Overdag niet willen slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Michelle04, 16 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Michelle04

    Michelle04 Fanatiek lid

    6 aug 2008
    1.805
    0
    0
    Mijn zoontje is nu 7.5 week. Snachts slaapt hij gewoon in zijn bedje tot 7uur smorgens.Dan leg ik hem nog even bij mij in bed op het waskussen en dan slaapt hij nog wel even door. Daarna gaat hij in badje en dan is het einde zoek want meneer vertikt het om overdag in zijn bedje te slapen. De enige manier waarop hij overdag slaapt is als ik met de auto ergens met hem naartoe ga. Het lijkt wel of hij alles wil zien en meemaken met als gevolg dat hij op een gegeven moment zo moe is dat hij huilerig wordt. Maar wat en waar ik het overdag ook probeer met hem hij wil niet slapen. Laten huilen heeft ook geen zin. Uiteindelijk valt hij na veel bombarie in slaap maar is dan vervolgens met 10 minuten weer klaarwakker. Ik gebruik de Puckababy voor hem. Hij is nooit een goede slaper geweest overdag maar het is deze week wel heel erg. Ik kom nergens aan toe op een dag. In de box, schommelstoel of wipper kan hem ook niet bekoren, ook in een draagdoek vind hij er geen flikker aan, dat wordt ook huilen. Hij kan zichzelf ook niet langer dan 5 minuten zelf vermaken. Ik kan toch moeilijk de hele dag met hem in de auto gaan rondrijden:(

    Iemand de gouden tip?
     
  2. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    De hele dag rondrijden is geen oplossing. Het klinkt alsof hij oververmoeid is. Dan hebben ze steeds meer moeite om in slaap te komen. Heb je al geprobeerd om hem beneden in de wandelwagen te laten slapen. Misschien wil hij je gewoon horen en valt hij dan vanzelf in slaap. Succes met hem.
     
  3. marjolijn195

    marjolijn195 Actief lid

    29 dec 2008
    364
    0
    0
    Papendrecht
    Misschien een sprongetje?
     
  4. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    hier precies hetzelfde met mijn zoontje.. gisteren heeft hij snachts prima geslapen, tot 06.00 uur en toen tot 10.00 uur maar daarna heeft hij de hele dag hooguit een paar keertjes 10 min geslapen, ook veel huilen idd. vooral jammeren eigenlijk. en uiteindelijk slaapt hij dan direkt na de voeding een half uurtje in mijn armen waarna hij weer wakker is.
    tja wat kan het zijn? zoveel..
    -sprongetje
    -teveel prikkels
    -oververmoeid
    -last van warmte
    ik weet het ook niet. maar idd je komt zowat nergens aan toe.
     
  5. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Heb je fysieke zaken uitgesloten? Geen krampjes? Geen honger? Geen voorkeurshouding?
    Bij krampjes is de vraag of je kleintje de lucht die hij binnenkrijgt goed genoeg uit kan boeren: zo niet, dan kan infacol uitkomst bieden, plus halverwege een voeding even verschonen en boeren.
    Verder kan rust en regelmaat ook de oplossing zijn: steeds dezelfde volgorde van dingen aanhouden, zodat hij precies weet wat er gaat komen. Voor vermoeidheidssignalen en hongersignalen kun je eens kijken op www.inbakeren.nl
    Bij een voorkeurshouding kan een osteopaat uitkomst bieden, zeker als je meerdere symptomen herkent van het kiss-syndroom (zie www.kiss-kinderen.nl). Mocht je dingen herkennen, zoek dan wel een geregistreerde osteopaat: www.osteopathie.nl (om te voorkomen dat je een kwakzalver treft EN om zeker te weten dat je verzekering het (deels) vergoed...
    Succes!
     
  6. klarinet

    klarinet Fanatiek lid

    23 apr 2007
    2.980
    131
    63
    Praktijkondersteuner somatiek
    Zuid limburg
    Regelmaat en rust proberen te geven in combinatie met inbakeren. Hier de eerste 10 weken ook veel trubbels gehad, na 10 weken slaapt meneer op de buik en gaat het super.
    Sinds 15 weken slaapt hij ook s'nachts op de buik. Vond het wel eng in het begin en heb ook een purflo matras gekocht.
    Over het vermaken en niet in de box kunnen liggen enzo, dat ging hier ook vanaf 10 weken ineens goed.
    Dus misschien geduld, maar ik weet dat dat heel moeilijk is!!
     
  7. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    het kunnen zoveel redenen zijn he. maar nu ineens slaapt mijn zoontje al aan een stuk vanaf 11.00
    ;)
    dus idd misschien is er niet altijd een goede reden voor en zo in een keer gaat het beter!
    dat was bij ons in de nachten zo. van de een op de andere nacht sliep hij wel goed. (ook sinds hij geen last meer van krampjes heeft)
     
  8. mikki

    mikki Actief lid

    1 okt 2007
    293
    1
    0
    Rotterdam
    Wij hadden dat ook met onze dochter, toen ze zo'n 7 a 8 weken was. Ze wilde alleen maar op onze borst liggen slapen en anders niet. Ik was op een gegeven moment de wanhoop nabij, eten en naar de wc gaan was een ramp op die manier....:)
    De tip heb ik niet voor je. Maar misschien is het een gerustellende gedachte dat het allemaal fases zijn en meestal na een paar weken weer over.
     
  9. Astrid0482

    Astrid0482 Actief lid

    26 nov 2008
    454
    0
    0
    Ik heb hetzelfde met mijn zoontje, 's nachts slaapt hij prima, maar overdag bijna niet en als hij al eens slaapt dan is het iets voor een half uurtje ;)
     
  10. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    sorry, de gouden tip heb ik niet... maar ik weet hoe vermoeiend het is om de hele dag met een baby op je arm rond te lopen.
    mijn zoontje sliep ook alleen maar in de maxi cosi in de auto. hij sliep nooit, maar als we in de auto zaten sliep hij serieus al voor we de straat uit waren.... alsof hij zich dan eindelijk pas aan zijn slaap kon overgeven. en als ik de maxi cosi dan uit de auto pakte lag hij nog zeker 2 a 3 uur te slapen..
    ik heb ook veel dingen geprobeerd, niets hielp.

    maar hier is het ineens vanzelf goedgekomen. toen hij een maand of 3 oud was, is hij ineens lekker in zijn eigen bedje gaan slapen... en nu slaapt hij nog steeds 3 x per dag. ik moet wel eerlijk zeggen dat het geen super slaper is, als we ergens heen gaan slaapt hij echt niet zomaar... maar zo lang we thuis zijn gaat het super.

    heb wel een andere tip voor je, probeer niet te denken aan al de dingen die je nog "moet" doen zoals huishouden enzo.. maar geef je er aan over en bedenk dat het echt over gaat!!

    succes!
     
  11. Larissa1982

    Larissa1982 Niet meer actief

    Creeër je ook rust op een dag? Dat was bij mijn zoontje in ieder geval heel belangrijk. Ik ging niet vaker dan 1x per dag de deur uit en soms bleef ik ook weleens een dagje binnen met hem.
    Hij was erg gevoelig voor veel prikkels en nadat ik de 3 RRR-en had toegepast, ging het na 2 weken al stukken beter met het slapen overdag. Het is idd heel vermoeiend! Veel succes in ieder geval.
     
  12. anira

    anira Actief lid

    23 nov 2008
    191
    0
    0
    Mijn zoontje is nu ook 7,5 week oud en precies het zelfde hier.
    's nachts gaat het prima in zijn eigen bedje maar overdag wil meneer niet slapen. Inderdaad net alsof hij bang is te veel te moeten missen en alles willen zien.
    Af en toe slaapt ie in de kinderwagen als ik de hond moet uitlaten maar meestal ook niet. En als ie dan slaapt dan hoef ik de kinderwagen maar bij de achterdeur te zetten en hij is wakker .

    Hier werk ik overdag met een vast slaap ritueel wat ik consequent vol hou in de hoop dat ie het gaat herkennen en dan ook makkelijker gaat slapen op den duur.

    Als hij vermoedheids tekenen geeft pak ik hem nog even lekker op schoot, praat zachtjes tegen hem. Dan neem ik hem mee naar boven. Sokken uit, broek uit, luier nakijken en evt verschonen. Dan de inbakerzak aan want zonder slaapt ie helemaal niet overdag. Dan nog even een knuffel.
    Ik leg hem in bed en geef hem zijn speen. Als ie rustig is zeg ik welterusten, lekker slapen.
    Dan ga ik naar beneden. Als hij dan gaat huilen wacht ik een paar minuten voordat ik weer naar boven ga.
    Als ik boven ben zeg ik niets tegen hem maar doe vaak een sussend geluid maken. Ga op de stoel naast het bed zitten en geef hem de speen weer en streel zachtjes met een vinger tussen zijn oogjes naar beneden over zijn neus. Als ie dan weer rustig is en de oogjes vallen dicht stop ik daarmee. Blijven de ogen dicht dan ga ik weer naar beneden. Gaan de ogen weer open ga ik door met strelen tot de ogen dicht blijven.
    De ene keer hoeft dit maar 1x en een andere keer moet ik wel 10x naar boven. (is ie echt heel overstuur aan het huilen dan neem ik hem even op schoot tot ie rustig is, leg hem dan weer in bed en ga dan zijn speen geven en strelen)

    Soms wordt hij na 10 a 15 min weer wakker. Ik kijk dan hoe hij is als ik op zijn slaap kamer ben. Ik kan aan zijn ogen wel zien of ie nog moe is of dat ie echt wakker is en aan die 15 min gewoon genoeg gehad heeft.
    Heeft hij nog slaap geef ik hem weer de speen, streel ik hem weer enz.
    Is hij echt wakker dan kleed ik hem aan en neem ik hem weer mee naar beneden.

    Heeft hij na 45 min nog niet echt geslapen dan kleed ik hem aan en neem ik hem weer mee naar beneden om het later nog een keer te proberen. Hem na die 45min nog te laten liggen werkt hier niet, meneer raakt dan helemaal overstuur vandaar dat ik hem mee neem lekker knuffelen beneden en later weer opnieuw ga proberen.

    Moet wel zeggen dat hij op dit moment vooral 's ochtends moeite heeft met slapen. 's middags gaat het een stuk beter en eind middag / begin avond is het weer mis.
     
  13. Michelle04

    Michelle04 Fanatiek lid

    6 aug 2008
    1.805
    0
    0
    Hoi meiden,

    Allemaal bedankt voor jullie reacties en tips. Het doet de vermoeide medemens weer goed;) Fijn ook om te lezen dat ik niet de enige ben die hier mee te kampen heeft.
    Pff het wordt lastig om uit m'n hoofd op alles te reageren maar ik ga mijn best doen. Het niet slapen is niet omdat hij lichamelijk last heeft, 'snachts slaapt hij ook gewoon en krampjes heeft hij niet meer. Eerder wel last van gehad maar nu met Infacol gaat dat echt prima. Meneer boert en knettert dat het een lieve lust is. Verder maakt hij ook altijd een vrolijke indruk. In de wandelwagenbak is het ook geen succes, tenzij ik de hele middag heen en weer wiebel met dat ding maar dat is ook niet de oplossing. Ik heb "oei ik groei"er weer eens op nageslagen en ik vermoed dat het best wel eens een sprongetje kan zijn. Grappig dat alles waar hij en ik nu mee te kampen hebben daar letterlijk staat omschreven. Ik vermoed ook dat hij een slaaptekort heeft opgebouwd de laatste dagen. Dat wil ik eerst een beetje verhelpen dus vandaag heb ik de hele dag uitgetrokken voor hem. We bivakkeren op mijn grote bed. Ik heb hem vanmorgen gevoed, in badje gedaan en we hebben daarna nog even gespeeld. Totdat meneer begon te gapen. Ik heb hem toen de puckababy aangetrokken en ben met hem op bed gaan liggen. Ik heb hem toen de borst nog even gegeven en na een paar minuten was hij helemaal vertrokken. Na een paar uur werd hij wakker (voor het eerst ook niet jengelend maar met een grote glimlach) en toen heb ik hem gevoed, verschoond, met hem gespeeld en daarna bij het gapen weer met een tiet in slaap laten vallen. Wonder boven wonder heb ik hem nu al bijna de hele dag zo aan het slapen. Ik zeg niet dat het DE manier is maar voor nu is het voor mij even een goede manier om hem even goed zijn slaap in te laten halen. Vanavond leg ik hem weer gewoon in zijn eigen bedje en morgen ga ik dit ook weer proberen terug te brengen. Ik hoop dat hij met een paar dagen weer gewoon overdag zijn slaapjes pakt zonder teveel toestanden..
     
  14. DvS

    DvS Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.012
    0
    36
    Noord-Brabant!
    Same here...!
    Alleen in je armen valt hij in slaap en zodra je opstaat is hij klaar wakker. Gok ook op een sprongetje, al huilt die van ons wel veel. Wij gaan overmogen voor de 2e keer naar de osteopaat.
    Succes ermee! Ik weet dat het zwaar is, vooral als het je 1e is (zo ook bij ons) want je weet niet wat je moet! :(
     
  15. Michelle04

    Michelle04 Fanatiek lid

    6 aug 2008
    1.805
    0
    0
    Ja idd, konden ze maar praten af en toe;)
    Heb je al het idee dat de osteopaat iets heeft veranderd? Ik zit er ook serieus over na te denken om er eens een bezoekje aan te brengen. Mijn zoontje is na een zware bevalling met de vacuumpomp gehaald en het zou best eens kunnen zijn dat er daardoor ergens iets niet helemaal zit hoe het zou horen te zitten
     
  16. DvS

    DvS Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.012
    0
    36
    Noord-Brabant!
    Hier ook vacuum! En ik heb zeker het idee dat het werkt! Je zag hem rustig worden en ik merk echt al verschil na die ene keer. Ben blij dat we overmorgen weer gaan.
    De osteo heeft ook gevoeld dat er in het nekje iets naar achter zit waardoor er verkeerde prikkelingen doorkomen, dus door de vacuum. Verder geen ernstige gevolgen, maar voor nu, omdat hij zo klein is, is het lastig voor hem en dus ook voor ons als hij zoveel huilt, weinig slaap enz. Als je iets wil weten of vragen hebt kun je altijd een PM sturen. ;)
    Ik raad het je in ieder geval zeker aan. Als het na 3/4 behandelingen niet aanslaat stoppen ze waarschijnlijk toch en dan heb je het geprobeerd, zo denken wij tenminste, maar ik merk dus al dat het wel nut heeft.
     
  17. Mama30

    Mama30 Lid

    1 apr 2008
    31
    0
    0
    Ik heb precies hetzelfde, alleen ipv puckababy een pacco inbakerdoek en me kindje is 9wk en 5 dagen oud. Dus ben ook heel benieuws naar de tips. Trouwens, die van mij slaapt helemaal niet zonder een speentje, dus ´s nachts moet ik tig keer uit om speentje te geven die uit de mond is gevallen :(
     
  18. Mama30

    Mama30 Lid

    1 apr 2008
    31
    0
    0
    maar leert hij dan geen verkeerde slaapassociaties aan? want dan ben je misschien nog verder van huis, als je zeg maar een verkeerd gewoonte met andere verkeerd gewoonte vervangt.. en ik weet, de enige andere alternatief is om je kindje te laten huilen, maar dat kan ik echt niet en het werkt bij mij kindje ook niet, want ze raakt te snel te overstuur.
    tnx
     
  19. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Hier was het een goede oplossing, maar dat is natuurlijk voor elk kindje anders. Thijs ligt nu ongeveer een week helemaal op zijn kamer, hoefde hier ook niet aan te wennen. Als je wilt dat je kindje op zijn kamer slaapt, kun je misschien ook zachtjes een radio aan doen. Zo hoort hij wat geluiden en wordt er misschien rustig door waarna hij in slaap valt.
    Je kindje laten huilen is ook een optie. Misschien kan je je kindje wel 1 minuut laten huilen en kun je de vologende dag 1 minuut erbij doen. Makkelijk is het niet, maar meestal helpt het wel. Bij mij gaat het makkelijker als ik wat afleiding heb, meestal bel ik dan iemand. Zo ben je niet zo gericht op het gehuil. Maar hysterisch huilen kan ook weer niet, dan zul je je kindje moeten troosten.
    Het huilen wordt echt minder, duurde hier ongeveer 10 weken. De eerste periode is het pittigst.
    Succes dames!
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    #20 zogelukkig, 18 aug 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 18 aug 2009
    Echt strak gaan inbakeren en rust&regelmaat toe gaan passen, dat geeft een onrustige baby wsl wel rust!

    Heb een heel prikkelbaar baby'tje met zeer gevoelige darmen en dat wat later bleek ook nog eens last had van zijn nekje en voorkeurshouding. Vanaf 7 weken baker ik in en hanteer ik een strak regime qua rust en regelmaat en daar doet hij het goed op! Tuurlijk had hij nog weleens zijn huilbuien, maar veel minder en hij sliep veel beter.
     

Deel Deze Pagina