Hoe bakken jullie je biefstuk?

Discussie in 'De lounge' gestart door Lucia, 25 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Hoi hoi:),

    misschien een rare vraag...

    Ik lust graag m'n biefstuk 'lekker bloederig' om het zo maar te zeggen.:D
    Maar...dat lukt me nooit!
    Ofwel is ie te gaar, ofwel is ie nog wel rauw, maar komt er geen druppel bloed uit.:(
    Ik doe het altijd op hoog vuur, boter bruin laten worden en dan heel kort bakken.
    What am I doing wrong?!

    PS; sorry voor de zwangere meiden die geen rauw biefstukje mogen, hopelijk zijn jullie door dit topic niet kwaad geworden.:p
     
  2. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Je moet hem daarna nog even laten rusten. Een minuutje of wat na het bakken in alu-folie wikkelen en laten liggen. En hem een half uurtje voor het bakken uit de koelkast halen....
     
  3. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    inderdaad op tijd uit de koelkast halen... dan de pan goed heet laten worden, beide kanten snel dicht schroeien, vuur laag en beide kanten nog 2-3 minuten bakken.
     
  4. LadyDaisy

    LadyDaisy Niet meer actief

    Goed op kamertemperatuur laten komen.
    Pan goed heet, heel snel om en om, minuutje ongeveer en dan op een bord even laten rusten.
    Perfect!
     
  5. sannoukje

    sannoukje Lid

    22 jul 2006
    86
    0
    0
    idd laten rusten in aluminiiumfolie werkt perfect
     
  6. Stroopie

    Stroopie Fanatiek lid

    11 jun 2009
    3.158
    11
    38
    Ik bak biefstuk altijd in roomboter. Krijg je een lekker smaakje.
     
  7. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Niet...

    Ik lust geen biefstuk....:)
     
  8. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Voor een normale biefstuk doe ik gewoon boter heel heet laten worden en goed laten toeschroeien aan beide kanten. Daarna nog even omdraaien en klaar is kees!

    Alleen voor een dikkere biefstuk vind ik dit enorm moeilijk. Mijn vriend heeft vaak dat zijn biefstuk nog redelijk rauw is. Maar gelukkig vindt hij dat niet erg, een echte vleeseter :)
     
  9. jannn

    jannn VIP lid

    13 jul 2008
    5.942
    89
    48
    * Half uur van te voren uit de koelkast halen! Niet met heet weer doen! Anders bederf het...

    * Sowieso is kwaliteitsbiefstuk ook al heel wat waard! Niet van de supermarkt want dat is zo taai, gewoon bij de slager en dan kogelbiefstuk..

    * Biefstuk droogdeppen met keukenrol. Daarna inwrijven met peper & zout.

    * Boter bruin laten worden.. Totaal 4 minuten op hoog vuur bakken.. Steeds om en om..

    * Na 4 min. GELIJK gaan eten anders gaart hij nog door en dan is hij wel helemaal gaar..

    Heel veel succes.. Laat ff weten of dat het gelukt is??

    XX
     
  10. sannoukje

    sannoukje Lid

    22 jul 2006
    86
    0
    0
    Wat is de beste algemene bereidingswijze van een biefstuk?
    'Leg het vlees een half uur voordat je het wilt bereiden buiten de koelkast en uit de verpakking. Verhit vervolgens een stevige pan. Als deze heet is doe je de olijfolie erin, of smeer de biefstuk in met wat olijfolie. Bak aan beide zijden bruin. Prik er niet met een vork in, want dan prik je het vlees lek. Laat de biefstuk even rusten na het bakken en strooi er dan wat peper en zout overheen. Doe dit pas achteraf, want zout trekt vocht uit het product. Hierdoor wordt het vlees droog. Peper bestaat uit kleine korrels die in de pan verbranden. Beide specerijen voegen dus niets toe tijdens het bereiden'

    van herman den blijker
     
  11. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Dank jullie wel!

    Ik laat straks weten of het gelukt is! :)
     
  12. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Ik dep ze eerst droog met keukenpapier...

    dan boter en olijfolie in de pan...

    Dichtschroeien aan allebei de kanten...dan nog even op laten staan (afhankelijk van hoe je hem wil)

    Dan uit de pan in aluminiumfolie evn 5 minuutjes

    en dan smullennnnnnnn!

    krijg er gewoon trek van!
     
  13. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Toen ik je titel las dacht ik uhmmm

    **In de pan Lucia, dat weet je toch wel!!! ;)**

    Maar goed geen tips van mijn kant want die heb je allemaal al gekregen :D. Is het niet gelukt zal ik mijn koksschool truken doos eens uit de kast halen voor je, maar denk dat het met bovenstaande tips wel gaat lukken.

    Eetsmakelijk!!!
     
  14. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Grapjas.:D

    Heb 'm in de alu folie gedaan na het bakken ennnnnnnnnn.....


    ER KWAM BLOED UIT!!!! :D
    Mijn dank is groooooot meiden, thanx!!!!
     
  15. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    *Is heftig aan het watertanden"

    Mijn verleiding was te groot om dit topic niet te lezen en mijn advies te geven, maar je hebt al goede adviezen gehad en het is je gelukt!!!
     
  16. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Klopt;)
    Sorry dat je nou zo aant watertanden bent!:)
     
  17. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Ik braad altijd in kruidenboter.
    Lekker peper en zout erop: Heerlijk!!

    Nu goed doorbakken, maar wel in de kruidenboter.
     
  18. jannn

    jannn VIP lid

    13 jul 2008
    5.942
    89
    48
    Als hij in de alu folie heb gezeten, is hij dan niet koud na 5 min?
     
  19. Devy

    Devy Fanatiek lid

    23 aug 2008
    3.437
    1
    0
    Tilburg
    Nee hoor, de aluminiumfolie zorgt ervoor dat de hitte in het pakketje blijft zodat je lekkere sappige biefstuk nog eventjes kan settelen en nagaren.
     
  20. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Dat is idd lekker!
    Ik doe het eigenlijk nooit bij 'grote' biefstuk, maar wij hebben altijd biefstuk bij de gourmet en dat is echt heeeeeeerlijk!:D
     

Deel Deze Pagina