Hoi Jessmin, Natuurwinkels en biologische winkels/reformzaken verkopen echte chocoladepasta zonder suiker en kunstmatige zoetstoffen, maar gezoet met honing of maisstroop. Chocoreale > Merken > Merken en Producten — Natudis B.V. Je kan ook op verkooppunten klikken.
Ja, het bevat natuurlijke suikers als glucose of fructose, maar geen geraffineerde witte suiker, dat in de volksmond "suiker" genoemd wordt. Vandaar dat ik schreef: "zonder suiker". Je kan ook zelf chocoladepasta maken van gesmolten chocola zonder suiker (min. 70%), een kopje room en wat stroop of honing. Gewoon inkoken tot de gewenste dikte. Heel lekker als je er ook nog vanille en een kopje sterke espresso door doet. Ik kwam hier ooit achter toen ik chocoladesaus maakte dat ik te lang liet doorkoken. Heel geslaagd voor volwassenen, niet voor kleine kindjes!
De gewone witte suiker uit de winkel is glucose. Verder is er tussen de verschillende suikersoorten misschien wel wat verschil in opnamesnelheid (fructose wordt heel snel opgenomen bijvoorbeeld, denk aan druivesuiker) maar weinig verschil in voedingswaarde. Suiker is suiker in welke vorm het ook komt.
Wat ik me dan afvraag he (niet om je aan te vallen, maar ik vraag het me gewoon af). Eet je dit zelf ook op je brood of zit jij er naast een boterham met pasta of pindakaas te eten. Ik moet er zelf namelijk niet aan denken om avocado of la vache qui rit op mijn brood te hebben , maar goed smaken verschillen. Ben er zelf ook niet zo mee bezig. Mijn zoontje eet gewoon wat ik ook op mijn brood heb. Soms is dat iets magers en soms wat "ongezonder". Ik denk dat afwisseling beter is als alleen maar magere dingen.
Er zit geen aspartaam in de chocopasta zonder suiker van de C1000, daar ben ik erg alert op namelijk!
Ja idd, lijkt me dat er wel iets in zit, maar ben wel beniewd. Heb al op de site van c1000 gekeken, maar kan geen chocopasta zonder suiker vinden, en tja zag dat het sowieso niet op schoot want daar kan je geen ingredienten zien... Dus als degene van de c1000 pasta zou willen kijken ! Dan is het namelijk misschien voor ons ook wel de moeite waard om een c1000 op te gaan zoeken, kunnen ze hier ook lekker chocopasta eten (en ik bedoel dus wat vaker dan 1x per maand ofzo).
Er is wel degelijk verschil,tussen de diverse suikers; de een levert meer kcal en koolhydraten en minder vitamines en mineralen dan de ander. "Gewone witte suiker" bevat een kwart meer kcal dan bijv. honing. Het bestaat slechts uit snelle koolhydraten, honing bevat nog vitamines, mineralen en vezels en enzymen. Glucose of druivensuiker of dextrose wordt snel in het bloed opgenomen, het heeft een hoge glycemische waarde (100). (Druivensuiker is trouwens ook geraffineerd). Fructose of vruchtensuiker heeft juist een lage glycemische waarde (20).
De meeste keren eet ik inderdaad ook de kipfilet etc mee. Behalve de avocado (die vind ik alleen lekker in salades). Ik pak ook wel eens salami of cervelaat terwijl Kyra dat niet krijgt en ook wel eens pindakaas. Dat laatste mag Kyra in principe ook met mate van mij, maar ze lust het niet graag. En ook regelmatig eet ik kakelvers brood zonder beleg omdat ik dat erg lekker vind terwijl Kyra bijna altijd een belegde boterham krijgt. Als ze een stuk(je) ouder is zal ze wel een stuk meer mogen, maar nu mist ze er niets aan.
Waarom mogen kindje geen boterham met pasta?? Ik doe het wel hoor!! En ken er nog veel meer die het ook doen.. Wat is de reden.?
Als jij wil dat jouw kind chocoladepasta eet, dan mag dat uiteraard. Ik wil echt niet dat mijn kinderen vaak chocolade pasta eten, 1x per maand die zoetigheid vinden wij meer dan genoeg. Overigens met 7 maanden en dan al chocoladepasta vind ik al helemaal jong. Maar oke, ieder zijn/haar keuzes he ! Hier krijgen ze overigens ook geen hagelslag bijv, alleen heeeeel af en toe, verder houden wij het hier gewoon bij gezonde dingen (en ja mama eet dat ook...en geen chocpasta, hagelslag, pindakaas, salami, etc.).
Waarom het is? Had ik verteld toch? Omdat wij niet willen dat onze kindjes zoveel zoetigheid en suiker binnen krijgen. Wij willen liever dat ze gezonde dingen eten en die geven we ze dus ook met heel af en toe een keer een uitzondering meestal 1x per 2 weken. Dat jij heel veel suiker en zoetigheid eet en het ook aan je zoontje geeft, dat mag jij weten !
Kwestie van keuzes die je als ouders maakt m.b.t. voeding. Wat gezond is en wat niet, wat luxe is en wat niet en wat extra is en wat niet. Daar mag iedereen zijn eigen opvattingen over hebben. Chocopasta kregen ze toen ze nog geen 2 jaar waren niet, omdat het nogal allergeen is (bevat vaak noten en koemelk), en de kans dat dat niet goed zou vallen was me te groot. Hier mag het nu wel, maar zeker niet dagelijks. Het moet wel een feest blijven.