Bladerdeeghapjes

Discussie in 'De lounge' gestart door naatje070, 30 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Wie kent er lekkere bladerdeeghapjes?
    En wie van jullie heeft weleens mini saucijzenbroodjes gemaakt? Is het veel werk of valt het wel mee?
     
  2. Female

    Female Niet meer actief

    saucijzenbroodjes heb ik vaak zelf gemaakt.
    Gewoon gehakt kruiden als normaal (kruiden, ei, paneermeel)
    Kleine staafjes van rollen.
    Op bladerdeeg leggen, goed omslaan en dichtplakken.
    Besmeren met ei en op 175 graden hete lucht tot ze mooi goudbruin zijn.
    echt heel simpel! :)
     
  3. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Wat ik vaak doe is mini knakworstjes in een stukje bladerdeeg vouwen, en dan in de oven tot ze bruin worden (wel even wat ei erop smeren) heel simpel maar oh zo lekker.
    Wat ook lekker is maar wel wat meer werk. Bladerdeeg besmeren met tomatenpuree, daaroverheen kaas (wat je eerst mengt met pizzakruiden), en dat in reepjes (of hoe je het wilt) snijden, en dan in de oven.
     
  4. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.158
    110
    63
    wat ik persoonlijk een heel lekker bladerdeeghapje vind is kipfilet en boursin.

    Je snijdt je kipfilet in kleine stukjes (of je haalt het gesneden) en legt deze (gewoon rauw) op een stukje bladerdeeg. Dan voeg je wat boursin toe en vouwt het pakketje dicht. Dan in de oven (hou het pakje van de bladerdeeg aan) en succes gegarandeerd!!!

    Wat je ook nog kan doen is gehakt rullen met een uitje en de volgende kruiden naar smaak: paprikapoeder, zout, peper, kerrie poeder en hotcurrypoeder. Krijg je een heel lekker mengels van, in een pakketje vouwen en oven in. Heerlijk!
     
  5. Sass

    Sass Fanatiek lid

    9 feb 2009
    3.772
    0
    36
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Lekkerrr

    Frikadelhapjes: Bladerdeeg, stukje frikadel er tussen met Hela ketchup curry kruiden en afbakken in de oven..
     
  6. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    reepjes snijden los geklopt ei erop smeren suiker of zout/peper erop en dan draaien en in de oven tot ze bruin zijn

    gehakt rullen met zo'n zak groenten erdoor in de bladerdeeg en pakketje van maken en in de oven

    frikandel in de bladerdeeg

    kroket in de bladerdeeg en in de oven (wel de kroket voor bakken)

    ham en kaas in de bladerdeeg

    knakworst in de bladerdeeg
     
  7. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    Dat gaan we proberen! :)
     
  8. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    En watvoor kruiden gebruik je dan?
     
  9. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    ik gebruik altijd gehaktkruiden uitjes voor mij gehakt, dus als ik het ga proberen neem ik gewoon die kruiden denk ik.
     
  10. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Wordt de kip dan wel goed gaar? En maak je er een envelopje van?
     
  11. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Die frikandelhapjes lijken me ook wel lekker ja!! Moet je die ook eerst bakken??
     
  12. Bloemie80

    Bloemie80 Actief lid

    1 aug 2008
    452
    0
    0
    bladerdeeg beetje laten ontdooien in vieren snijden en dan erin:

    plakje ham + blokje kaas (punten naar elkaar vouwen)
    plakje gerookte zalm + boursin (in driehoekje vouwen)
    knakworst

    bladerdeeg beetje laten ontdooien en dan een laagje met plakjes kaas, laagje pesto en laagje ham, oprollen en in rolletjes snijden.

    dit kan je allemaal al van te voren klaarmaken en dan in de koelkast bewaren en als je het wilt eten even in de oven en eten maar, mmmmmmmmmm lekker!!
     
  13. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    Plakje bladerdeeg met daarop een laagje tomatenpuree (of ketchup) en een plakje kaas, met wat plakjes olijf

    Bovenstaande, maar dan met nog een plakje ham of salami erbij

    Knakworst in bladerdeeg rollen, en dan eventueel in plakjes snijden

    plakje bladerdeeg in vieren snijden, in het midden besmeren met tomatenpuree, kleine stukjes champignon erop en een plakje kaas erover (kan ook met olijf ipv champignon, of natuurlijk allebei een beetje)

    Hoop dat je wat ideetjes vindt :)
     
  14. Female

    Female Niet meer actief

    naatje: gewoon gehaktkruiden.
    Of van alles samen uit je kast(kerrie, paprikapoeder, koriander, gember, nootmuskaat, chili/ sambal, peper, zout..... wat je maar in huis hebt
     
  15. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    wat ik zelf erg lekker vind (en niet al te ingewikkeld) zijn empanada's:
    1 pakje pangsitvelletjes
    3 teentjes fijngesneden knoflook
    2 middelgrote ui, in plakjes
    1 stuks gehakte tomaat
    250 gram half-on-half gehakt
    125 gram kippengehakt
    zout en peper naar behoefte


    Roerbak de fijngewreven ui en knoflook in wat boter.
    Voeg de tomaat en het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het zachtjes koken totdat het vlees gaar is en laat het dan afkoelen.
    Ontdooi de pangsitvelletjes en leg op ieder pangsitelletje een hoopje van het mengsel.
    Vouw de velletjes dicht en druk de met water bevochtigde randen goed op elkaar.
    Frituur de empanadas in gloeiende olie knapperig en bruin en serveer.


    Er zijn ook meerdere andere recepten te vinden op het internet hiervoor, allemaal net even anders
    En ik gebruik zelf eigenlijk nooit kippengehakt, alleen half-om-half
     
  16. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    bladerdeeg hapjes met gehakt, peterseli, gesnipperdeuien kruiden. Met eigeelbesmeren en in de oven

    Spinazie pakketjes
    bladerdeeg
    2 hard gekookte eieren
    spinazie (je kan ook die blokjes uit de vriezer nemen is makkelijker)
    1 teentje knoflook
    Kruiden(zout, paprikapoeder, komijn etc naar smaak)
    oli

    Verhit een beetje olie in de koekenpan en doe daar de spinazie, kruiden en gesnoipperde knoflook bij. Doe de deksewl van de pan er op tot de spinazie het ''uitgelekte'' vocht weer goed opneemt en goed gebakken is. Laat dit afkoelen. Pel de eieren en snijd deze in dunne plakjes. Neem een plak bladerdeeg en verdeel hier wat spinazie over leg er 2-3 plakjes eieren op en vouw het dubbel. Druk de randen goed dicht met een vork, besmeer het met ei geel. Zet het in de oven op 180graden en laat het goudbruin worden (had ik van iemand van internet)
     
  17. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    bladerdeeg pizzatjes

    nodig:

    1 pak bladerdeeg
    pot pastasaus
    plakjes champignon
    paprikareepjes
    schijfjes olijven
    350 gram gehakt wat je geruld gebakken hebt met een uitje en zout en peper en wat italiaanse kruiden
    geraspte kaas


    -pak een plak bladeerdeeg smeer er wat pastasus op
    -dan strooi je er royaal wat van het gehaktmengsel op ( ik liet zelf 1 cm aan de zijkant leeg zodat het deeg daar wat hoger zou komen)
    -dan de rest van de ingredienten erop strooien en als laatste geraspte kaas.
    _dan bakken in de oven

    makkelijk en lekker
     
  18. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Bladerdeeghapjes gevuld met fetakaas en worst


    nodig:

    pak bladerdeeg
    fetakaas
    halal worst plakjes (ik gebruik zelf helal sucuk)
    beetje fijngesneden peterselie
    snufje peper

    ei om bladerdeeg te bestijken
    geraspte kaas om erop te strooien

    Meng eerst de vulling bij elkaar.
    dan pak je 1 velletje bladerdeeg aan de ene helft leg je de vulling en aan de andere kant maak je wat sneetjes met je mes. Maar pas op niet helemaal tot het einde .
    Dan vouw je het dicht en dan met een vork de zijkanten goed dicht drukken.
    Allemaal afwerken . Bovenkant bestijken met ei en dan wat geraspte kaas erop en in de oven bakken .

    (ik vind het lekkerder met gewoon nederlandse kaas en sucuk in plaats van feta en worst)
     
  19. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Cheese union hapjes

    Ingrediënten:

    3 Plakjes Bladerdeeg
    200 gr roomkaas
    1 grote ui
    Beetje gehakte Oregano(gedroogd),bieslook(gedroogd) en koriander.
    Snufje Zout
    Peper

    Bereidingswijze:

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
    Meng roomkaas,ui,oregano,bieslook,koriander,zout en peper met elkaar in een kom.
    Snij 3 velletjes bladerdeeg in vieren. Bekleed hiermee een muffinvorm met 12 vormen.
    Schep hierin het roomkaas-uimengsel.
    Zet daarna de muffinvorm ongeveer 20/30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
     
  20. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Ingredienten:

    1 blikje tonijn
    6 champignons in kleine plakjes
    1 wortel in kleine stukjes gesneden
    2 paprika's in blokjes
    1 ui, gesnipperd
    Handje groene olijven in plakjes
    1 teentje knoflook (kan je weglaten als je wilt)
    1/2 tl paprikapoeder
    1/2 tl zout (niet te veel doen, zit veel zout in de olijven en tonijn!)
    1/2 tl peper

    Voor het bestrijken:
    1 eidooier
    Italiaanse kruiden

    Bereidingswijze:
    Bak in een wok met wat olie de groenten (behalve de olijven en tonijn) met de kruiden lekker aan. Schep de olijven en de klein gemaakte tonijn erdoor en warm even mee op laag vuur. Laat het afkoelen.
    Neem een bladerdeegvel en snijd het in twee delen.Snijd in de ene helft inkepingen en leg op de andere helft wat van de vulling.
    Vouw dan het deel met de inkepingen over het deel met de vulling en druk de randen goed aan met een vork.
    Je hebt dan een mooi vierkant pakketje.
    Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met italiaans kruiden. Bak ze 20-25 minuten op 220 graden.

    * Je kan ze ook ongebakken invriezen. Dan wel los van elkaar verpakken of op een dienblas leggen en als ze bevroren zijn bij elkaar doen. Daarna kan je ze laten ontdooien op een bakplaat of bevroren in de oven doen.
     

Deel Deze Pagina