Hai, Ik wil mijn zoontje 2 dagen op de kinderopvang doen omdat ik een ontzettende uitdaging van mijn baan heb gehad. Nu weet ik dat de overheid en de werkgever dit gedeeltelijk betalen (overheid 52.3% en de werkgever 33.3%) Nu was mijn vraag aan de dames die kinderopvang hebben, hoe je dit precies aan moet pakken.Krijg je het geld gelijk vanaf de maand dat je kind op de opvang zit, of moet je een maand voorschieten en krijg je het vanaf dan elke maand gestort? Hoe en wat moet je allemaal aanvragen en regelen? xxx
Als je ruim op tijd (een maand) het aangeeft bij de belastingdienst dan hoef je niets voor te schieten. Belastingdienst stort het geld vooraf op de rekening. Je moet via de site van de belastingdienst een formulier invullen. Dat is alles. Je hoeft niets met je werkgever te regelen, dat doet de belastingdienst zelf.
Dit hangt helemaal jullie verzamelinkomen af he. Was het maar waar dat ze altijd zoveel bijdroegen. Wij betalen nog altijd meer dan de helft zelf.
Hier kan je kinderopvangtoeslag aanvragen. Zoals Kiwi ook aangeeft, als je optijd aanvraagt krijg je de toeslag voor de rekening van je kdv. Ik kon er ook voor kiezen om dit bedrag naar het kdv te laten overmaken. Dan hoefde ik alleen het resterende bedrag te betalen.
Als mijn vriend 30000 verdient en ik 20000 , krijg ik 332 euro per maand vergoed van de belastingdienst voor 72 uur per maand opvang a 636 euro per maand. Is dus 52,3 procent. De werkgever betaald standaard 33,3%.
Volgens mij gaat er ergens in je berekening iets niet goed, je krijgt namelijk niets direct terug van je werkgever. Dat gaat allemaal via de belastingdienst. Wat er bij de belastingdienst uit de berekening komt, dat is gewoon je totale toeslag. Als je tijdig het aanvraagt krijg je het idd vooraf uitbetaald.
Er gaat inderdaad iets niet goed in je berekening. De percentages die je opgeeft kloppen niet. Er zijn namelijk geen standaard percentages, het hangt van het inkomen af hoeveel iemand terug krijgt. Sommigen krijgen 80 % terug en anderen maar 20%. En je krijgt inderdaad niets direct via de werkgever terug. Dat gaat allemaal via de belastingdienst.
Volgens mij krijg je sowieso ongeveer 1/3 terug (via de belastingdienst). Dit is de zogenaamde werkgeversbijdrage, die daarvoor weer belasting betalen. Het idee is dit: 1/3 door de ouders, 1/3 door de werkgever, 1/3 door de fiscus. Waarbij die 1/3 door de fiscus volledig inkomensafhankelijk is; wie veel verdient krijgt niks, wie weinig verdient krijgt meer. Wij verdienen 'te veel' en krijgen 1/3 vergoed, maar er zit wel een maximumuurtarief aan en veel kdv's rekenen een hoger tarief en dan krijg je dus minder dan 1/3.
Als je de berekening bij de belastingdienst invult dan krijg je precies uitgeteld wat je uiteindelijk moet betalen. Dat lijkt me het belangrijkste. Je hoeft zelf niks te berekenen verder met percentages en zo.
Klopt idd, dankje Btw vind het wel raar, dat de opvang waar mijn zoontje heengaat dit heeft: Uurtarief: 6,00 2 dagen per week (4 dagdelen): 636 euro. Hun zien een dag van 7 tot 19 uur, dus 12 uur lang. Maar als ik mijn zoontje van 9 tot 5 breng moet ik ook 636 euro betalen :S, waarom hebben ze dan een uurtarief vraag ik me af? Scheelt me anders wel 230 euro per maand...
Dat is idd overal zo. Zij kunnen namelijk voor die paar uurtjes geen ander kind plaatsen. De uurprijs moeten ze hebben, omdat de belastingdienst tot 6,10 euro het maximale vergoed. Dus die heb je nodig om de berekening te kunnen doen.
Uiteindelijk moet het kdv de leidsters gewoon betalen voor de tijd dat ze aanwezig zijn: van 7 tot 19 in jouw geval dus. Aan de hand daarvan is het aantal uren berekend voor de ouders. Als jij ipv tussen 9 en 17 je kindje een keer tussen 7 en 19 wil brengen, hoef je daarvoor ook niet extra te betalen, het is gewoon een vast tarief en een vast aantal uren per dag (-deel).
Weet niet of dat helemaal binnen deze discussie past, maar het volgende vind ik ook gek. Ik heb een " goedkoop" kinderdagverblijf gekozen van 5 euro per uur, en krijg een vergoeding van de belastingdienst op basis van het bedrag van 5 euro. Ik moet wel zelf voor luiers en fruit zorgen. Een ander kinderdagverblijf hier in de stad kost 6.10 per uur (het max. bedrag dat vergoed wordt) en daar hoeven ouders geen luiers en fruit mee te geven. De ouders die daarvan gebruik maken krijgen van de belastingdienst een vergoeding op basis van het uurtarief van 6.10 per uur. Eigenlijk vergoed de belastingdienst voor die ouders dus de luiers en het fruit.....
Maar jij betaald dan toch ook over het totaal minder, dus ben je zelf ook goedkoper uit dan. Het is ook nog maar de vraag of je zoveel keuze hebt qua kdv. Er zijn ook heel veel kdv's die boven die 6,10 zitten en dat lappen de ouders allemaal zelf bij.
Tsja, wij zaten eerst bij een kdv waar het 6 euro per uur was incl luiers en voeding. Nu zitten we bij een kdv en daar betalen we 6.26 per uur en is exl luiers.. tsja.. het is niet anders.... ons moppie wordt iig goed verzorgd..