Verse spinazie

Discussion in 'De lounge' started by ilseroc, Dec 24, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    Apr 19, 2009
    1,456
    0
    0
    Meiden, heb jullie hulp nodig...vriendlief heeft boodschappen gedaan en nu heeft ie verse spinazie meegenomen, normaal heb ik altijd a la creme uit een pakje, lekker makkelijk, opwarmen in de pan en klaaar :D

    Maar....hoe maak ik de verse spinazie eigenlijk klaar?
    Vriendlief slaapt nu omdat ie straks moet werken maar ben vergeten te vragen hoe je het klaar moet maken ;)
     
  2. rodelief

    rodelief Fanatiek lid

    Feb 14, 2008
    1,527
    0
    0
    lekker wokken??
    of rauw als salade, met pijnboompitjes en parmezaanse kaas???
     
  3. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    Apr 19, 2009
    1,456
    0
    0
    Rauw met pijnboompitten en parmezaanse kaas klinkt wel lekker maar dat heb ik niet in huis en ga niet meer naar de winkel 8)

    Wokken? Gewoon een beetje olie in de pan en dan wokken zoals je met roerbakgroenten doet?
    Niet gewoon koken?
     
  4. Devy

    Devy Fanatiek lid

    Aug 23, 2008
    3,437
    1
    0
    Tilburg
    Ik zou het echt niet koken. Wat je wel kunt doen zodra je het in de pan gooit is een klein scheutje water erbij. Ik gebruik trouwens ook geen olie/boter als ik de spinazie roerbak.
     
  5. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    Dec 7, 2009
    1,915
    1,667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    alle steeltjes verwijderen
    goed wassen natuurlijk
    In vergiet doen en met kokend water overgieten. (Zo krimpt de spinazie meteen in en heb je meer ruimte in de pan.)
    Even goed laten uitlekken, druk er desnoods even op zodat het overtollig water weg is.
    Daarna met twee messen heel fijn snijden
    spinazie in de pan met scheutje melk doen, verwarmen, en net zo lang roeren totdat de melk en spinazie goed vermengd zijn
    Als de spinazie te dun is, kun je er wat beschuit tussen verkruimelen.

    Beetje peper en zout erbij, klaar!:D Het lekkerst is als je er ook nog een eitje bij kookt.
     
  6. Daan78

    Daan78 VIP lid

    Jun 25, 2008
    8,202
    1
    0
    Apeldoorn
    Zoals Kat, maar dan zonder de melk :)
     
  7. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    Apr 19, 2009
    1,456
    0
    0
    En dan krijg je dus spinazie a la creme of moet ik het niet zo zien?
    En dan in een gewone kookpan of in een wok alszijnde roernbakken?

    Heb echt nog nooit verse spinazie bereidt haha, wat erg he, ik val wel door de mand zo 8)

    En hoeveel melk doe je ongeveer? Ik heb 450 gr. spinazie.
     
  8. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Schep boursin erbij, ook lekker:)
     
  9. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    Dec 7, 2009
    1,915
    1,667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    450 gr spinazie? Onthoud wel dat spinazie krimpt als een gek. Met hoeveel personen zijn jullie?

    Wat de melk betreft: Dat doe ik altijd op gevoel, begin met scheutje voor scheutje en als de spinazie iets te dun wordt, geen probleem, je kunt er altijd nog een beschuitje onder kruimelen.:)

    En je valt echt niet door de mand hoor, verse spinazie maak ik alleen maar als ik ECHT zin heb om te koken, meestal kies ik ook voor zo'n makkelijk pakje.:D

    Je kunt een gewone kookpan pakken, zo eentje als waar je je aardappeltjes in kookt. En die verse spinazie smaakt veeeeeeeeeel lekkerder dan a la creme
     
  10. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    Apr 19, 2009
    1,456
    0
    0
    We zijn met zijn tweetjes...nou ik ga eens een poging wagen, jullie horen straks wel of het voor herhaling vatbaar is :D
     
  11. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Even wassen,
    beetje olie in de pan. Teentje knoflook erbij, beetje zout en wokken maar :)
     
  12. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    Dec 15, 2006
    2,397
    1
    0
    Ik koop alleen maar verse spinazie, uit het pak vind ik niet lekker. Maar, ik doe het altijd zo:

    Eerst een uit snipperen en dat met gehakt bakken in de pan. Als het gehakt rul is, wat tomatensaus, zout, peper en wat rode paprikapoeder erbij. Dan de (gewassen en gesneden) spinazie erbij, even goed roeren, half glaasje water erbij en even minuutje of 10 doorkoken, klaar!
    Je kan het eten met een scheutje yoghurt erin, maar dat wordt afgeraden omdat yoghurt het ijzer afbreekt.
     
  13. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    Apr 19, 2009
    1,456
    0
    0
    Dit klinkt ook wel lekker :D
    Dat je zoveel verschillende gerechten kan maken met verse spinazie, er gaat een wereld voor me open haha
     
  14. toerist18

    toerist18 VIP lid

    Oct 23, 2005
    8,317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Gewoon opzetten met een laag water, en het hoeft niet zo lang hoor, 15 minuten.Het slinkt heel erg, dus ik hoop dat je er wat over houd, anders kun je het pakje uit de diepvries er altijd nog bij doen.
     
  15. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    Jan 9, 2007
    8,722
    628
    113
    Stukjes paprika roerbakken in een beetje olijfolie, spinazie (goed wassen!!!) erbij omroeren tot het geslonken is. Evt overtollig vocht afgieten. Fetablokjes even meewarmen en serveren.... hmmmm

    Spinazie in ingevette ovenschaal doen, aardappelpuree erover, geraspte kaas erover en dan in de oven hhmmmm lekker kan ook met gehakt.
     

Share This Page