Spoedvraag aan alle taartenmakers!!!

Discussie in 'De lounge' gestart door consider, 28 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.037
    1.857
    113
    Provincie Groningen
    Meiden hoop dat jullie me kunnen helpen...want ben ten einde raad :(
    Morgen vieren we de eerste verjaardag van mijn dochter.
    En had bij iemand een super mooie taart besteld.
    Op de taart zit een kroontje, het kroontje kan niet in de koelkast bewaard worden, en zit in een apart doosje bij de taart.

    Nu zag ik net tot mijn schrik, dat er een stukje van het kroontje is afgebroken :$
    Heb de maakster al gebrobeerd te bellen, maar die is tot morgenochtend aan het werk.
    Weet iemand hoe ik dit stukje er weer op kan plakken?
    Kan zelf alleen denken aan secondenlijm....want het kroontje eten we toch niet op.
     
  2. Classic

    Classic Niet meer actief

    poedersuiker met water
     
  3. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.037
    1.857
    113
    Provincie Groningen
    Hoeveel poedersuiker en hoeveel water?
    En is het dan zeker weten weer stevig? Kan het niet riskeren dat het nog verder kapot gaat.
    Pfff voel me nu zo rot, om zo'n domme rot taart :(
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    een beetje poedersuiker met een heel klein beetje water zodat het glazuur wordt. Niet teveel water hoor, want dan gaat het lopen, mag best wel dik.
     
  5. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.074
    2.220
    113
    Brabant
    idd poedersuiker met water. en zorgen dat de marsepein verder niet nat wordt, dan kun je vlekken krijgen! succes!
    (als je hem verder niet op wilt eten kun je idd ook gewone lijm gebruik, wel goed laten luchten ivm de geur)
     
  6. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Het moet met dikte ongeveer tussen pudding en vla inzitten.

    sucses
     
  7. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    met eiwit kun je het ook plakken.

    Eiwit als eetbare lijm. Met eiwit kun je lichte en kleine dingen vastplakken en ook decoraties op taarten en dergelijke. Een leuke bijkomstigheid is dat o.a. marsepein er een mooie glans van krijgt.
     
  8. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    Is het al gelukt?
    verder vind ik het wel een heel mooi kroontje zeg! groetjes
     
  9. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.037
    1.857
    113
    Provincie Groningen
    Ik ga het nu proberen met de poedersuiker....Duim voor me meiden!
     
  10. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
    Ik duim voor je, maar met poedersuiker en water moet het lukken!!!!!! Tis trouwens wel een mooie taart hoor!!
     
  11. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.037
    1.857
    113
    Provincie Groningen
    Bedankt meiden! Wat moet je ook zonder het forum!
    Eerst viel ie er aldoor vanaf, en toen heb ik hem een tijdje vastgehouden en nu zit ie er al 5 minuten op!
    Hoelang duurt het voordat het droog en stevig is?

    Trouwens...dit is ongeveer de taart (die van mij is met een andere naam en een 1 op de kroon)
     
  12. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Oh wat fijn dat het gelukt is! Prachtige taart is het :D
     
  13. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Wat een mooie taart zeg!
    En alvast gefeliciteerd met je dochtertje! :)
     
  14. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Super mooie taart! Welke vulling heb je besteld? Alvast van harte gefeliciteerd met de 1e verjaardag van je prinsesje en veel plezier morgen! :)
     
  15. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    je hebt de taart niet in de koelkast staan toch??? taarten met marsepein kunnen/mogen niet in de koelkast. Taart is trouwens erg gaaf
     
  16. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Ben even nieuwsgierig hoor..

    Waarom mag een taart met marsepijn niet in de koelkast??? :S De taart moet toch gewoon gekoeld blijven?!
     
  17. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    toen ik een workshop deed, zeiden ze koel en droog... marsepein mag niet vochtig worden, dan gaat het 'zweten'
     
  18. Dazwa84

    Dazwa84 Fanatiek lid

    9 aug 2008
    1.212
    0
    36
    Marsepeinen taart kunnen wel in de koelkast hoor ;) Belangrijk is wel dat de koelkast niet te koud staat en ook niet te vochtig is. Als de taart dan namelijk naar kamertemperatuur wordt verplaatst, kan de 'schok' te groot zijn en de taart gaan zweten. Hóeft ook geen ramp te zijn (ventilator erop en het droogt sneller op).
     
  19. marjand

    marjand VIP lid

    13 jul 2009
    9.728
    0
    36
    geboefte vermaken
    zuid holland
    Bij ons in de bakkerij zetten we ook de taarten met marsepein gewoon in de koelcel. Geeft niks....
     
  20. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    nou, weer wat geleerd... veel handiger ook, gewoon in de koelkast de volgende keer dus

    thanks
     

Deel Deze Pagina