lahmacun aldus turkse pizza met turkse salade ( tomaat, komkommer, ui, peterselie, met citroensap, wat zout en beetje suiker om het bittere van de citroen te breken)
heb heerlijke viergroentenstampot gehad en een citroenkwarkje met slagroom na... (straks bij de koffie stiekem nog een donut)
Ik zag ergens op zwangerschapspagina het woord 'Loempia' staan, en toen kreeg ik waanzinnig veel zin in loempia's Loempia's gehaald bij de AH, stikte al van de honger toen ik thuis kwam, maar het was nog lang geen etenstijd. Wachten, wachten, wachten. Natuurlijk was het om half 6 precies etenstijd voor Damien, dus die moest ik eerst nog voeren, om 6 uur kon ik EINDELIJK m'n loempia's gaan maken.. Toen waren ze eindelijk klaar, ik me helemaal op de bank had geinstalleerd, lekker met m'n bord voor de tv. Ik neem een hap, voel een brandende pijn op m'n borst, loopt het vet er gewoon uit M'n linkerhand is helemaal verbrand, en ik heb nu een hele mooie rode borst :') Ik dacht nog, zo, daar zit lekker veel groente in! Maar ze waren dus helemaal dik geworden van al het vet dat erin zat Ik heb ze maar weggegooid, ik ga geen puur vet eten.. En tja, nu stik ik dus nog steeds van de honger
heerlijke macaroni met lekker veel knoflook en andere kruiden en eenmaal op me bord nog een beetje geraspte kaas
Hahaha loempias moet je ook eerst 7 minuten laten uitlekken voor je ze gaat eten! Nu je het er over heb,ik pak er even 1 uit de vriezer mmm Heb vandaag toch al ongezond gegeten heb totaal geen zin vandaag! Vandaag 2 broodjes frikandel,en een broodje kroket,en een Loepmpia na hahaha
Ik krijg meteen trek in een vietnamese loempia, mmmmm Helaas, ik heb boerenkoolstampot op met spekjes en een rookworst.
Burger King Ach, het was de laatste vakantiedag van mijn man... Vanaf morgen gaan we weer normaal eten
Tuurlijk mag je dat vragen! Ik zelf maak eigenlijk altijd kiploempia's. Je hebt een pak loempiavellen nodig, die kun je bij toko's en Marokkaanse slagerijen halen. Of ze in de 'normale' supermarkten verkrijgbaar ziijn durf ik niet te zeggen. Ik maak een mengsel, kipfilet in stukjes gesneden/geknipt (niet te groot), met kruiden (welke je wilt), en roerbakgroenten. Kan van alles zijn, wat je wilt. Bijv mais, doperwten, paprika, tauge, champignons, prei etc. Je bakt de kip en groente naar keuze gaar in een koekenpan, of juspan. Je legt een loempia vel met 1 van de punten voor je neer. Legt wat van het mengsel ophet vel (dichtbij de punt die bij je ligt). Rolt hem goed strak en netjes op ong tot het midden. Pakt de punten van links en rechts, en vouw die naar het midden. Rol hem verder tot het een mooi rolletje word. Aan het uiteinde van de overgebleven punt smeer je een beetje ei, zodat hij goed dichtblijft. En dan rol je hem af. Dit doe je even 'frituren/bakken' in zonnebloemolie, tot de loempia een mooie goudgele kleur heeft. Zorg wel dat je ruime olie in een pannetje hebt, want ze moeten goed onder kunnen dompelen. Edit: Ik gebruik zelf deze loempiavellen: http://surinaamsekeuken.web-log.nl/surinaamsekeuken/images/loempiavellen_1.jpg
Ze waren ook echt heerlijk! Ze zijn met dit recept gemaakt:http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/snoep/suikerappels.htm
oww die dingen zie ik op de festivals waar ik kom ook nogal eens voorbij komen. Ze ruiken ook zo heerlijk!
Ze waren ook lekker! Ik herriner me van vroeger ook nog appels met een chocolade laagje, en een laagje met van die discosnoepjes. Die waren ook zo lekker.