Wat eten we vandaag?

Discussion in 'De lounge' started by leonietje24, Jan 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Vanavond eten wij zelfgemaakte mihoen met kip en wat lekkere komkommer rauwkost erbij jammie.
     
  2. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    nasi ! met vegetarische stukjes en spitskool. Mjam!
     
  3. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Bruine Bonen soep. YEAHHH, eindelijk iets wat ik wél lust. :D
     
  4. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    Jan 28, 2009
    993
    0
    0
    kip siam :D
     
  5. mutselfrutsel

    mutselfrutsel Actief lid

    Aug 22, 2009
    109
    0
    0
    aardappels, witlof met een groente sausje en een kip cordon bleu

    mjammie!!!
     
  6. one of kind

    one of kind VIP lid

    Feb 14, 2006
    22,149
    278
    83
    lahmacun aldus turkse pizza met turkse salade ( tomaat, komkommer, ui, peterselie, met citroensap, wat zout en beetje suiker om het bittere van de citroen te breken)
     
  7. Shyness

    Shyness Bekend lid

    Aug 17, 2008
    961
    0
    0
    consulente
    Sint-Niklaas
    spagetie :)
     
  8. Luuz

    Luuz VIP lid

    Aug 16, 2008
    23,842
    2,610
    113
    Hier
    heb heerlijke viergroentenstampot gehad en een citroenkwarkje met slagroom na... (straks bij de koffie stiekem nog een donut:D)
     
  9. Ik zag ergens op zwangerschapspagina het woord 'Loempia' staan, en toen kreeg ik waanzinnig veel zin in loempia's ;)

    Loempia's gehaald bij de AH, stikte al van de honger toen ik thuis kwam, maar het was nog lang geen etenstijd.
    Wachten, wachten, wachten. Natuurlijk was het om half 6 precies etenstijd voor Damien, dus die moest ik eerst nog voeren, om 6 uur kon ik EINDELIJK m'n loempia's gaan maken..

    Toen waren ze eindelijk klaar, ik me helemaal op de bank had geinstalleerd, lekker met m'n bord voor de tv.
    Ik neem een hap, voel een brandende pijn op m'n borst, loopt het vet er gewoon uit :$

    M'n linkerhand is helemaal verbrand, en ik heb nu een hele mooie rode borst :')

    Ik dacht nog, zo, daar zit lekker veel groente in! Maar ze waren dus helemaal dik geworden van al het vet dat erin zat :$

    Ik heb ze maar weggegooid, ik ga geen puur vet eten..
    En tja, nu stik ik dus nog steeds van de honger ;)
     
  10. draak86

    draak86 VIP lid

    Mar 7, 2008
    5,427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    heerlijke macaroni met lekker veel knoflook en andere kruiden en eenmaal op me bord nog een beetje geraspte kaas
     
  11. Happy

    Happy Fanatiek lid

    Aug 9, 2009
    1,553
    0
    0
    Midden van het land
    Hahaha loempias moet je ook eerst 7 minuten laten uitlekken voor je ze gaat eten!
    Nu je het er over heb,ik pak er even 1 uit de vriezer mmm
    Heb vandaag toch al ongezond gegeten heb totaal geen zin vandaag!
    Vandaag 2 broodjes frikandel,en een broodje kroket,en een Loepmpia na hahaha
     
  12. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    Jul 23, 2008
    10,153
    63
    48
    Gebakken aardappeltjes, salade en italiaanse viscuisine.
     
  13. evamerel1

    evamerel1 Bekend lid

    Aug 4, 2009
    905
    0
    0
    Ik krijg meteen trek in een vietnamese loempia, mmmmm

    Helaas, ik heb boerenkoolstampot op met spekjes en een rookworst.
     
  14. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    mmmm was lekker:D
     
  15. baby blue

    baby blue Fanatiek lid

    Jun 24, 2008
    1,163
    0
    0
    Groningen
    Burger King :)

    Ach, het was de laatste vakantiedag van mijn man... Vanaf morgen gaan we weer normaal eten :D
     
  16. Umm Abdurrahman

    Umm Abdurrahman Niet meer actief

    Tuurlijk mag je dat vragen!
    Ik zelf maak eigenlijk altijd kiploempia's.

    Je hebt een pak loempiavellen nodig, die kun je bij toko's en Marokkaanse slagerijen halen. Of ze in de 'normale' supermarkten verkrijgbaar ziijn durf ik niet te zeggen.

    Ik maak een mengsel, kipfilet in stukjes gesneden/geknipt (niet te groot), met kruiden (welke je wilt), en roerbakgroenten. Kan van alles zijn, wat je wilt. Bijv mais, doperwten, paprika, tauge, champignons, prei etc. Je bakt de kip en groente naar keuze gaar in een koekenpan, of juspan.

    Je legt een loempia vel met 1 van de punten voor je neer. Legt wat van het mengsel ophet vel (dichtbij de punt die bij je ligt). Rolt hem goed strak en netjes op ong tot het midden. Pakt de punten van links en rechts, en vouw die naar het midden. Rol hem verder tot het een mooi rolletje word. Aan het uiteinde van de overgebleven punt smeer je een beetje ei, zodat hij goed dichtblijft. En dan rol je hem af.

    Dit doe je even 'frituren/bakken' in zonnebloemolie, tot de loempia een mooie goudgele kleur heeft. Zorg wel dat je ruime olie in een pannetje hebt, want ze moeten goed onder kunnen dompelen.

    Edit: Ik gebruik zelf deze loempiavellen:

    http://surinaamsekeuken.web-log.nl/surinaamsekeuken/images/loempiavellen_1.jpg
     
  17. Umm Abdurrahman

    Umm Abdurrahman Niet meer actief

  18. Hellen1971

    Hellen1971 VIP lid

    Dec 16, 2008
    6,069
    1
    38
    Senior consulente Wmo
    Sliedrecht
  19. Umm Abdurrahman

    Umm Abdurrahman Niet meer actief

    Ze waren ook lekker!
    Ik herriner me van vroeger ook nog appels met een chocolade laagje, en een laagje met van die discosnoepjes.
    Die waren ook zo lekker.
     
  20. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    Sep 15, 2008
    15,693
    1
    0
    Verse pizza
     

Share This Page