Hoi hoi, misschien een rare vraag... Ik lust graag m'n biefstuk 'lekker bloederig' om het zo maar te zeggen. Maar...dat lukt me nooit! Ofwel is ie te gaar, ofwel is ie nog wel rauw, maar komt er geen druppel bloed uit. Ik doe het altijd op hoog vuur, boter bruin laten worden en dan heel kort bakken. What am I doing wrong?! PS; sorry voor de zwangere meiden die geen rauw biefstukje mogen, hopelijk zijn jullie door dit topic niet kwaad geworden.
Je moet hem daarna nog even laten rusten. Een minuutje of wat na het bakken in alu-folie wikkelen en laten liggen. En hem een half uurtje voor het bakken uit de koelkast halen....
inderdaad op tijd uit de koelkast halen... dan de pan goed heet laten worden, beide kanten snel dicht schroeien, vuur laag en beide kanten nog 2-3 minuten bakken.
Goed op kamertemperatuur laten komen. Pan goed heet, heel snel om en om, minuutje ongeveer en dan op een bord even laten rusten. Perfect!
Voor een normale biefstuk doe ik gewoon boter heel heet laten worden en goed laten toeschroeien aan beide kanten. Daarna nog even omdraaien en klaar is kees! Alleen voor een dikkere biefstuk vind ik dit enorm moeilijk. Mijn vriend heeft vaak dat zijn biefstuk nog redelijk rauw is. Maar gelukkig vindt hij dat niet erg, een echte vleeseter
* Half uur van te voren uit de koelkast halen! Niet met heet weer doen! Anders bederf het... * Sowieso is kwaliteitsbiefstuk ook al heel wat waard! Niet van de supermarkt want dat is zo taai, gewoon bij de slager en dan kogelbiefstuk.. * Biefstuk droogdeppen met keukenrol. Daarna inwrijven met peper & zout. * Boter bruin laten worden.. Totaal 4 minuten op hoog vuur bakken.. Steeds om en om.. * Na 4 min. GELIJK gaan eten anders gaart hij nog door en dan is hij wel helemaal gaar.. Heel veel succes.. Laat ff weten of dat het gelukt is?? XX
Wat is de beste algemene bereidingswijze van een biefstuk? 'Leg het vlees een half uur voordat je het wilt bereiden buiten de koelkast en uit de verpakking. Verhit vervolgens een stevige pan. Als deze heet is doe je de olijfolie erin, of smeer de biefstuk in met wat olijfolie. Bak aan beide zijden bruin. Prik er niet met een vork in, want dan prik je het vlees lek. Laat de biefstuk even rusten na het bakken en strooi er dan wat peper en zout overheen. Doe dit pas achteraf, want zout trekt vocht uit het product. Hierdoor wordt het vlees droog. Peper bestaat uit kleine korrels die in de pan verbranden. Beide specerijen voegen dus niets toe tijdens het bereiden' van herman den blijker
Ik dep ze eerst droog met keukenpapier... dan boter en olijfolie in de pan... Dichtschroeien aan allebei de kanten...dan nog even op laten staan (afhankelijk van hoe je hem wil) Dan uit de pan in aluminiumfolie evn 5 minuutjes en dan smullennnnnnnn! krijg er gewoon trek van!
Toen ik je titel las dacht ik uhmmm **In de pan Lucia, dat weet je toch wel!!! ** Maar goed geen tips van mijn kant want die heb je allemaal al gekregen . Is het niet gelukt zal ik mijn koksschool truken doos eens uit de kast halen voor je, maar denk dat het met bovenstaande tips wel gaat lukken. Eetsmakelijk!!!
Grapjas. Heb 'm in de alu folie gedaan na het bakken ennnnnnnnnn..... ER KWAM BLOED UIT!!!! Mijn dank is groooooot meiden, thanx!!!!
*Is heftig aan het watertanden" Mijn verleiding was te groot om dit topic niet te lezen en mijn advies te geven, maar je hebt al goede adviezen gehad en het is je gelukt!!!
Ik braad altijd in kruidenboter. Lekker peper en zout erop: Heerlijk!! Nu goed doorbakken, maar wel in de kruidenboter.
Nee hoor, de aluminiumfolie zorgt ervoor dat de hitte in het pakketje blijft zodat je lekkere sappige biefstuk nog eventjes kan settelen en nagaren.
Dat is idd lekker! Ik doe het eigenlijk nooit bij 'grote' biefstuk, maar wij hebben altijd biefstuk bij de gourmet en dat is echt heeeeeeerlijk!