jaaaa hahahah zie je het al voor je de smeerboel ? hahaha maaaaar mss heb ik wel een idee .......... die cake mix ( glutenvrij) is teveel voor 1 boltaartje als ik nou dat bol taartje al bak morgen en met de rest van het beslag muffins maak en die dan op verschillende manieren bekleed dan kan ik er zo achter komen wat hij aantrekkelijk vind , toch ?
@ Romaira, onze dochter houdt ook niet zo van de marsepeun, maar de cake met vulling die eet ze wel lekker op! Had een vulling met kersen/kwark en slagroom en een keer met mandarijntjes en vanilleroom en jam. Misschien eet je kleine wel de binnenkant, en dan kun je hem toch ook nog iets anders gevenw at hij lekker vindt? Lange vinger, likkoekje, soepstengel etc. meiden nog een vraag, ik wil voor a.s. weekeind een taart maken met mtobleronemousse. En denk dan aan tweede laag met jam en slagroom, of banaan en room? Iemand ideetjes? Wil dus iig iets emt chocolade, want girlsparty hahaha!
@romaira: ja dat kan. @sas: chocola en aardbeienjam, of banaan past er heel goed bij. hier vind je een lijst van vullingen die goed bij elkaar passen ik gebruik hem heel veel!
ja handig is die he! nou ik ben alweer bezig met m'n volgende project: Dora heb net Dora gepuzzeld en ga straks/morgen verder aan haar andere mede figuurtjes. Dat wordt echt priegelen
Hey, ja die lijst is fijn he! Ik ga denk ik voor tobleronemousse en banaan mmmmm! Groetjes, Sas Ff proberen foto op te laden!
oh dat lijkt me machtig ( kennen jullie dat woord ? ) ik heb net de gluten vrije cake gebakken ( 1 klein bolvormpje voor rayn en 7 muffins ) maar eerlijk gezegd is het best goed te eten hoor ! dacht dat het vies zou zijn maar dat is het zeker niet . off topic rayn heeft vanmorgen de biopsie gehad en is heel flink geweest , de arts die het deed is kinderarts en gespecialiseerd in coeliakie en hij adviseerde och direct met glutenvrij te beginnen , zegt eingelijk al genoeg he .
Als ik iemand kan helpen met tips, of bakken.... Samen met een vriendin bakken we al geruime tijd taarten. Kijk eens op onze site TaartMutsen We hebben nu een opdracht voor een prinsessentaart. Nog nooit gedaan dus ben benieuwd hoe deze zal worden. Als er iemand tips heeft.... Groetjes
Ja ben bang van wel. Wel knap dat hij zo flink is geweest. Maar goed nu kun je er in ieder geval iets aan doen,toch? En Rayn: lekker smullen van je taartjes!!
wat knap van Rayn zeg! en fijn dat het glutenvrije eetbaar is hihi! kan je lekker gaan experimenteren!
Hallo Boets, Ik ben wensje..en ben heel erg onder de indruk van jullie taarten Sinds kort..wil ik heel graag taarten leren maken. En dan met name marzepijnen taarten met slagroom creme vulling..soort van wat jij op je website hebt als voorbeeld. Ik ben echt benieuwd hoe jullie dat doen...ik vind vooral die koeievlekken taart en die met een strik heel leuk. Ik vroeg me af..sinds je het zo lief aanbiedt. Kun jij me een recept geven (basisrecept) zodat ik ieder geval een taart zonder enig poes pas kan leren maken. Met poes pas bedoel ik zonder decoratie...dus alleen zo'n roze taart met creme vulling. Ik zit namelijk in de mm ivf/icsi....ik heb echt afleiding nodig...en dit trekt al langere tijd mijn aandacht. Ik sta namelijk graag in de keuken. Ik hoor het wel van je...ook ben ik benieuwd of jullie ook al workshops geven...zonniet is het misschien een idee!!!! Jullie taarten zien er echt heel leuk en schattig uit. Groetjes Wensje
@wensje: www.deleukstetaarten.nl ik gebruik zelf voor biscuit en botercreme de mixen van de webshop daar maar als je dat niet wilt: biscuit zelf maken: De Leukste Taarten Maak Je Zelf! - Basisbiscuit botercreme: De Leukste Taarten Maak Je Zelf! - Botercrème extra deze zijn beiden zonder de mix. Marsepein e.d. kan je via die webshop bestellen.
@Romaira: wat fijn dat ie zo flink was! En goed dat dat spul goed te eten is, want ik ga er van de week ook mee bakken (Niet vanwege dat het glutenvrij is, maar er zit ook geen koemelk in...) @Wensje: met de mixen is het echt heel erg gemakkelijk om taart te maken, dus lekker bestellen en uitproberen, zou ik zeggen @Boets: ga zo je site ff bekijken
@ wensje, het is niet moeilijk site staat al hierboven! @ Boets, heb de site bekeken. Hoe lang bakken jullie nu?
klopt ja dat er ook geen melk in zit , was mij ook al opgevallen dat veel producten die glutenvrij zijn ook melkvrij zijn opzich wel mooi want door dat rayn glutenallergie heeft is zijn darm beschadigd en reageerd hij dus ook heftig op lactose , dus even wat minder is opzich niet heel erg
Hier hadden we het omgekeerde toen: Thirza reageerde behalve op koemelk ook op gluten en ei en soja. Gluten ging als eerste weer goed, daarna soja en ei (zij het in kleine hoeveelheden). Ik eet nu zelf sinds kort pas weer ei en soja in normale hoeveelheden, (en zo he, wat is dat dan lekker, een uitsmijter ).
ja dat zal wel ik heb geen inspiratie. moet nog wat plaatjes puzzelen (dora) maar heb geen zin. Ga morgen wel weer aan de slag. Gelukkig heb ik hem al uitgetekend want zou nu niet kunnen bedenken wat ik ermee zou willen. stom he!