Let op met biologisch brood!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door SushiLover123, 26 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik lees net in de consumentengids dat als je alleen maar biologisch brood eet (dus geen gewoon brood), je heel snel van je ADH jodium mist. Dit is o.a. het geval bij brood van Zonnemaire. Die gebruiken zeezout en daar zit amper jodium in.

    Er wordt specifiek verwezen naar vrouwen met een kinderwens, dus ik denk, ik plaats het ook even hier :)
     
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Ik gebruik eigenlijk altijd alleen maar zeezout... heb niet eens gewoon zout in huis omdat ik zeezout lekkerder vind... En eet ook bijna alleen biologisch brood....

    Zit er niet ook jodium in de multivitamine pillen voor dames met een kinderwens??

    En zou anders de zoute chips/nootjes niet voldoende gezout zijn??
     
  3. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dat weet ik niet... Ik weet alleen wel dat die vitaminepilletjes nooit als vervanging gebruikt moeten worden, maar alleen als aanvulling...
    Ik heb ook geen idee hoeveel chips je zou moeten eten om voldoende (zout met) jodium binnen te krijgen...
    Misschien een aardige vraag voor de huisarts of vk?
     
  4. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    hihi en dan straks chips eten op doktersvoorschrift :D
     
  5. katjepatatje

    katjepatatje Actief lid

    8 jul 2009
    144
    0
    0
    Frankrijk
    Niet al het bio-brood is zonder jodiumhoudend zout gemaakt. Het allinson brood van Appie-hein bijvoorbeeld is gemaakt met joodhoudend zout.

    En er zijn nog andere bronnen van jodium: Jodium | Voedingscentrum, eerlijk over eten
     
  6. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Regulier brood wordt in NL altijd gebakken met bakkerszout, dit bevat 2x meer jodium dan normaal zout. Mij lijkt een vitamine preparaat een betere aanvulling dan extra chips ;)
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Niet lang geleden hebben ze de hoeveelheid in bakkerszout aangepast. Ik zoek morgen wel op naar hoeveel...
     

Deel Deze Pagina