Zoete aardappel, net zo lang koken als gewone?

Discussion in 'De lounge' started by mamavanukkie, Oct 27, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mamavanukkie

    mamavanukkie Fanatiek lid

    Jul 2, 2008
    3,253
    16
    38
    Brabant
    De vraag zegt het al:D
     
  2. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    jep dat is wel het lekkerste meis
    als je met een vork in kan prikken dan is ie gaar
    succes meis
     
  3. mamavanukkie

    mamavanukkie Fanatiek lid

    Jul 2, 2008
    3,253
    16
    38
    Brabant
  4. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    geen dank en eet smakelijk voor straks
     
  5. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    Sep 27, 2009
    2,125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland
    de oranje versie is nadat het water kookt vaak binnen 5 minuten klaar.. de witte versie weet ik niet.

    even prikken met je vorkje :)
     
  6. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    Is het aan te bevelen?
     
  7. Beastie

    Beastie VIP lid

    Jul 9, 2007
    10,314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity
    Nee joh ...de zoete piepers zijn veel sneller gaar. Weet de aantal minuten niet, stoom ook meestal....maar de 20 min. van gewoone dan heb je waterige puree:$
     
  8. mamavanukkie

    mamavanukkie Fanatiek lid

    Jul 2, 2008
    3,253
    16
    38
    Brabant
    Jullie kennen die reclame wel van "het is feest in de keuken" Nou, het was niet te vr*ten:p Idd te lang gekookt. Ik ga het binnenkort weer proberen en dan veel korter:D. Het was gelukkig maar voor erbij.

    Wist trouwens niet dat er 2 soorten zijn, ik had de witte, maar welke is lekkerder, oranje of wit?
     
  9. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    Sep 27, 2009
    2,125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland

    zeker weten de oranje ,, die is echt yamyyyyyy iiiiiii. ik doe ze ook wel eens in schijfjes even afspoelen,, af deppen beetje olie overheen en de oven in voor nou 15 a 20 minuutje op een graadje 180 a 200 , is even uit proberen want niet elke oven is het zelfde.. niet te dunne schijfjes maken trouwens anders branden ze aan, dit kan je ook met normalen aardappeltjes doen en na het af deppen kan je ook wat olie zout en peper er overheen gooien , net patatjes.

    de oranje is ook heerlijk als puree en zal zeker in de smaak vallen bij kinderen want het smaak zoet. gewoon pureren en klaar hoeft niets meer bij.

    p.s ze moeten echt heeeel kort, echt even bij blijven staan :) en die reclame hahahah daar moet ik altijd zo van lachen en mijn man en ik zingen hem vaak mee hahaah

    maar echt je moet de oranje echt proberen,, de eerste keer bij mij was het ook niet te vreten maar dat weet je ook gelijk wat je verkeerd heb gedaan, weet nog dat ik de eerste keer zalm moot had klaar gemaakt iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jakkie bleee,, hallo prullebak ;)

    xx
     

Share This Page