Dringend vraagje: witlof uit de oven

Discussie in 'De lounge' gestart door Bo20, 23 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bo20

    Bo20 Fanatiek lid

    8 jun 2006
    2.696
    0
    0
    HR
    Hoi meiden,

    Ik wil vanavond witlof uit de oven maken, echter vraag ik me af of er perse kaassaus overheen moet en hoelang het in de oven moet...?
     
  2. Murmel

    Murmel VIP lid

    7 jan 2007
    6.628
    0
    36
    Noord-Brabant
    Niks moet???? Maar wat versta je zelf onder witlof uit de oven?

    Ik kook de witlof eerst ca. 10 mins, wikkel er dan ruime plakken achterham omheen en doe er een flinke laag (geraspte) kaas overheen.

    In de voorverwarmde oven en dan gewoon tot de kaas lekker gesmolten (en een beetje gegratineerd) is. met aardappelpuree serveren.
     
  3. Bo20

    Bo20 Fanatiek lid

    8 jun 2006
    2.696
    0
    0
    HR
    Idd, wat je zegt.. Witlof en dit inwikkelen met ham en vervolgens geraspte kaas overheen strooien... Heb het vaak bij andere gegeten, maar nooit zelf gemaakt.
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    Hier inderdaad hetzelfde! Eet smakelijk
     
  5. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Ik doe eigelijk bijna precies hetzelfde als murmel!
    Alleen doe ik dan 1 plak kaas over 1 stukje witlof. Ik kook inderdaad de witlof tot de eigelijk wel gaar is goed uit laten lekken en 30 min in de oven doen.

    Doe soms ook nog wel eens paneermeel onderin de schaal zodat het niet vast gaat plakken.
     
  6. Syl72

    Syl72 Bekend lid

    14 mrt 2008
    817
    176
    43
    Ik doe het bijna hetzelfde; alleen de (verse) aardappelpuree doe ik er al over met als bovenste laagje paneermeel (of fijngemaakte beschuit) en dan pas in de oven. Lekker hoor!
     
  7. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.059
    2.199
    113
    Brabant
    wel even de stonkjes goed uit laten lekken, anders is je overschotel zo nat. eetsmakelijk
     
  8. MyLovely

    MyLovely Niet meer actief

    Ik heb de oplossing voor natte ovenschotels!
    Ik stoom mijn witlofstronkjes
    We hebben geen stoompan maar ik gebruik het vergiet haha!
    Ik doe ook altijd wat tomatensaus erbij, dat is helemaal lekker!
    Eigenlijk tomatenpuree uit van die kleine blikjes, JUMMIE!!!!!

    Gisteren nog gegeten hihi!
     
  9. Daan04

    Daan04 Fanatiek lid

    30 jan 2008
    1.985
    20
    38
    Leerkracht
    Drenthe
    Ik maak het inderdaad ook zo, plakje ham en kaas en dan groentesaus en plakjes ei erover! Kwartiertje in de oven..

    Heerlijk
     
  10. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Je kan de stronkjes ook in een schaal leggen en een bachamelsaus erover doen. Eventueel kan je daar als kaas in smelten ofwel kan je er geraspte kaas overdoen.

    Waarschijnlijk zul je al wel gegeten hebben: was het lekker? ;)
     
  11. Boney

    Boney VIP lid

    23 dec 2006
    16.784
    0
    36
    Stronken witlof koken en goed uit laten lekken.
    Dan evt. de dikke stronken door midden snijden in de lengte.
    Plak jonge kaas er om. Plak ham er om en als je wil kaassaus. Doe ik de ene keer wel en de andere keer niet. Vind zonder lekkerder.
    Dan ong. 20 min in de oven. Serveren met aardappelpuree.
    Heerlijk. Ik krijg spontaan trek...
     
  12. Boney

    Boney VIP lid

    23 dec 2006
    16.784
    0
    36
    Ik kook de stronken meestal 's morgens vroeg al. En dan de rest van de dag onderste boven op een vergiet zetten om uit te lekken.
     
  13. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    Ik gooi er daarna ook nog een beetje paneermeel bij en een beetje boter. En ik doe er een beetje uitlekwater van de gekookte witlof bij, hmmmmmm!!
     
  14. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    25 sep 2008
    3.327
    298
    83
    Hihi dan ben ik volgens mij de enige die kaassaus gebruikt? :p Zal wel iets Vlaams zijn.. :)
     
  15. Bo20

    Bo20 Fanatiek lid

    8 jun 2006
    2.696
    0
    0
    HR
    Dames: het was heeeeeerlijk! :D En bovendien goed gelukt! Thnx voor jullie tips!!
     
  16. klingel

    klingel VIP lid

    15 feb 2008
    16.318
    14
    38
    iets met kunst en michelinsterren..
    import drentherella
    wat ik niet snap, en al eerder las in een wotloftopic, waarom KOKEN jullie de witlof eerst?

    als je de rauwe stronkjes gewoon in een schaal doet, en dan op je eigen manier (wel/geen kaas/bechamel/tomaatje/whatever) in de oven laat garen op 175, een half uurtje tot 3kwartier, is dat hele koken niet nodig!

    EN: je hebt dus nooit last van ' een natte schotel '
    :D
     
  17. Namedf

    Namedf Lid

    3 dec 2008
    80
    0
    0
    Word het dan wel gaar en niet te droog? Het heeft toch vocht nodig om te garen zegmaar :(
     
  18. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik eet het altijd rauw, in een salade met mandarijn, banaan, appel en ei erbij.
    echt zomergerecht, zo lekker!
     
  19. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    1.591
    0
    36
    ik doe altijd aardappelpuree onder in een ovenschaal, daar overheen plakken ham, daar de voorgekookte blaadjes witlof, dan ham/kaas-saus erover, paneermeel en klontjes boter en dan nog 10 minuten op 200 graden in de oven. alles is gaar, dus dat doe ik alleen om een lekker korstje erop te krijgen.

    ik moest nog bedenken wat ik morgen moest eten, maar ik weet nu al wat dat word :)
     

Deel Deze Pagina