hoe zit dat met dat gedoe over geen rood vlees eten tijdens de zwangerschap? wat valt daar precies onder? ook dingen als kangoeroe en hert? of alleen biefstuk? (misschien een rare vraag van iemand die al bijna aan het einde van de zwangerschap zit, maar eet normaal gesproken heel veel kip, en kreeg nu deze vraag ivm het kerstdiner..)
Inderdaad al het vlees wat rauw is, is verboden, dus ook een lekker rose biefstukje...het moet echt doorgebakken zijn
Als je biefstuk even in de oven laat nagaren zodat ie doorgebakken is word ie niet zo taai.. Misschien is dat een tip voor je!. Dan is biefstuk nog wel te doen!
wat ik me afvroeg, misschien heeft iemand daar antwoord op: als je bv biefstuk bakt, dan wordt het vlees toch zo heet gemaakt dat alle bacterien dood gaan? En roze vlees is toch ook niet echt rauw meer? Of klopt dat niet? Lijkt mij filet american of carpaccio dat dat echt rauw is, en met bacterien omdat het niet verhit word. Of zie ik dat nu helemaal verkeerd?
toxoplasmose gaat niet dood, maar dat ik voor volwassenen niet gevaarlijk. Het is voor de beeb wel gevaarlijk. Kleine kindjes mogen ook geen rauw vlees eten.
Nee, helaas, dat zie je verkeerd (tot mijn grote verdriet). Hieronder de temperaturen van 'groot vlees' in diverse stadia van rauwheid: Rosbief en Rollade vrij rauw: 44-48 graden Rosbief en Rollade rose: 50-52 graden Ossehaas en Runderlende: 52-55 graden Filetrollade en Fricandeau: 68 graden Kip en Kalkoen: 78 graden Op de website van de Voedsel en Warenautoriteit kun je vinden dat je de toxoplasmoseparasiet boven 66 graden moet verhitten om hem onschadelijk te maken. Zelfs geen rose rundvlees dus (en eigenlijk vind ik dat al niet te eten...)
Mijn tante gaat met kerst iets van biefstuk maken, voor mijn oma maakt ze draadjesvlees. Ik ga dus voor de draadjesvlees, heerlijk! Biefstuk doorbakken vind ik trouwens juist wel lekker, ik vind het als het nog zo goed als helemaal rood is echt niet lekker... Maar ik vind het wel lastig als het straks op mijn bord ligt en het toch niet goed doorbakken is. Daarbij vind ik draadjesvlees véél lekkerder! (ik ben sowieso niet zo'n vleeseter)