Hoe vlees lekker mals krijgen bij zelf warme prak maken?

Discussie in 'Voeding' gestart door raspberry, 11 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    He meiden,

    Ik ben al een tijdje aan het prutsen met het vlees voor in Thirza's warme prak... hoe krijg ik dat nou lekker mals en zacht? Kip en varkensvlees gaat nog wel, maar rundvlees...
    Hoe doen juliie dat? Hoe maken jullie het vlees klaar?
     
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Rundvlees laten wij altijd heel lang stoven, zodat 't bijna uit elkaar valt.
     
  3. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Ik stoof het ook. Heerlijk met wat tomaat, peertje, appel of zo, is hier een succes in ieder geval!
     
  4. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    hmmm klinkt lekker. goeie tip ga ik ook es proberen
     
  5. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Het juiste stuk vlees kopen, vraag anders even aan de slager om een mals stukje.
    Lang in de pan, dan wordt het zacht.
    Ik bak het in stukjes (blokjes van 2/3 cm) eerst in een klein beetje olie (net genoeg dat het niet aanbakt) en dan afgedekt een half uurtje in zn eigen sopje (vleesvocht en een beetje vleesvet) gaar worden. Ondertussen maak ik een mixje met uien, tomaten, paprika, bak dat een beetje op, en mik het bij het vlees. Wat water erbij, en uur of anderhalf laten pruttelen. Op smaak maken met zout, peper en evt een klein beetje tomatenpuree. Heb je een lekkere "soep" en mals vlees, lekker op rijst. kWoon trouwens in Afrika, en hier maakt men zo vlees klaar, dus ik ook. Alleen ik gebruik minder olie, en meer groenten.

    Anders rundergehakt natuurlijk, van een vertrouwde slager (zodat je weet dat het goede kwaliteit vlees is waar gehakt van gemaakt is).
     
  6. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    volgens mij heet dat trouwens stoven, maar mn nederlands is niet optimaal... ;)
     
  7. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Hier kregen ze na een jaar rundvlees, en ik maakte (en maak nog steeds) erg vaak sudderlapjes. Gewoon, sucadelapjes of stooflapjes, met wat appel, tomaat of azijn, laurierblad, rozemarijn en andere kruiden en dan urenlang sudderen tot het uit elkaar valt. Voor de kleinen haal ik er dan wat vlees uit, en voor de rest van de familie maak ik de rest van de pan op smaak met peper en zout of een bouillonblokje.

    Vlees is dan zo zacht (zeker als je het met iets zuurs stooft) dat je geen tanden nodig hebt om het te kunnen kauwen.

    Andere mogelijkheid is ook lekker maar veel duurder: fijnste soort biefstuk bij een goede slager halen, tournedos of kalfsbiestuk en dat bakken. Dat is heel mals en kun je gemakkelijk in kleine stukjes snijden. Maar wel ongeveer 7 x zo duur als suddervlees.
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    OK, thanks voor de tips :) Moet dus gewoon meer geduld hebben bij het vlees klaarmaken :)
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Snelkookpan wil wel eens helpen hoor!
     
  10. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Ik kook regelmatig gerechten met gehakt, of bak tartaartjes. Bij de AH hebben ze 'duitse biefstuk', heerlijk en zo weg te krijgen voor de kleintjes.
     

Deel Deze Pagina