit gaat dus niet alleen op voor zwangere vrouwen Ze hebben op 68 plaatsen, in een periode van 3 weken, 3x een broodje filet americain gekocht, en dit onderzocht. Voor de dames die hem ook hebben en mee willen lezen: Pagina 17, 2e kolom, onderaan. Hierbij dus een paar harde feiten. Onder normale omstandigheden, waarbij de hygiëneregels goed gehandhaafd worden (en dat is bijna overal zo), heb je alsnog de kans van 1,6% op een broodje met die schadelijke bacteriën. Als je de pech hebt dat je bij een minder goede zaak een broodje haalt (en je proef dat er echt niet aan!) heb je een veel grotere kans, in dit geval dus 100% Let trouwens ook op dat het soms niet eens aan de zaak ligt, maar het kan ook bij de slager al fout zijn gegaan. Iets anders dat uit het onderzoek kwam, is dat een broodje filet americain vrij zout en vet is. Bijna alle onderzochte zaken (ik geloof 63) hadden filet met een vetpercentage van >21%!!! Verder zaten ze allemaal erg hoog qua zout. Tussen de 1,3 en 3 gram per 100 gram. En dat is exclusief het broodje. Hopelijk helpen deze feiten jullie van jullie lust af, en bij het overtuigen om het tijdens de zwangerschap sowieso te laten staan
Dit weerhoud mij er niet van om, zodra ik bevallen ben, alsnog een broodje naar binnen te schrokken .
Hahaha, mij ook niet Maar het ergste wat ons kan overkomen is dat we er een keer goed ziek van kunnen worden.
haha, sluit ik me volledig bij aan. Is niet echt iets nieuws... algemeen bekend dat er in de horeca niet zo denderend wordt omgesprongen met hygiene... Maar goed dat we weten dat de gemiddelde keuken in Nederland niet echt proper is (Smaakpolitie) ook jouw slager op de hoek is niet zo fris
Je moet bovendien je weerstand een beetje hoog houden . Wel jammer dat de consumentenbond niet de filet van de Appie en andere supermercado's heeft getest, alleen maar broodjes van, jawel, broodjeszaken etc. Ik eet het nl. eigenlijk alleen thuis, en dan wel bijna dagelijks.
ik heb laatst lekker een broodje gerookte voorverpakte zalm op,ik kon het niet laten. uiteraard had ik daarna wel zoiets van,"goh,had ik dat nou wel moeten doen" maar geen last gehad van iets. en als ik eerlijk ben,ik heb nog nooit verkeerde filet american of gerookte zalm gegeten. maar toch zou ik geen filet american eten als ik jou was!
Geen last betekent niet dat het geen negatief effect heeft op je kindje. Ik hoop dat dat niet het geval is, natuurlijk, want dat was het broodje het vast niet waard.
Hier een verslaafde van Filet. En ik krijg als ik bevallen ben van mijn moeder als eerste een broodje filet zegt ze. hahahaha Ik weet dat ik het niet mag hebben, en zal het ook niet nemen. Maar de verleiding is super groot. xxx
Sja lekker he die listeria bacterie in filet americain (en in nog veel meer rauw vlees). Na de bevalling ga ik eerst gerookte zalm eten.. hmm daar heb ik ook al vanaf het begin trek in.