Meiden hoop dat jullie me kunnen helpen...want ben ten einde raad Morgen vieren we de eerste verjaardag van mijn dochter. En had bij iemand een super mooie taart besteld. Op de taart zit een kroontje, het kroontje kan niet in de koelkast bewaard worden, en zit in een apart doosje bij de taart. Nu zag ik net tot mijn schrik, dat er een stukje van het kroontje is afgebroken Heb de maakster al gebrobeerd te bellen, maar die is tot morgenochtend aan het werk. Weet iemand hoe ik dit stukje er weer op kan plakken? Kan zelf alleen denken aan secondenlijm....want het kroontje eten we toch niet op.
Hoeveel poedersuiker en hoeveel water? En is het dan zeker weten weer stevig? Kan het niet riskeren dat het nog verder kapot gaat. Pfff voel me nu zo rot, om zo'n domme rot taart
een beetje poedersuiker met een heel klein beetje water zodat het glazuur wordt. Niet teveel water hoor, want dan gaat het lopen, mag best wel dik.
idd poedersuiker met water. en zorgen dat de marsepein verder niet nat wordt, dan kun je vlekken krijgen! succes! (als je hem verder niet op wilt eten kun je idd ook gewone lijm gebruik, wel goed laten luchten ivm de geur)
met eiwit kun je het ook plakken. Eiwit als eetbare lijm. Met eiwit kun je lichte en kleine dingen vastplakken en ook decoraties op taarten en dergelijke. Een leuke bijkomstigheid is dat o.a. marsepein er een mooie glans van krijgt.
Ik duim voor je, maar met poedersuiker en water moet het lukken!!!!!! Tis trouwens wel een mooie taart hoor!!
Bedankt meiden! Wat moet je ook zonder het forum! Eerst viel ie er aldoor vanaf, en toen heb ik hem een tijdje vastgehouden en nu zit ie er al 5 minuten op! Hoelang duurt het voordat het droog en stevig is? Trouwens...dit is ongeveer de taart (die van mij is met een andere naam en een 1 op de kroon)
Super mooie taart! Welke vulling heb je besteld? Alvast van harte gefeliciteerd met de 1e verjaardag van je prinsesje en veel plezier morgen!
je hebt de taart niet in de koelkast staan toch??? taarten met marsepein kunnen/mogen niet in de koelkast. Taart is trouwens erg gaaf
Ben even nieuwsgierig hoor.. Waarom mag een taart met marsepijn niet in de koelkast??? :S De taart moet toch gewoon gekoeld blijven?!
toen ik een workshop deed, zeiden ze koel en droog... marsepein mag niet vochtig worden, dan gaat het 'zweten'
Marsepeinen taart kunnen wel in de koelkast hoor Belangrijk is wel dat de koelkast niet te koud staat en ook niet te vochtig is. Als de taart dan namelijk naar kamertemperatuur wordt verplaatst, kan de 'schok' te groot zijn en de taart gaan zweten. Hóeft ook geen ramp te zijn (ventilator erop en het droogt sneller op).