De knoflook en verse koriander kun je er gewoon in laten hoor. Hij vindt het vast heel lekker! Misschien een beetje minder dan je normaal zou doen maar laat ze er maar aan wennen. Mijn zoontje is dol op knoflook. @Jessmin: yep. Brie van Le President in een bakje (niet zo'n mooi vierkant kuipje maar wel in een mooi bakje) Wij kopen het bij de AH
Zogelukkig, graag gedaan Is een recept uit een boek maar heb hem wel wat aangepast oftewel wat dingen weggelaten wat ik er niet bij vind passen hihi. Je kunt ook verse peterselie gebruiken ipv koriander maar met 8 en half maand mag je kindje wel verse kruiden tenzij je zoontje dat nog niet gewent is hihi Yessmin. Vegetarische filet kun je vinden bij voorverpakte broodbelg en bij de kazen en blikcroissiant. Moet wel zeggen dat de vegetarische variant wat meer brokkelig is maar dat zal je dochtertje niet merken. Cygnet2 Mijn dochter is ook zo gek op knoflook en kan dol worden van gamba's in knoflook-olie gebakken En knoflook is super gezond toch? (met mate)
hier is ze ook het gelukkigst met alleen boter sosm smeerkaas, zelden leverpastei en een enkele keer paar korrels hagelslag maar ook dat is zelden en niet smeerbaar!
'pizzaboterham' tomatenpuree, kaas, en wat dunne plakjes tomaat, eventueel oregano en peper. dat onder de grill! jammie!!
tahin heb je ook bij een grotere supermarkt of turkse winkel. kun je ook hommous mee maken, kikkerwten (uit blik) met citroensap, olijfolie en eetlepel tahin pureren. Wat koriander erbij en peper voor de smaak! heerlijk op brood!
Suiker wordt ook gemaakt van de natuurlijke suikers uit het sap van suikerbieten of suikerriet. Ook heel natuurlijk. En ook helemaal niet erg als je het met mate eet
Hier vonden ze de eerste maanden brood met alleen boter eigenlijk het lekkerste. Daarnaast: -kruidenboter (vooral met knoflook) -zelfgemaakt eiersmeersel -gebakken en geprakte banaan -boter met geraspte kaas erdoor of nog lekkerder, zwitserse poederkaas (is wel zout, kreeg ze niet vaak, maar het is nog steeds haar lievelingsbeleg) -kwark met verse kruiden -zelfgemaakte fruitgelei (maak ik soms in kleine porties in de magnetron, lekker fruitsap met wat geleersuiker) -lemon curd -tartex -vegemite
Oh, dat klopt helemaal dat witte geraffineerde suiker ergens de suikerbiet of het suikerriet als oorsprong heeft, maar: als je weet hoe witte geraffineerde suiker gemaakt is, dan zal je erkennen dat daar nog weinig natuurlijks aan is! Het is zwaar bewerkt en alle voedingsstoffen zijn eruit gehaald, wat over blijft is een zoetstof en loze calorieen. Hier staat hoe suiker wordt gemaakt en zoals je kan lezen is het eindproduct verre van natuurlijk en miz zeker verre van gezond ("natuurlijk" wordt vaak beschouwd als gezond). Geraffineerde suiker | SuikerWijzer
Tartex is een vegetarisch smeersel dat eruit ziet als pate, te koop bij bio-winkels. Mijn zoontje vond het niet lekker en ging er enorm van winden.
Smeerkaas en smeerleverworst mogen baby's en dreumessen niet hebben. Ook de kdv's geven dit inmiddels niet meer. Er zitten nl. heel veel zouten en afvalstoffen in. Om het lijstje verder aan te vullen; de natriumarme pindakaas van AH huismerk.
als het aan mijn zoon ligt eet hij alleen maar marmite. maar omdat er zoveel zout in zit mag hij maar een boterham per dag ermee... zoet beleg komt er bij hem echt niet in!
Ik citeer deze site even: "Ongeraffineerde suiker bevat allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om suiker goed te verteren. Al deze goede stoffen worden tijdens het raffineren uit de suiker gehaald, waardoor je lichaam ze uit zn eigen reserves moet halen. Die stoffen had je lichaam eigenlijk opgeslagen voor onder meer een goed werkend immuunsysteem. Door het eten van geraffineerde suiker moet je lichaam die stoffen echter gebruiken voor het verwerken van de suiker. Hierdoor kan je immuunsysteem verzwakt raken. Bovendien brengt de onttrekking van deze stoffen uit het lichaam allerlei andere processen in je lichaam door de war, zoals de hormoonhuishouding." Voor de cariesbacteriën in je mond, en voor de meeste processen in je lichaam (verbranding, vetopslag, insulineaanmaak) maakt het geen biet uit wat voor suiker je neemt. Een cariesbacterie vindt vruchtensuiker net zo lekker als geraffineerde suiker hoor, maakt er even handig zuur van dat gaatjes in je glazuur etst, en zelf word je er ook even dik van. Ik kom regelmatig in streken waar suikerriet groeit. Kinderen krijgen (of pakken) dat als snack tussendoor. Die kinderen krijgen suiker dus in z'n natuurlijkste vorm binnen, MET alle vezels, mineralen, enzymen en vitaminen. De meeste kinderen hebben al heel jong geen voortanden meer... Heel veel van ons eten moet heel veel bewerkingen ondergaan voor we het eten. Je moet heel wat uitvoeren met een natuurlijke graankorrel voor het een boterham is. Je moet ook heel wat doen met melk voor het kaas is, vooral als je brie of gorgonzola wilt. Feit is dat gewoon suiker al een aantal eeuwen in ons eetpatroon een plaats heeft. Er is niets mis met gewone geraffineerde suiker. Er is WEL iets mis met TEVEEL suiker. Maar dat geldt voor alles waar je TEVEEL voor zet. Iemand anders heeft hier ook al een paar keer het voorbeeld van een gewone sinaasappel aangehaald. Als je leest wat daar allemaal inzit dan zou je het ook niet meer eten. Of anders, kijk eens hier voor een andere zeer gevaarlijke stof: Dihydrogen Monoxide Research Division - dihydrogen monoxide info
Niet overdrijven.. Ze mogen het best maar 2-3 x in de week. Een kdv weet niet wat een kind thuis eet en dus geven ze het niet meer... Ze mogen het dus wel maar beperkt (en dat geldt voor een ongelofelijke hoeveelheid producten)
@Dirksmama: ik ben geen fan van geraffineerde witte suiker. Ik eet het niet en heb het niet in huis (en ook geen kunstmatige zoetstoffen overigens). Ik zal er niet aan ontkomen om wel andere suikers binnen te krijgen; ik eet volkorenbrood en volkorenpasta en aardappelen en groente en fruit en ik drink melk, maar IK PERSOONLIJK vind dat heel wat anders dan de geraffineerde witte suiker die aan levensmiddelen wordt toegevoegd om te zoeten. Ik weet dat je ook caries kan krijgen van onbewerkte natuurlijke suikers als bijv. glucose, fructose en lactose. Het is ondoenlijk om die uit je dieet te schrappen. Maar je kan wel voor een goede mondhygiene zorgen van jongs af aan. Hopelijk krijgt mijn zoontje net zo'n sterk gebit als zijn papa en mama. Die hebben geen gevulde gaatjes. Wij poetsen sinds het doorkomen van zijn eerste tandje. En ik weet dat al ons eten bewerkt is, helaas wel; het liefst zou ik zelfvoorzienend zijn. Maar ik zorg er wel voor dat ik zo min mogelijk bewerkt voedsel eet, zonder kunstmatige toevoegingen, dat zo dicht mogelijk bij de natuur staat.
Probleem is volgens mij vooral dat hedendaags eten TEVEEL suiker bevat. Ik denk dat de zoete smaak die al van jongsafaan aangeleerd wordt funester is voor de gezondheid dan geraffineerde suiker. En dat zoete begint al in de babypotjes, die bevatten geconcentreerd appelsap. Een volledig overbodige toevoeging, die wel de aanzet geeft voor zoet-afhankelijkheid. Ik zie dus persoonlijk geen verschil tussen suiker, appelmost, druivenmost of dadelstroop bijvoorbeeld. De uitwerking op de smaakbeleving, je metabolisme en je tanden is hetzelfde. Ik bak meestal mijn eigen brood. Daar gaat meestal een lepel suiker of honing door. Het lukt dan beter, met onvoldoende suiker in het deeg rijst het gist niet voldoende.
Suf, mijn cb geeft nog steeds formulieren voor bijvoeding weg waarop wél nog smeerkaas en leverworst staat...
Ja dat las ik idd, maar iemand zei ook dat cb's het niet meer mogen adviseren... (Of zou ik dat niet goed gelezen hebben?)