helemaal gevuld of bekleed? Of alleen het biscuit? het beste gewoon een dag van tevoren in de koelkast zetten, dan ontdooit hij wel goed. (niet in een zak ofzo hoor)
Ontdooien kan door 'm 24 uur van te voren in de koelkast te zetten en een paar uur voordat je 'm wilt eten uit de koelkast te halen, zodat de taart kan drogen Marsepein kun je gewoon in folie verpakt bewaren, hoeft niet ingevroren.
meiden ook ik kom hier met een vraag ik heb alles in huis.ik wil zaterdag een taart maken dus vanavond de "cake"de oven in en dan morgen de rest. maar nu het volgende wat is makelijker bekleden een vierkante vrom of een ronde. het moet een soort kadotje worden dus ik dacht een vierkante. maar het is mijn eerste dus het moet wel een beetje makelijk te doen zijn. @romaira, waar in arnhem zit die winkel? ben nu bij de hoop geweest (oud zevenaar).trouwens leuk he ik heb ook een hoop bij de kaufland vandaan ben je in kleve geweest?
een ronde vorm is makkelijker. mocht je een vierkant willen doen, dan moet je beginnen om de punten glad te strijken en daarna pas naar het midden te werken van elke kant.
oke. ik ga het uit proberen. en de fondant ik heb witte fondant en kleurstof wanneer kan ik dat het beste kleuren vanavond of morgen als ik hem ga bekleden. oja als ik hem morgen gevuld en bekleed heb moet hij koud staan maar kan dat wel met fondant?
Ja hoor Dat kan gewoon. Je hoeft hem niet in de koelkast te zetten, maar gewoon op een koele plek in huis. Kleuren van de fondant vind ik zelf prettig vlak voor gebruik, omdat de fondant dan direct lekker zacht en kneedbaar is enzo. Maar dat kan ook rustig eerder en bij bepaalde kleuren schijnt het handig te zijn om het even te laten liggen voor je gaat bekleden en decoreren, zodat de kleur even kan bezinken als het ware (ben het goede woord even kwijt).
hoeveel heb je trouwens nodig voor een kleine taart? heb een kilo mee genomen. de kleuren ben ik nog niet over uit haha
hoe groot is je taart? hier vind je de hoeveelheden marsepein/fondant dat je nodig hebt! Ik denk dat het erg leuk wordt Amfy! ik kleur vaak vooraf, maar dat is omdat ik vaak grote taarten maak en dus een hoop marsepein nodig heb en dan is het wel lekker omdat klaar te hebben liggen
Ja ben gister in kleve geweest weet jij of rewe ook vergelijk bare artikelen verkoopt ? dat zou nog dichterbij zijn De leukste benodigdheden voor taartdecoratie - TastyShop zit in arnhem zuid , volgens mij vlakbij kronenburg . Volgens mij moet je eerst online je artikelen bestellen en dan bij betaling kiezen op ophalen en dan kan je in de winkel pinnen ( niet contant) als je het gaat ophalen . Heb je ook de kleurstof van kaufland? moet je best wel veel van gebruiken om een mooie kleur te krijgen niet dat dat erg is maar dan weet je dat ik heb trouwens vanmiddag bij jamin "zilveren" cola bolletjes gekocht als afwerking rond om de taart , stuk voordeliger als decoratieparels
ja de rewe zou helemaal dichtbij zijn. ik heb er eigenlijk nooit op gelet of ze daar van die dingen hebben. zit echt te denken ze hebben daar wel het een en en ander maar wat zou ik zo niet weten. ben er ook al achter dat je er veeel van nodig hebt heb me net een ongeluk gekneed aan de fondant om hem een beetje op kleur te krijgen. goed idee van de pareltjes! vind sowieso sommige dingen echt duur. ik ga van de week nog naar rees (real) kijken wat ze daar hebben aan bak spullen. die link die je me gaf vind ik vrij prijzig of ligt dat aan mij? heb bij de molen 6,50 betaald voor een kilo fondant van bakels
even wat anders als je de taart bekleed hebt hoelang is hij dan nog houdbaar? ik wil hem namelijk zaterdag geven en dan zal die zondag op gegeten worden
ik dacht dat het nog wel mee viel want ik heb gister 6,75 betaald voor een kilo marsepein . Ik ben nog nooit in rees geweest wil je een taart maken voor je kleintje zijn verjaardag ? ik ga morgen een oefen exemplaar maken en dan de dag ervoor de echt taarten samen met een vriend van ons die is banketbakker geweest ik denk dat ik voortaan gekleurde marsepein koop scheelt veeeel werk hahaha moet alleen bij een andere site denk ik want deze hier in arnhem heeft alleen maar kleine stukjes ......als ik 2 kleine stukjes neem dan heb ik weer net een klein stukje over hmmm nog maar eens over denken
Gekleurde marsepein is een stuk duurder als hè er steeds veel van nodig hebt en zoveel werk is kleuren toch niet?
ja tis wel duurder ja , maar dacht ach voor zijn verjaardagstaart gebruik jij die kleur-gel ? vind die bleu icing wel een mooie kleur .....
Ja voor een enkele taart af en toe maar ik bestel het met 10 kg tegelijk ongekleurd hihi. Dus dan wordt het duur hihi Ik heb verschillende merken jleurgels. Wilton, americolor, sugarflair...
ja voor fynn zijn verjaardag wil ik ook nog een taart maken maar ik heb nu de kans om te oefenen ik vond het kleuren ook echt een k-klus dus ik haal ook gewoon gekleurde. anders toch maar eens bestellen ik vond dat ze bij de molen ook erg veel leuke spullen hadden.ging er heen voor brood mix kom met 25 euro aan spullen thuis voor een taart! ik doe trouwens gewoon een botercreme ertussen met een likje vanille en een jam (maar welke is de vraag)
Aardbei is mijn favo of lemoncurd!!!! Nee maakt niet veel uit maar fondant is wit van zichzelf en krijgt zachtere kleuren en marsepein gelig van oorsprong.