Ik lees net in de consumentengids dat als je alleen maar biologisch brood eet (dus geen gewoon brood), je heel snel van je ADH jodium mist. Dit is o.a. het geval bij brood van Zonnemaire. Die gebruiken zeezout en daar zit amper jodium in. Er wordt specifiek verwezen naar vrouwen met een kinderwens, dus ik denk, ik plaats het ook even hier
Ik gebruik eigenlijk altijd alleen maar zeezout... heb niet eens gewoon zout in huis omdat ik zeezout lekkerder vind... En eet ook bijna alleen biologisch brood.... Zit er niet ook jodium in de multivitamine pillen voor dames met een kinderwens?? En zou anders de zoute chips/nootjes niet voldoende gezout zijn??
Dat weet ik niet... Ik weet alleen wel dat die vitaminepilletjes nooit als vervanging gebruikt moeten worden, maar alleen als aanvulling... Ik heb ook geen idee hoeveel chips je zou moeten eten om voldoende (zout met) jodium binnen te krijgen... Misschien een aardige vraag voor de huisarts of vk?
Niet al het bio-brood is zonder jodiumhoudend zout gemaakt. Het allinson brood van Appie-hein bijvoorbeeld is gemaakt met joodhoudend zout. En er zijn nog andere bronnen van jodium: Jodium | Voedingscentrum, eerlijk over eten
Regulier brood wordt in NL altijd gebakken met bakkerszout, dit bevat 2x meer jodium dan normaal zout. Mij lijkt een vitamine preparaat een betere aanvulling dan extra chips
Niet lang geleden hebben ze de hoeveelheid in bakkerszout aangepast. Ik zoek morgen wel op naar hoeveel...