Hoi Dames, Graag zou ik zelf voor mijn collega's onderstaande taart willen maken. (vind hem om te bestellen te duur moet er namelijk twee hebben). Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan doen? Ik ben niet echt een keukenprinses. Alle tips zijn welkom. Oh ja ik wil deze taart graag gaan brengen zodra ik weer een beetje op de been ben na de bevalling. En gelijk de kleine showen. Alvast bedankt voor de tips.
Volgens mij is het redelijk simpel; -een biscuit maken; SOS Piet -De biscuit overlangs doorsnijden, binnenkant en zijkanten 'insmeren' met chocomousse of slagroom, bovenkant er weer op. -glazuur op de bovenkant; Taarten van Abel - trucs En terwijl het glazuur nog nat is de muisjes erop strooien.
ik zou botercreme gebruiken ipv glazuur. en vullen met een laag slagroom met een lekkere jam. Doe door de slagroom een zakje klopfix voor de stevigheid.
ziet er erg lekker uit! heel leuk idee !!! ik denk dat het alleen heel erg moeilijk word om die cake dwars te snijden. breekt hij dan niet in stukjes??? mss is het ook heel leuk om er met glazuur de naam op te schrijven??
ik zou geen normale muisjes gebruiken (breken sommige tanden letterlijk van af) maar eens kijken bij de ooievaarslijn, zijn de muisjes iets duurder maar iets kleiner en minder hard, iets beter geschikt voor decoratie en snoep e.d. veel plezier!!! Je kunt trouwens ook kant en klare (bijna dan) biscuitmeel kopen bij www.demooistetaarten.nl (staan ook hoop tips en trus!)
de cake dwars doorsnijden gaat veel en veel makkelijkr met een stuk stevig draad/garen. Mijn moeder doet het altijd zo en ziet er altijd super recht uit
demooistetaarten.nl doet het iet. zou het mss deleukstetaarten.nl kunnen zijn? die bestaat wel namelijk...
hihi ja je hebt helemaal gelijk ja ik heb hem in mijn favo's staan dus toets de link nooit in maar die is het inderdaad!!
ik heb een taartzaag. een ijzerdraadje, dat je op en neer laat gaan door de taart, zo kun je hem gemakkelijk 2x doorsnijden zelfs
jep en als je niet durft kan je een plaat pakken of grote spatel ofzo en daarmee optillen het is idd heel anders als normale cake.. je kan er ook een kleurtje indoen (doe ik vaak) roze, blauwe cake enzo
Heb je geen macro-sligro-hanos in de buurt. Daar heb je de Cake kant en klaar en zijn ook erg lekker.
je zou ook een taartzaag kunnen kopen bij ikea hebben ze die al voor 3,95 maar een ijzerdraadje werkt ook echt prima! nog een tip wat ook lekker is ipv glazuur witte chocoladepasta erop smeren, is ook erg lekker. Bisquitmix hebben ze bij de boerenbond van het merk soezie kan bijna niet mislukken. als je er niet uitkomt wil ik ook wel de taart voor je maken (woon in de buurt van venray), ik doe dat nl als hobby langs mijn gewone baan
Wat ook lekker is als vulling is een laag banketbakkersroom en een laag citroenkwarktaartvulling van Mona (zo'n toetje ). (Cake dus 2 keer doorsnijden, zodat je 3 lagen cake hebt en 2 lagen vulling kwijt kunt) En dan zou ik het inderdaad afsmeren met botercreme en dan bestrooien met muisje.
Ook mijn advies: www.deleukstetaarten.nl! Als je het zelf niet ziet zitten, kun je altijd een oproepje plaatsen daar, vast wel iemand bij jou in de buurt die de taart voor je wil maken! (heel erg jammer dat ik niet bij je in de buurt woon, had hem graag voor je gemaakt ) Er zit ook een webshop bij waar je biscuitmix kunt bestellen, daar doe je water bij en eieren, bakken en tada... taart Succes! Oh ja, wees gewaarschuwd, dat forum is ongeveer net zo verslavend als dit forum Groetjes Mel