en dan vooral om mee te beginnen. als ik op internet kijk is het meestal te ingewikkeld, meer voor peuters. ik zoek dus eigenlijk 1 of meer boekjes waar ik nu mee zou kunnen beginnen. met zinnetjes als "kiekeboe" ertussendoor bijvoorbeeld zodat ze je echt volgen en lachen enzo. tuurlijk snappen ze er nog geen zak van maar toch! dus.. met welke boekjes (titels) zijn jullie begonnen met voorlezen en wanneer begin je ermee? is het misschien nu nog te vroeg? mijn zoontje is trouwens 2 maanden.
Wij zijn begonnen met jip en janneke voordat ie gaat slapen Maar dat zijn geen verhaaltjes die je bedoelt volgens mij Verder hebben we hier van alles.. We hebben een boek over 10 eendjes die gaan zwemmen. Die vindt ie heel leuk (slaat de pagina's ook zelf om ). Ik zou gewoon eens bij de boekhandel gaan kijken. Er bestaat echt ontzettend veel.
Wij zijn begonnen met van die verstop boekjes, dus boekjes met schuifjes en flapjes waar dan iets achter verstopt ziet. Is erg leuk. Ik geloof dat ze zoiets heten als: Ik zie je wel beer, ben je daar konijntje, kom tevoorschijn muis en ik zal je vinden poesje ( beetje ranzige titel haha)
Wij zochten vooral boekjes met veel plaatjes. Dat je gewoon zelf een verhaal kunt verzinnen. Ook wat boeken met moeilijke verhaaltjes, maar dan bedenken we zelf wel begrijpelijk verhalen eromheen. Of gewoon dingen aanwijzen en benoemen.
Wij zijn begonnen met Nijntje (kartonnen boekjes en later de gewone boekjes) en Dribbel (karton). Valt hier (nog steeds!) erg goed in de smaak!
Wij zijn begonnen met versjes en rijmpjes van Annie M.G.Schmidt. Later Rupsje Nooit Genoeg, Woezel & Pip, Nijntje. NU is hij helemaal weg van Kikker.
Bij de Action kan je van die kartonnen boekjes met plaatjes kopen, o.a. dieren. Een plaatje van een koe, waar dan 'koe' onder staat. Nou, simpeler kan het toch niet Mijn zoon is er in ieder geval weg van, en ze kosten geen drol. Ik heb als kraamcadeau ook het grote boek van Dikkie Dik gekregen. Echt een onwijs leuk boek, net als het 'echte' Dikkie Dik boek dat je altijd in Sesamstraat ziet: groot, met grote plaatjes en korte verhaaltjes. Maar hij vindt er nog niks aan en zit als een gek op dat boek te rammen en naar de blaadjes te grijpen, terwijl ik dappere pogingen doe om voor te lezen. Dus daar wachten we nog maar even mee
Ik dacht ook mooi bij het slapen gaan nog een stukje voor te lezen, nou mooi niet Dochter wil het zelluf doen en vastpakken. Schiet voor geen meter op. Ook overdag wil ze het boek alleen vasthouden en ronddraaien en de bladzijdes kreuken, dus hier nog even geen voorlezen!
Herkenbaar.... hier is vanmiddag de nieuwe Kinderen gesneuveld. Die ligt nu als een verkreukeld, gescheurd en afgesabbeld vod op mijn nachtkastje
Wij hebben 2 aai-boekjes. Eentje zonder tekst, met allemaal dieren en dan verschillende stukjes 'vacht' of juist ribbeltjes (zeester) of iets heel glads (slaks) , maar dus echt verschillende structuren. En het andere boek heet 'Bedtijd voor Klein Konijn' - een kartonnen voorleesboek, maar de konijntjes op de tekeningen hebben allemaal een soort fluwelig laagje, waardoor die dus 'aaibaar' zijn . Voordeel is dus ook dat dit boek stevig genoeg is, zodat ze inderdaad zelf de bladzijden om kan slaan. Wij zijn er trouwens pas mee begonnen vanaf 1 jaar.... Voor die tijd hadden wij bij de zeeman wat goedkope boekjes, die ze dus ook 'op kon eten' . Redelijk kauwbestendig dus en zo niet: Dan gingen ze weg, maar dat kon dan ook voor die prijs ...
ik lees voor uit een boekje dat hij van opa en oma heeft gekregen, het is een boekje dat over hem zelf gaat en meegenomen word naar teddyberen land voor heel veel plezier
In het begin hadden we vooral veel boekjes met velle kleuren (nijntje enz) Nu is het is vooral Woezel en Pip en voel boekjes en sinds een paar weken wil ie zelf 'lezen', dus wij lezen voor, maar hij houdt em vast
Wij zijn met 9 a 10 maanden begonnen en dan met boekjes als Nijntje, diertjes op de boerderij, aaiboekjes etc. @Mikki, dat Dikkie Dik boek hebben wij ook, dat is de laatste 2 maanden echt favoriet, maar toen ze zo klein was vond ze dat ook niet zo leuk. En in het begin las ik ook bijna alleen kartonnen boekjes voor, die sloopt ze niet zo makkelijk. Verhaaltjes verzin ik er soms gewoon zelf bij.