Ik heb vanmorgen Kipfilet uit de diepvries gehaald maar vraaag me nu toch af wat ik er mee moet maken, we eten normaal altijd chicken 2 night, maar wil een keer iets anders.
Kipfilet in stukjes/blokjes snijden, lekker (op eigen smaak) kruiden en even in laten trekken. Als je hebt en wilt, kun je er champignons/paprika en ui snijden. Daarna de kip goudbruin bakken en dan de groente erbij en lekker laten bakken. De groente hoeft niet, maar is wel lekker.
'Koken' in een pan met veel ketjap (de zoete) en wat water, tot er een flinke bodem in de pan staat. Evt. een teentje knoflook erbij. Wel regelmatig keren. Heeeerlijk!!!!
Kip shoarma maken! -kip in dunne reepjes snijden -kruiden met shoarmakruiden -bakken -pitabroodjes in de oven -lekker met sla, ui, paprika samen in een broodje -wat gebakken aardappels erbij en smullen maar!!!
Wat ook lekker is met kip is wokken. Kip snijden en in de wok in een beetje olie, een scheutje ketjap en een theelepel (of minder) sambal aanbakken. Dan verschillende groenten erbij wokken (zak wokgroente). Kastanjachampignons grof snijden en erbij wokken. Daarna woksaus toevoegen. Er zijn verschillende smaken. Je kunt er rijst bij eten, maar wij eten er altijd gebaken aardappeltjes bij. Wat ook lekker is, is maaltijdsalde met kip. Ook dan bak ik de kip in een beetje olie gemoengd met ketjap. Sla, paprika, uitje, gebakken champignons, uitgebakken spekjes, geraspte kaas, gekookte pasta naar keuze. Kip erbij. Erg lekker met balsimicodressing, maar ook lekker met een sojasaus.
Wat ook lekker is is Brocoli kip schotel Je kruid dan de kip naar smaak, bakt ze in de pan goudbruin, gooi dit in een ovenschaal, kook de brocoli eventjes en leg deze dan boven op de kip in de ovenschaal, meng een potje creme fraishe met een blikje kippen ragout, als dit goed gemengd is verdeel je dit over je ovenschaal en als alles is verdeeld dan strooi je er nog wat geraspte kaas overheen en doe je hem in de oven tot de kaas goudbruin is .. Ik verwarm de oven meestal op 200graden en kijk dan af en toe of de kaas al bruin is, geen idee hoe lang het er in moet want ik doe hier alles op gevoel
He Chantal, jij bent er ook altijd bij als het om eten gaat he!?!?! (chocotaart?!?!?!) Mmmmmm....Jammie!!!
Ik vind kipfilet in bladerdeeg heerlijk! Je hebt nodig: Bladerdeeg boursin kleine stukjes kip Op het bladerdeeg smeer je wat boursin dan doe je op het midden van de bladerdeeg wat kleine stukjes kip in en dan vouw je het dicht en dan in de oven. Aardappelschijfjes en sla erbij en het is helemaal af Dit kun je ipv met kip ook met gehakt doen. hmmmm krijg er al helemaal zin in
hahahah waarom denk ie dat ik 120 kilo weeg hahahah ben een echte liefhebber van eten, ben ook een echte keuken muts
- Kipfilet - mozarella - katenspek (kan ook met parmaham) - oregano Kipfilet open snijden via de zijkant over de lengte. Plakjes mozarella erin leggen, wat oregano over de kaas en weer dicht vouwen. Samenbinden met ongeveer 2 a 3 plakjes katenspek per kipfilet. Bakken in een pannetje tot de kip gaar is. Jammie!
HMMM ik heb toevallig ook kipfilet eruit gelegd vanochtend en wist ook niet wat ik ermee ging maken. Had nl geen zin in kip hawaii. (daar had ik het voor gekocht) Maar heb ook nog een verse brocolli liggen dus ga dat recept van hierboven eens proberen! Klinkt iig errrrug lekker...!
Op deze pagina alles wat met ajam begint.....yum yum Tante Lenny's Indonesisch kookhoekje: Vlees recepten.Selamat datang!
Haha, nou, ik doe met je mee hoor!!! Ben altijd wel te porren voor een lekker hapje. Heb weer zat ideeen opgedaan!!!
in de allerhande van deze maand staat een recept van kip in bladerdeeg. zag er echt heerlijk uit. heb m zelf alleen nog niet geprobeerd, ben m kwijt :S
Kip is ook lekker met italiaanse ham eromheen en dan een lekker champignonsaus erbij! Of Pilaf: Kip met peper en zout kruiden, aanbakken, champignons en parika erbij bakken. Dan een blikje tomatenpuree, knoflook, scheutje ketjap en beetje sambal erbij. Dan het sap van een blik perzikken erbij doen. Dit ongeveer 20 minuten zacht laten koken. Perzikken in stukjes snijden en erbij doen, en ik vind zelf een klein uitgelekt blikje mandarijntjes erbij ook heerlijk!
oeh pilaf! hoe kon ik dat vergeten.. is mijn lievelingseten! *snel maar even langs oma gaan, die maakt dat altijd voor me *
KIPNUGGETS MC MAMA Je snijd 3 kipfiletjes in repen/stukken en doet deze in een zak of tupperware bak met yoghurt marineren. Minimaal twee uur, maar het is echt het lekkerst als je het 's ochtends al doet en het de hele dag erin laat staan. Je neemt 2 pakjes tucjes en verkruimeld deze in een theedoek (lekker met de deegroller op rammen ) Ik neem altijd de soort met zout en peper, maar je hebt verschillend gekruide varianten bij de tucjes zitten. Je neemt de stukjes uit de bak en paneert deze met aanhangende yoghurt in de 'tucjeskruim'! (beetje er doorheen rollen, aandrukken en bestrooien) en dan leg je ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. * 20 minuten op 200 graden moet genoeg zijn! Je kunt ze trouwens goed invriezen, wat je teveel hebt voorbereid doe je dan ongebakken in de vriezer. Volgende keer bakken doe je ze dan bevroren in de oven en bak je iets langer (5 minuten ofzo)
Owww jaaa....Esther.....dit lijkt me echt een wereldrecept!!!! Gaan we zeker proberen!!!!!! (lijkt me trouwens ook echt iets voor de kids!) Wat geweldig toch dit forum!!!
Ik heb hem zelf ook gepikt van een ander forum en daar waren alle moeders razend enthousiast!! Ik vond hem zelf wat smaakloos en heb er wel extra kruiden ingedaan maar goed dit is wel het orginele recept!Mochtje nog meer lekkere recëpten willen hebben dan wil ik je wel de link geven.
deze is hier erg populair.Je kan het makkelijk van te voren maken en als als je gaat eten in de oven zetten mmmmmmmmmmmm. kip in de hoed 1 pakje bladerdeeg 1 pot kersen zonder pit 350 gr 6 bolletjes gember (pot) 400 gr kipfilet zout en peper 50 gr boter 1 teentje knoflook 2 zakjes kerriesaus knorr 1 theelepel sambal 1 bekertje creme fraiche 200 ml. 2 eetl. paneermeel 50 gr geraspte belegen kaas 2 eetl. melk boter om in te vetten bloem om aanrecht mee te bestuiven oven voorverwarmen op 200 graden gasoven stand 4 bladerdeeg ontdooien kersen in zeef laten uitlekken gember fijnhakken kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper in hapjespan boter verhitten en kip rondom bruin bakken knoflook fijnpersen en even meebakken. kerriesaus poeder er over strooien. gember sambal kersen en creme fraiche erdoor scheppen en 2 min. laten pruttelen vorm invetten. aanrecht bestuiven met bloem 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lapap van ca. 28 cm. vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. paneermeel erop strooien kipmengsel over bodem verdelen kaas erover strooien rest van plakejes bladerdeeg uitrollen tot ronde lap iets groter dan de vorm op vulling leggen en rand dicht drukken bovenkant bestrijken met melk hartige taart een richel onder midden van de oven in ca. 30 a 40 min. goudbruin en gaar bakken smakelijkl eten