Klopt het dat bv kindjes minder snel gaan doorslapen of staat dat los van wel of geen bv geven? Mijn zoontje van 9 mnd slaapt nog niet door. Ik denk niet dat hij honger heeft als hij 's nachts wakker wordt maar wil toch altijd drinken. Gaat dit vanzelf over? Ben benieuwd hoe dat bij jullie is
Mijn zoontje sliep op bv met 6,5 week door dus het kan wel. Maar ik geloof dat gemiddeld genomen dat kindjes op bv minder snel doorslapen. 9 maanden is trouwens wel heel laat. Dat moet meer met gewenning te maken hebben dan 'honger'. Ik denk dat je zoontje het gewoon lekker / fijn vindt om bij je te zijn en even een slokje te nemen. Tja, dat moet je als mama wel willen. En zo niet? Afleren. En afleren is altijd moeilijk. Ik denk wel dat je er een beetje aan moet want dit kan nog maanden op deze manier doorgaan (tenminste als je bv blijft geven) Bij 9 maanden gaat het naar mijn idee niet vanzelf over, pas als je stopt met de bv
Je zou eens kunnen proberen of hij het pikt als je man een bekertje/fles water geeft? Dan heeft hij toch wat drinken, maar niet direct eten. En als jij gaat verwacht hij eerder melk.. Hij zou met 9 maanden een heel end zijn voeding overdag binnen moeten krijgen. Maar genoeg BV kindjes die het jaar halen met nachtvoedingen.. Ik hoor dan vaak dat de moeders de "melkbank" dicht doen tussen 22 en 7. Dus geen voedingen tussen die tijden..
Mijn zoon slie met 8 weken door, maar vanaf de 5 maanden is hij toch wel af en toe nachten wakker hoor... Hij is nu 9 maanden en wil regelmatig nog een nachtvoeding... heb daar geen problemen mee.
Kyra sliep in het begin ook door, maar daar is met de vier maanden verandering in gekomen. Nu mag ik nog steeds een paar keer per nacht uit bed. Het ligt hier niet echt aan borstvoeding, maar aan het niet zelf terug in slaap kunnen komen. We hebben al heel wat uitgeprobeerd, maar dat hielp allemaal niet. Misschien dat haar uren hysterisch laten krijsen voor een week zou helpen, maar daar staan mijn man en ik niet achter. Dus wij hopen dat het binnen niet al te lange tijd vanzelf verandert. Verder dacht ik niet dat het erg veel verschil uitmaakt of een kindje bv of kv krijgt. Je hebt bij allebei doorslapers en nachtbrakers.
Gemiddeld genomen slapen ze op kv wat eerder door, maarja, da's gemiddeld he? Betekent dus dat er bij zowel kv als bv vroege en late doorslapers zijn... Gezien zijn gewicht zou 2 voedingen per nacht niet meer nodig hoeven zijn, dus als er verder niets aan de hand is, zou ik zelf gaan proberen de nachtvoedingen af te bouwen. Wilden we hier ook doen, maar bij Thirza blijkt sprake van KMA... maar wordt hard aan gewerkt om dochterlief van de nachtvoedingen te krijgen Wat doet hij als je hem even verschoont, knuffelt en weer teruglegt in bed? Of hem bj je neemt en bij jou in slaap laat vallen? Beide trucs werken hier af en toe nog wel eens...
Waarmee ik overigens niet bedoel dat je hem er met man en macht vanaf zou moeten helpen, maar als ik je post zo lees, zou je wel graag willen dat hij door gaat slapen toch? Of iig geen nachtvoedingen meer hoeft?
Mijn zoontje sliep met 7 weken door, maar we besloten hem bij ons in bed te leggen en toen sliep hij weer niet meer door... Nu slaapt hij snachts wel door, maar savonds wordt hij nog wel eens wakker en wil even drinken. Maar ik persoonlijk vind dat niet erg.
Ik denk niet dat het aan de soort voeding ligt die je kindje krijgt, ik denk dat het gewoon aan het kindje ligt. Daarbij vind ik dat het met kv lijkt alsof kindjes sneller doorslapen, maar eigenlijk worden de meeste gewoon voor het slapen gaan vol gestopt, zo veel mogelijk erin flessen van 210cc/240cc + schepjes en dan nog wat rijstebloem, tja dan kan het ook niet anders dan dat het kind voorlopig wel slaapt. Bij borstvoeding drinken ze gewoon waar ze op dat moment trek in hebben, om die rede hebben wij als we kunstvoedin gaven nooit meer dan 150cc/5schepjes gedaan. Bij ons stond bij Malou en Ruben de nachtvoedingen compleet los van de soort voeding die ze kregen. Malou is door gaan slapen toen ze ongeveer 10/11 maanden was. En Ruben is door gaan slapen toen hij 15/16 (of 16/17) maanden was. En nu worden ze ook nog best wel eens wakker snachts voor een lekker flesje melk, en dat krijgen ze dan ook gewoon! Tot de ruim 7.5 mnd kregen ze borstvoeding, een hele tijd alleen borstvoeding en toch ook af en toe (ivm te weinig groeien volgens cb...) kunstvoeding erbij en er werd niet doorgeslapen, niet met volledige borstvoeding, maar ook niet met de kunstvoeding erbij. Na die ruim 7.5-8 maanden zijn we tijdelijk over gegaan op volledige kunstvoeding omdat ik erg weinig productie meer had (6x kolven in totaal 100cc als ik geluk had). Maar ook toen werd er niet doorgeslapen. Later is het toch weer 3x pd borstvoeding geworden met daarnaast kunstvoeding. En met 15 maanden ben ik gestopt met de borstvoeding geven aan (eigenlijk kolven voor) Malou en toen afgebouwd en met 16 maanden ben ik gestopt met borsvoeding geven aan Ruben. En toen dus beide aan de kunstvoeding. Benthe die zou als we haar snachts niet aanleggen, gewoon doorslapen (volledige borstvoeding, af en toe savonds 100cc kunstvoeding), en dat al vanaf de dag dat ze geboren is, maar dat doen we niet, we geven haar gewoon snachts 1 voeding, omdat ze zelf niet om voeding vraagt (zowel overdag als snachts).
Nou... Mijn dochter kreeg eerst volledig borstvoeding en toen sliep ze heerlijk door. Toen ze volledig flesvoeding kreeg, kwam ze rond vier uur 's nachts om een voeding. Op dit moment voed ik gecombineerd en ook nu merk ik dat ze wèl doorslaapt als de laatste voeding borstvoeding is, en niet doorslaapt als de laatste voeding een flesje met kunstvoeding is. Dus het hoeft niet op te gaan lijkt me zo.
Baby's zijn niet gemaakt om door te slapen. Voor hun hersenontwikkeling hebben ze een constante toevoer van de suikers uit de borstvoeding nodig, en een nachtvoeding hoort daarbij. Jong doorslapen is dus de uitzondering. Of er heel veel verschil is tussen borstgevoede kindjes en kunstgevoede kindjes weet ik niet, sommige kindjes gaan op kunstvoeding doorslapen doordat het moeilijk verteerbaar is, anderen slapen slechter doordat kindjes die kunstvoeding krijgen vaker buikpijn hebben. Ik denk eigenlijk toch wel dat kunstgevoede kindjes gemiddeld gezien iets vaster slapen, ze hebben immers een verhoogd risico op wiegendood en dat is TE vast slapen en dan niet wakker worden bij nood.
trouwens, veel kindjes van deze leeftijd zijn overdag afgeleid, en hebben die nachtvoeding daardoor toch nog nodig. Soms helpt overdag vaker een voeding aanbieden.
Afgezien daarvan is een slaapritme van een kind met 9 maanden nog helemaal niet uit- ontwikkeld. Jammer maar helaas voor de ouders. Beter voor het kind, zoals Inda beschrijft.
Evy sliep ook heel snel door. Met een maand of 4 weer een tijdje niet en nu wel weer van 19:00 - 7:00. Dus het kan wel, maar ik hoor het heel wisselend.
ik vraag me dan af hoe iedereen dat vol houd als je ook nog gaat werken. Ik heb nu nog lekker verlof en kan het goed hebben om er 2 keer uit te moeten maar als madam om 5 uur besluit niet meer te willen gaan slapen heb ik straks een probleem.
Fijn om de ervaringen te lezen over de 'nachtbrakers'. Onze dochter van 9,5 maand slaapt ook niet (meer) door. (heeft ze een tijd gedaan tussen 1,5 en 4 mnd ofzo). Ik weet niet hoe vaak ze 'snachts wakker wordt, maar als het 2 keer is is het weinig... Ze heeft ook (nog steeds) snel last van haar darmen en kan dan ook opeens keihard huilen totdat ze zich ontlucht Wat Inda hierboven schrijft had ik tijdje terug ook ergens gelezen en stelde me gerust dat het helemaal niet erg is (en zelfs beter...) Veel (KV) babies slapen ook niet door, maar die vallen zelf weer in slaap zonder dat je dat merkt. (zeker als ze niet bij je op de kamer slapen). Maar goed, ik kijk ergens ook best wel uit naar de nacht waarop ik zoals 'vroegah' weer eens 9 uurtjes kan maken... Maar ben bang dat dat pas gaat gebeuren als ze de deur uit is 8)
Ik heb het geluk dat ik een studie-sabbatical van een jaar in kon lassen. Maar nu is het weer studietijd (en écht studeren, niet college skippen en in de kroeg rondhangen), dus mijn middagslaapjes behoren tot het verleden. Dus hier hebben we de slaap-weekenden ingevoerd. Als we niets te doen hebben slaap ik op zaterdag uit (op de ochtend-voeding na) tot het tijd is voor Kyra's slaapje tussen 11.00 en 12.30. Als ik echt doodmoe ben slaap ik nog door totdat Kyra uit bed wil. En dan kruipt manlief weer terug naar bed (de arme stakker wordt er namelijk wakker van als ík uit bed moet om Kyra te gaan voeden en is dus ook moe ). 's Zondags draaien we het om en ga ik er vroeg uit en slaap een paar uurtjes nadat Kyra naar bed is voor haar middagslaapje. Kortom je wordt heel creatief in het vinden van mogelijkheden om bij te slapen en ondanks dat ik voorheen 10 uur slaap nodig had om enigszins te functioneren gaat het nu over het algemeen best redelijk, zelfs op 5,5 uur slaap.
afijn niet veel anders dan dat we nu al doen dus hahahaha. Ook het huishouden is nog moeilijk in plannen op dit moment. Man lief is er door de weeks niet en gaat straks ook weer op uitzending dus passen en meten wordt het dan. Wie weet hou ik schoonmoeder wel aan haar oproep dat als ik bij wil slapen zij wel op wil passen.