Mogen kindjes vanaf 1 jaar echt met de pot mee eten? Daarmee bedoel ik, dus niet meer apart in een pannetje, maar gewoon de aardappels en groente met een beetje zout?
Ik ben met 1 jaar overgestapt om zoonlief met de pot mee te laten eten. Ik heb toen wel het zout weggelaten, dat doe ik vaak (inmiddels bijna niet meer = gewenning) later op onze borden en die van hem dus zonder.
en hoe zit het dan met van die maaltijden zoals knorr? dat eten we regelmatig en als ik niet oplet eet martijn een week lang aardappelen en dat vind ik ook niks..
Vanaf 1 jaar kunnen kinderen gewoon met de pot mee eten en dus ook met knorrmaaltijden e.d. Zout zou ik achterwege laten en dan niet zo zeer voor je kindje maar ook voor jezelf.Je kunt beter daarna zout toevoegen. Dat geldt dus ook voor kant en klare maaltijden (honig, knorr): eet ze niet te vaak.. er zit veel zout in.
En mogen ze vanaf een jaar ook boerenkool met worst, zuurkool en rode kool enzo? Heb ergens gelezen dat je met kolen nog moet oppassen...?
Sommige kindjes reageren heftig op koolsoorten maar daarvoor zal je het echt moeten proberen. In principe mag je kindje vanaf 1 jaar alles hebben, alleen rauw vlees wordt afgeraden (bijvoorbeeld filet americain)
Hier heeft Roan al wel boerenkool en rodekool gehad. En hij smulde ervan. Dat doet hij trouwens van alle groente, behalve gekookte andijvie. Hij begon gewoon te kokhalsen.
ik heb vandaag besloten dat mijn dochter maar met ons mee moet gaan eten, op de dingen na die ze nog niet mag (spruitjes enzo). Ze wil gewoon niet meer haar eigen eten en alleen maar wat mama en papa eten!
Denk dat dat best kan als je vaak hollandse pot of iets dergelijks eet? Mits je het zout weg laat. Vlgs mij mogen ze tot 1 jaar ook nog geen varkensvlees? Kan eerlijk gezegd niet wachten tot hij 1 jaar is. Wij eten eigenlijk nooit gekookte aardappels en gekookte groenten. Dus vanaf 6 maanden kook ik altijd apart voor mn zoontje. Dus vanaf 1 jaar mag hij ook chicken tonight saus? pasta uit pot? Wokgroenten met ui en prei? Peper? Sambal? gebakken aardappel? sla? rauwe groenten (als hij t wegkrijgt ) Zout voegen we sowieso nooit toe aan de maaltijd. Rest mij nog 1 vraag: als hij dan toch mee eet moeten we wel gezond en gevarieerd eten maar manlief is een moeilijke eter en lust haast geen groenten en geen gekookte aardappel. Iemand van jullie hetzelfde probleem? Hij moet maar met de pot mee eten vind ik, alles in het belang van onze zoon, maar ja........ is ook zo wat....
Haha, dat meeeten van manlief is misschien wel moeilijker dan het meeeten van het kind! Luca eet al vanaf een maand of 10 mee, maar ik kook alles zelf en gebruik nooit zakjes of potten. Wij eten sindsdien vrijwel zoutloos en nu nog. Wat ik doe om ervoor te zorgen dat we allemaal met de pot meeeten is, hele gezonde dingen maken die niet supergezond lijken, zoals pasta met een flinke groentesaus. Er gaat heel wat groente in maar voor mijn man lijkt het toch niet zo groenteachtig als het in werkelijkheid is. Dat soort dingen werkt meestal goed, als het er maar niet te "gezond" uit ziet!
Haha, ja, die tip gebruikte ik al voor de geboorte van onze zoon Wat dat betreft is mn man zelf nog een kind!
ik blijf ook met vragen zitten over het echt met de pot mee eten. mijn zoontje is nu bijna 1. zout blijft slecht toch? nu heb ik een baby kookboekje waarin een recept staat met spruitjes stamppot en shoarma vlees. lekker lijkt me, ook voor ons. maar nu zie ik op de verpakking van het vlees dat daar dus zout in zit. en ik wil een keer nasi maken, maar in een zakje nasikruiden zit ook zout. er staat ook een recept in met spinazie a la creme... en ook daar zit weer zout in. kan ik zulke dingen nu wel of niet geven. zelf zout toevoegen doe ik niet, maar er zijn zoveel dingen waar al zout in zit.
Nou zout is niet slecht maar we hebben de neiging om veel te veel zout te eten (ongeveer 4 - 6 x de hoeveelheid die je lijf nodig heeft). Dat betekent dus dat je best een keer zout kunt eten maar let erop dat het niet elke dag zo'n pakje is of zout toevoegd. Het meeste zout zit trouwens in... brood! Het is niet erg hoor maar let erop.. smaak ontwikkelt zich snel en naarmate je ouder wordt, wordt steeds zouter gegeten.
Dus je mag idd wel sausjes en kruidenmengsel/ gekruid vlees gebruiken als je er maar niks EXTRA's aan toevoegd? En ook niet elke dag van de week dus? Lijkt me ideaal! Introduceren jullie dat geleidelijk? (hier is het dus best een overgang van droge gekookte aardappels met (veelal) Hollandse gekookte groenten en vlees naar veelal rijst of pasta maaltijden met een sausje of gekruid eten erbij en ook veel rauwkost of wokgroenten... Mijn zoontje heeft natuurlijk nog 2 maanden tot 1 jaar,en af en toe gebruik ik wel wat Italiaanse gedroogde kruiden (dus geen gemengde met zout!) om het eten wat meer spice te geven of wat kerriesaus van de rijst voor wat extra smaak. Een kleins stukje gemarineerde kip heb ik ook weleens door zn eten gedaan...
Luca eet sinds een paar weken met de pot mee en ik haal veel uit het boek Opperdepop. Verder eet hij wat wij ook eten. Soms met wisselend succes. Gisteren hadden we boerenkool met rookworst. De rookworst vond hij heerlijk maar van de boerenkool heeft hij maar 8 hapjes gehad denk ik. Een paar dagen eerder had ik kalkoensnitzel (zelf gepaneerd met paneermeel en een beetje italiaanse keukenkruiden) met rosti en sperciebonen. Hij vond alles heerlijk behalve de sperciebonen, die liet hij zo weer uit zijn mond vallen. Als ik sperciebonen met een gekookte aardappel prak dan eet hij het wel gewoon. Het is een beetje uitproberen. De pakjes van Honig heb ik nog niet geprobeerd maar ik ga deze week bami maken van conimex en dat is ook gekruid. Ik gebruk dan een beetje kruiden en strooi de rest er voor ons wel later overheen, zal ook wel smaken. Wat Luca erg lekker vind is kip met roerbakgroente (prei, champignons, rode uit, peterselie enz) en rijst. Dit eten wij dan ook en wij doen er dan ketjapsaus doorheen. Het is op dit moment elke avond een verassing of Luca het eten lust of niet. Veel liefs Nataly
@Druif. Je kunt prima kruiden gebruiken. Eerst een klein beetje en dat bouw je dan op naar een normale hoeveelheid. Hier een ventje wat echt dol is op knoflook, chilli (!), kerrie, paprikapoeder, Italiaanse kruiden etc. Je moet gewoon goed kijken hoe je kindje reageerd. Ik maak heel veel zelf en gebruik maar weinig zakjes en pakjes maar natuurlijk kan je die best een keer eten. Maar ook voor jezelf geldt: een paar keer per week is echt voldoende. Ik weet zeker dat veel kindjes gekruid eten (zoals curry of nasi / bami) lekker vinden.. Het heeft tenslotte lekker veel smaak om te ontdekken. Wij wisselden (en doen dat nog steeds) de Hollandse (saaie?) pot af met allerlei 'exotische' gerechten. Vanmiddag heeft het mannetje aardappelpuree met doperwten en schnitzel gegeten.. tja... en morgen? Lasagne à la mama (met lekker veel knoflook, een van de favorieten). Hij vindt het allemaal wel lekker maar italiaans (mijn specialiteit) en indiaas (curries) zijn een feestje!
Volgens mij kun je gerust varkensvlees geven, stukje hamlapje ofzo. Ik doe ook wel smeerworst op brood, dat is immers ook gemaakt van varkensvlees.