Je kunt ook zeggen: Nee, je krijg geen snoepje, want je hebt net gegeten... maar goed, dat zijn details en snoepen is slechts een klein onderdeel van een ongezond eetpatroon. (d.w.z.: eens wat snoepjes zal niet véél uitmaken, als de rest gezond is).
Ik sluit me aan bij Xochi....ik denk ook dat er ipv met modder gooien d.m.v. zo'n onderzoek, gezocht kan worden naar gezondere alternatieven voor kinderen. Optimaliseren, deze situatie, want niet iedere moeder is in staat om minder te werken. En ja, jij bent de ouder, dus jij bepaalt wat er in huis komt. Dus daarom zei ik ook, als kids ongezond zijn dan zegt dat veel over wat ouders in huis halen en hoe zij zelf eten. Kinderen volgen je voorbeeld.
Ja zo makkelijk werkt het niet altijd: "wanneer krijg ik dan een snoepje?" "straks als ik het tijd vind voor een snoepje" "maar wanneer is het dan tijd voor een snoepje?" "laten we er nu over ophouden, je krijgt wanneer je krijgt!" 5 min later: "mama is het al tijd voor een snoepje?" Hahahahhaa, even een beeld in mijn situatie met mijn dochter. Maar goed na wat uitleg snapt ze het wel maar het even snel denken af te poeieren werkt niet altijd Maar inderdaad zijn details!
Correct me if I'm wrong, maar is de bijstand ook niet veel slechter in Engeland? En zijn er daar ook niet veel meer single moms? In ieder geval veel meer tienermoeders...
Dat bedoel ik, er zijn moeders die gewoon moeten werken voor een inkomen. Wat betreft die cijfers van Engeland, geen flauw idee.
Ik was een werkende moeder en ben nu een thuisblijf moeder. Mijn kinderen eten nu niet ineens gezonder als toen ik nog werkte. Heb je honger? Prima, neem een boterham, fruit oid. Chips is voor het weekend en frisdrnk krijgen de meiden nog niet. Als de kids nu om 17.00 uur uit school komen is de eerste vraag: man mogen we fruit? Je kan Engeland en Nederland gewoon weg niet vergelijken. De mentaliteit en normen en waarden zijn daar zo anders. Ik woon nu in Frankrijk en ook daar gaat het allemaal heel anders. Zat koekjes te krijgen hoor maar bijna allemaal met chocolade, toetjes met chocolade, etc. tuurlijk is er ook gewonen yohurt te krijgen en simpele kaakjes maar dan wel op de onderste plank ver weg gestopt. Kinderen ontbijten in Frankrijk met chocopops oid of een chocolade broodje, ik ga in veel dingen mee maar niet qua eten hier.
Misschien kort door de bocht, maar waarom gaat dit stuk alleen over moeders? Vaders kunnen ook net zo goed thuisblijven of parttime werken. Of is het "normaal" dat mannen altijd fulltime werken? Als dit om alleenstaande moeders gaat begrijp ik het artikel een stuk beter.
Altijd weer zo heerlijk generaliserend die onderzoeken. Oh ja, mijn man blijft fulltime thuis straks... wordt mijn kind dan ook ongezonder met mij als werkende mamma? Bleghh...! Groetjes, Josien
Ik denk dat ze er van uitgaan dat een 'werkende moeder' geen vader thuis heeft zitten. Het komt in Engeland niet vaak voor dat de vrouw wel werkt en de man niet. Dus ik denk eigenlijk dat het onderzoek dus niet alleen gaat om kinderen van alleenstaande moeders, maar ook om kinderen van tweeverdieners, waarvan dus beide ouders fulltime werken. Het hele artikel is misleidend.
Ik denk dat je veel meer moet kijken naar de ouders per geval. De ene ouders stimuleren het kind heel erg om te sporten en gezond te eten, de anderen vinden dat niet zo belangrijk of houden zelf wel van vettige hap. Ik denk dat dat soort dingen veeeeel meer invloed hebben dan wel of niet werken.
Ja, ik denk ook dat ze tweeverdieners bedoelen. Maar dan nog is het vreemd dat in het hele artikel ALLEEN een verband word gelegd tussen de gezondheid van het kind en het gedrag (wel of niet werken) van de moeder. Het woord "vader" word niet eens gebruikt, terwijl deze toch ook gewoon deelneemt aan het gezin... En wat nou als vaders thuisblijfpapa/parttimer is, laten die hun kroost lekker hele dagen cola drinken, lekker snoepen en constant tv kijken? Want in dit scenario is moeders fulltimer, en dus SLECHT BEZIG! (volgens dit artikel) pfff zou toch te erg zijn! Maar dan nog! Stel beide ouders werken fulltime... Zouden deze kinderen normaal te eten moeten krijgen. Want ze krijgen vast geen cola en patat bij de naschoolse opvang neem ik aan? Of is dit vaste prik in Engeland? Heel vreemd artikel.... Zoals velen al hebben gezegd; dit hangt echt van het gezin op zich af!
Dat is het punt ook helemaal niet. GEMIDDELD genomen zijn kinderen van 2 werkende ouders ongezonder dan kinderen met een thuisblijfmoeder. Ik zie het nut wel van dit onderzoek. Namelijk dat werkende ouders bij zichzelf te rade moeten gaan of ze hun kind wel gezond voedsel aanbieden. Ik denk ook dat het onder andere te maken heeft met snelle maaltijden omdat de ouders geen zin hebben om nog eens uitgebreid te koken als ze thuiskomen. En dat is natuurlijk zonde. Nederland is inderdaad niet per definitie met Engeland te vergelijken. Maar wie zegt dit dan?
Kijk dat GB en NL niet met elkaar te vergelijken vallen, kan kloppen. Maar het is wel zo dat ook NL-kinderen op steeds jongere leeftijd te maken krijgen met zwaarlijvingheid. Althans dat wordt beweert door voedingscentrum ed. Maar om de oorzaak puur op de werkende moeders, dan wel vaders te leggen is misschien wat te makkelijk.
Het zou wel 1 van de vele oorzaken kunnen zijn... Ik vind het in ieder geval wel aannemelijk klinken. Al denk ik dat minder buitenspelen ook een belangrijke factor is.
Ja idd. Minder buitenspelen, dus meer tv en pc. Plus dat (denk ik) er in voedingsmiddelen tegenwoordig meer zouten en/of suikers zitten verwerkt. Zoals bijv. in de maaltijdpakketten van knorr oid. Daar zit veel zout in. En dat wordt tegenwoordig best vaak gegeten. Wij aten vroeger bijna elke dag aardappels, groente, vlees.
Ik denk dat je het artikel ruim moet nemen. Of nu de moeder of vader fulltime werkt, dat maakt, mijn inziens, niet uit. Als je je kinderen gezond leert eten, ze veel buiten laat spelen of in elk geval veel laat spelen en niet de hele dag achter de tv of computer laat hangen scheelt dat al zoveel in het gewicht. Maar ik denk, heel eerlijk gezegt, dat dit artikel best ook op Nederland of andere landen van toepassing is. Het is algemeen bekend dat kinderen steeds vroeger al te maken krijgen met zwaarlijfigheid. Wat en hoe, daar kan ik alleen maar naar gokken, maar dat het puur en alleen komt doordat moeders fulltime werkt? Nee dat gaat er bij mij niet in. Je zorgt, over het algemeen genomen, samen voor je kinderen en bent dan ook samen verantwoordelijk voor hun eet en speel gedrag.