Even een vraagje. Ik kook (bijna altijd) zelf de groenten voor ons meisje van 5,5 maand. Ze krijgt regelmatig courgette en nu bedacht ik opeens of ze de schil wel mag hebben? Alles (groente en aardappel) gaat door de blender, maar mag die schil er wel bij? Hopelijk weten jullie het, alvast bedankt!
Hier krijgen ze het gewoon met schil. Zelf eten we het ook met schil. Maar uit de blender dan weet ik niet of dat wel zo lekker is, maar ik heb zelf nog nooit iets fijn gemaakt dus dat zou ik niet weten.
Je hebt nog nooit iets fijn gemaakt? Hoe eet jouw baby het dan? Prak je alles? Hier komt elk stukje, groter dan 0,5cm weer uit het mondje geperst
Wij geven het grof gesneden en courgette vaak in plakjes, net als schijfjes komkommer eigenlijk, snap je? Daarom hebben wij dus nog nooit iets fijn gemaakt of geprakt. Hier alleen gewoon stukken om zelf te bijten of grof gesneden en dan dus ook nog zelf bijten !
Maar wat ik bedoel, kan me voorstellen dat je iets van sliertjes, stuggere stukjes erin krijgt als je het in de blender doet en weet dus niet of dat zo lekker is.
Je krijgt geen sliertjes maar het is heel fijn gesneden uit de blender. Ligt eraan hoe grof of fijn je het wilt hebben, kun je zelf instellen. Ben met heel fijn begonnen en nu steeds iets grover maar dat wil dus nog niet lukken. Maar het is dus met schil, dat dacht ik dus ook al, bedankt!
goh ik wist helemaal niet dat die schil eetbaar was, mijn dochter eet een courgette in grote stukken en ik haalde altijd de schil eraf!
Owjee, is dat bij komkommer ook? Whaha! Die vind ik zo vies die schil dat ik hem voor mezelf er altijd af haal, maar dan kan ik het dus net zo goed niet eten eigenlijk?
Hahahaha, inderdaad een komkommer is 94% water en de rest is de schil (ongeveer). Een komkommer bevat werkelijk bijna helemaal niets maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je 'm niet moet eten.. best lekker komkommer. Als je de komkommer goed wast dan kun je de schil ook eten maar je kunt 'm ook schillen hoor.. net wat je lekker vindt. Komkommer, courgette en meloen zijn dezelfde familie. Wat betreft de voedingswaarde van fruit. Nee, het verschilt per vrucht waar de meeste voedingswaarde in zit en of de schil wel gegeten KAN worden. Een appel bevat ook veel water (85% ongeveer) maar daarnaast veel meer stoffen. Die zitten deels in de schil maar ook in het vruchtvlees. Zo zit in een appel veel vezel (meer dan in tarwebiscuit) maar ook suiker (ongeveer 10%)
Zwaantje, Thanx! Dan hier voor mij voortaan alleen nog komkommer voor de lekker idd en niet om het iets binnen krijgen of om het gezond bezig zijn *gniffel*!
Whahaha, zal wel mee vallen hoewel we er meestal wel 4-5 in een week wegknagen hier met zn allen ! Dat word nu iets minder omdat ik er zojuist dus achterkom (hmm lekker snugger...) dat het eigelijk dus helemaal niet zo gezond is of tenminste wel gezond maar eigenlijk alleen water !
Ja, daar leer je nog eens wat ! En voor pb was ik te lui ! En idd beter komkommer dan snoep, maar kan beter ipv komkommer iets nemen met wat meer voedingswaarde !