Hallo allemaal de gezellige feestdagen komen er weer aan en dus voor veel mensen weer een reden om met zn allen te gaan gourmetten. Nu zit ik met het volgende dilemma: Ik zit dan precies in mn kraamtijd en heb dus niet zoveel zin in de vettigheid in huis en dus alles weer moeten boenen. Hebben jullie nog tips om de viezigheid zo klein mogelijk te houden of een ander idee wat betreft gezellig tafelen? Groetjes Bianc
eeh.. niet gourmetten?? haha, lijkt me niet dat je daar straks echt zin in heb... ten minste niet in je eigen huis? komt er familie? of zijn jullie een gezin met al meer kids? Want als je bijv. met je vrienden of familie iets zou doen zou ik vragen of het ook bij iemand anders thuis kan.... dan kun je zelf altijd nog bepalen of je ook heen wil/mee gaat of niet...
klinkt heel stom...maar als je echt wilt gourmetten.... Zorg ervoor dat je 3 a 4 geurkaarsen hebt branden..die van brise zijn er heel goed voor! (zorgt voor de vetgeur) De tip van het tafelkleed had je al gehad. (is tegen knoeien en spatten) Het apparaat zelf word natuurlijk ook vet, gebruik babydoekjes Daarmee vliegt het vet eraf. De plaat van het apparaat die moet je eraf halen als die nog wat warm is en er dan een flesje bier overheen gooien! (manlief zal wel mopperen...maar het vet vliegt er daarna vanaf) Meestal hoef je als je het een uurtje laat weken gewoon maar af te spoelen....(door de antiaanbaklaag) Als er toch iets is aangekoekt...eventjes met een sponsje en wat bier erover gaan. Voor de pannetjes...(vaatwasser is ideaal...maja niet iedereen heeft die) Zelfde principe...even in een badje bier laten weken...en dan kan je ze afwassen met zeepsop als je wilt of helemaal niet en gewoon afspoelen. De rest tsjah dat moet je gewoon afwassen.... Maar daar kan je de visite of manlief voor inzetten hihi, jij bent tenslotte kraamvrouw... Verder als het kan...probeer tijdens even te stoppen en de raam open te zetten zodat het eventjes kan luchten...endan na een tijdje weer verder gaan hihi...zo doen wij het altijd...en scheelt in opruimen hoor. Veel plezier in ieders geval!!
De plaat en de pannetjes doen wij altijd met keukenrol uitvegen/afvegen. Wel gelijk doen als jullie klaar zijn. Wij doen dit ook altijd met de koekenpan.
en niet onder je tafellamp gourmetten haha verder inderdaad niet gourmetten maar fonduen ook leuk en lekker en niet vet.
Oh en een ander idee: kijk wat er aan kant en klaar spul is. Bijvoorbeeld vlees al gekruid en met saus voor zo in de oven, en een voorgerecht waar alles al bij zit wat je alleen nog maar netjes op een bordje hoeft te deponeren en een heleboel toetjes zitten al in een glaasje. het is misschien niet het meest culinair verantwoord maar ik vond het best wel lekker. En het grootste voordeel is dat je het makkelijk kunt delegeren aan iemand en het geeft weinig zooi.
schaaltjes met azijn in de kamer zetten vlak voor je naar bed gaat en de volgende ochtend is de ergste stank weg.
Ik zat inderdaad ook al te denken dat je misschien beter kunt fonduen. Ook lekker en leuk om te doen, maar eeb boel minder rotzooi.
mmmmmmm lucia , wij gaan 2e kerstdag met mijn beste vriendin en haar aanstaande man gourmetten. Niet voor kerst want we zijn alle 4 moslim maar het is toch wel erg gezellig
Absoluut! Wij doen het ook wel eens 'zomaar' tussendoor, omdat het gewoon zo gezellig en lekkerrrrrr is! Smakelijk! Ik ga met Kerst zelf koken (Joost mag weten wat), maar ik denk dat wij met Oud&Nieuw wel gaan gourmetten.
mmm lekker. Met stobroodjes en kruidenboter. Champignons. Lekkere sausjes. Aardappelkroketjes. mmmmz het water loopt me in de mond. Wij doen het weleens als mijn vriend vrij is en ik geen zin in kookgedoe heb en denk weet je wat, laten we platen (grillen op zo een plaat). Uiteindelijk zijn de voorbereidingen daarvoor veel meer werk maar oke
Ik doe mijn gourmet stel gewoon in de vaatwasser Wij zitten zoals iedere kerst met 12 man hier met 2 gourmet stellen Ach ja en overal gaan mijn rookmelders af en het huis staat blauw,maar na afloop zet ik gewoon even 10 minuten de deur open. We hebben al grote garnalen ingeslagen en die gaan we echt burgemeester maken op de gourmet Fondue(hoe schrijf je datte) durf ik niet,heb echt hele enthousiaste kinderen(druk dus) en ben als de doods dat er zo'n pan met vet omkukeld.
Ik maak ook altijd een grote maatbeker met geklutst ei,beetje zout,peper en ketyap en de kinderen kunnen zelf onderin een eitje bakken. Met of zonder groente er door
@Nathalie; dat doe ik ook altijd! Wij hebben meer een plaat, en onderin zitten dan kleine pannetjes. Maar ook echt wel héééééél kleine pannetjes, als je er een eitje in doet lopen ze over. Ik doe er ook wel eens wat brie oid in, en dan zo op m'n stokbroodje hmmmm.... *gaat maar even een koekje pakken*