wie is er laat pas begonnen met brood? Ik bedoel dan zeker richting het jaar? Ik kreeg als tip van mijn bioresonantie therapeut pas bij 1 jaar te beginnen ivm haar melk allergie en dus haar darmflora is niet optimaal. Tarwe kan een hele aanslag zijn.
Wij zijn 'pas' met (ruim) 10 maanden met brood begonnen. Had geen andere reden als dat wij het idee hadden dat ze het nog gewoon niet nodig hadden. Verder was het toen we begonnen echt maar 1-2 hapjes en meer aten ze niet wat natuurlijk prima was. En nu eten ze gewoon smiddags netjes een heel sneetje brood op. Ik zou dus gewoon lekker even wachten! Is er anders niet een speciaal brood wat ze wel mag straks als ze nog geen jaar is? Iets zonder tarwe en zonder melk? Geen idee hoor !
bedankt hanneke! Ik zat ook zeker bij 10 maanden te denken aan brood. Gaf jij wel een liga (6 maanden liga)
Nee wij gaven met 6 maanden nog geen liga of andere koeken. Ook kregen ze toen nog niks anders te drinken dan borstvoeding en kunstvoeding. Even schema'tjes erbij gepakt ! Ik dacht dat we rond een maand of 10/11 begonnen waren met koek (van de week ook in een ander topic van je geschreven) maar toen kregen ze gewoon heel af en toe zeg 1x in de 2-3 weken een keer iets van een hapje koek. Maar pas me 14/15 maanden kregen ze 2-3 keer in de week een koekje. Vanaf 10/11 maanden kregen ze wel naast de borstvoeding en de kunstvoeding, smiddags nog een slokje water/thee/verdund vruchtensap. Geen idee, ik weet alleen dat ik iemand kende die ivm koemelkallergie (en hele erge exceem) geen brood mocht eten. Altijd gedacht dat het kwam omdat er een bestandeel inzat dat gemaakt werd van koemelk. Net als dat dat met veel koekjes bijv het geval is.
In brood zitten gluten. Als er al een kma is, dan zullen ze misschien daarom voorzichtig zijn met het geven van granen(dus gluten) daar kan iemand ook flink allergisch voor zijn.
omdat haar darmflora is aangetast krijgt ze nu extra probiotica en ik moet echt al me koemelk laten staan. Daarom mag ze geen gluten uit brood deze zijn erg heftig voor haar darmen wat dus gluten allergie kan veroorzaken.
In veel brood zit koemelk, je wil trouwens niet weten in hoeveel produkten wel niet koemelk zit verwerkt (vleeswaren, boullionblokjes etc.) Maar later beginnen met brood word vaak geadviseerd vanwege de gluten. Hier ook een mannetje met KMA, deze week ook bij homeopaat geweest en bioresonatieonderzoek gedaan, nu bleek hij voor meer dingen overgevoelig te zijn en niet alleen koemelk. oa ook voor tarwemeel , er werd ons geadviseert speltbrood te kopen, dit is dan beter te verdragen, maar dan weer wel speltbrood op waterbasis hihi dus zonder melk. lastig hoor soms.
sommig brood wel, ander brood niet hier bakte de bakker brood voor ons en later haalden we het bij bakkerij het stoepje op de markt (allergenen lijst is daar aanwezig)
L83...kweet t is van een zaanse kermis terug komen en nog meer saaie koeken die ik niet mag eten. Ik at dit dus wel met me KMA omdat ik daar wel tegen kon. Nu maar echt even niet meer eten voor de kleine.
Hallo je kan bij dé bakker ook glutenvrijbrood bestellen ,dat zou je in de vriezer kunnen bewaren en elke dag wat je nodig hebt eruit halen
Geen idee, maar informeer eens bij je biowinkel/natuurwinkel, daar hebben ze het zeker! (En is ook nog eens heerlijk!). Oh ja; in gewone koekjes zitten ook gluten hoor (zag je andere topic)