Sajoerboontjes, een boemboe van conimex, heerlijk! Die surinaamse bonen ga ik een keer proberen, klinkt erg lekker!
Doe ook wel eens oosterse roerbakgroentes wokken met een beetje oestersaus en dan pindasaus erbij, en dat met witte rijst jammie jammie....
boemboe boontje,, echt heerlijk.. je kan de kruiden kant en klaar kopen bij de supermarkt of zelf doen.. je doet het normaal met boontjes maar je kan er ook andere groentjes bij doen.. denk aan een klein oven gerecht voor bij de rijst is ook lekker. je kan zoveel doen niet normaal meer ihihi..
Of roerbakgroente in een pan, beetje water erbij, en een paar bouillonblokjes erbij, goed roeren en zachtjes laten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
@Mikki77; heb je ms. nog meer surinaams/hindoestaanse gerechten. Ik ben er dol op maar heb geen idee hoe dit zelf klaar te maken!!! Je bonengerecht lijkt me ook heerlijk, ga ik ws. deze week nog proberen! Ook nog een korte vraag over dit gerecht; je schrijft dat je er gehakt of gegrilde kip bij eet, doe je van de gehakt dan gewoon ballen maken????
Toen ik nog normaal kon eten aten wij elke week wel bonen met rijst. Witte bonen of bruine bonen. Of Zeeuwse rijsttafel.
ja maar die staan op de laptop. Zeeuwse rijsttafel: Ingrediënten van Zeeuwse rijsttafel 1 kilo kruimige aardappelen 1 pak rijst 1 blik kapucijners 1 blik bruine bonen 6 grote speklappen vleesjus voor 4 personen 0,5 kilo rugspekblokjes (kaantjes) 1 pot piccalilly 1 pot Amsterdamse uien 1 pot augurken 1 kilo grote uien sambal VOOR HET KRUIDEN VAN DE SPEKLAPPEN: mosterd, pesto, tijm, rozemarijn, kerrie DE BIJGERECHTEN DIE OP TAFEL KOMEN TE STAAN: gesnipperd uitje, piccalilly, Amsterdamse ui, sambal, augurk. Bereidingswijze van Zeeuwse rijsttafel Men begint met het uitbakken van de kaantjes tot deze uiteindelijk donkerbruin zijn. Deze kaantjes zet je gewoon op in een pan op een laag vuurtje. Het eindresultaat zal er na zo'n minuut of 15 zijn. Intussen beginnen we vast met het kruiden van het vlees (de speklappen) met mosterd, pesto, tijm, rozemarijn en kerrie. Daarna zetten we deze weer terug in de koelkast. Schil de aardappels. Bij het gebruik van verse bruine bonen/kapucijners moeten deze eerst 24 uur weken (1/3 deel bonen 2/3 deel water). Tevens worden ze in hetzelfde water afgekookt, anders worden de bonen niet gaar. Bij het gebruik van bruine bonen/kapucijners uit blik heb je hier geen last van en kun je deze gewoon in een pan alvast klaar zetten. Kook de aardappels en rijst op de gebruikelijke wijze. Koekenpan verhitten, boter toevoegen en laten smelten. Speklappen toevoegen en bakken, totdat deze mooi bruin zijn. Tevens zetten we de bonen en kapucijners op een laag vuurtje. (Verse bonen zet je gelijk op met de aardappels). Als de aardappels beginnen te koken, beginnen we ook met het afkoken van de rijst (Ongeveer 6 minuten, ligt aan de rijstsoort, kijk op het pakje van de rijst). Als de rijst en de aardappels gaar zijn, deze afgieten en warm houden op het gasfornuis. In de koekenpan van het vlees bakken we ook de halve uienringen. Je legt het vlees op een het bord en in het vet van de speklappen bakken we even snel de uien goudbruin aan met een beetje kerriepoeder. Vergeet hierbij niet een beetje jus op tafel te zetten. Deze kan 'kant en klaar' gekocht worden in een zakje. Nu alles tegelijk klaar is, kan de Zeeuwse rijsttafel worden opgediend.
wij eten vaak babi ketjap met gewoon wat wokgroenten en komkommer, of wokgroenten met rijst en kip en curry...
Rijst met Gado Gado ook altijd erg lekker Verder eten wij vaak sudanees. Ze maken vaak stoofpotjes voor bij de rijst. Bij voorbeeld met okra's. Je neemt een blijk okra's, blik tomatenblokje,ui en wat rundvlees,boullionblokje,laurierblad en kruidnagel. Rundvlees in kleine stukjes snijden en bakken met de gesnipperde ui. Dan de blik tomaat er door en de okra's boullionblokje erbij,laurierblad en kruidnagel. En dit een paar uur laten sudderen.
Oooohh wat staan er heerlijke gerechten tussen . Dank jullie wel ! Is er iemand bekent met de indiaase keuken ?
Okra's zijn groentes google er maar eens op Ik vind ze zelf lekker maar je moet ze wel even lekker mee laten sudderen in een stoofpotje.
Okra is een goede bron van vitamine A, B complex, C en E, ijzer en kalk. Het is vezelrijk, calorie-arm en vet-vrij. wauw!! Ik ga eens op zoek naar een toko in de stad. In dit gehucht hebben we er geen.
Wat ik er lekker bij vindt, zijn boontjes of snijbonen, met een rood uitje, teentje (of 2 knoflook ), tomaatje en een bouillon blokje.
Wat staan hier lekker recepten tussen zeg! (behalve van die bruine bonen, maar dat komt omdat ik geen bruine bonen lust) Maar die van Chantal en Nathalie, lekker! Meteen een vraagje: Hebben jullie een tip, hoe je een kleine rijst kan laten eten, ze moet het echt niet!