Natuurlijk worden er bij standaard operaties kostenramingen gemaakt die (als er geen hele gekke dingen gebeuren) niet veel kunnen afwijken van de geschatte kosten. Maar op het moment dat er een complicatie optreedt (bijv. een dier dat tijdens de ok een ademdepressie krijgt, of een dier waarbij er in de buik verklevingen worden aangetroffen waardoor de sterilisatie langer duurt dan een standaard sterilisatie, dan is het toch logisch dat je als praktijk de daardoor gemaakt extra kosten in rekening brengt? Het is toch niet de schiuld van de dierenarts dat dat gebeurt? En het heet niet voor niets een kostenraming, het is wat anders als je met een eigenaar een vaste prijs afspreekt. Ik ben zelf van mening dat als een dier komt te overlijden en het is niet verwijtbaar (en daar ga ik dan natuurlijk even van uit, ik mag aannemen dat ook bij jou in de praktijk correct gewerkt wordt!) wat is dan de reden dat je de reeds tot dat punt gemaakte kosten niet in rekening brengt? Daarmee wek je op zijn minst de suggestie dat er niet goed gehandeld is en nogmaals: je hebt toch als praktijk kosten gemaakt? Kijk, dat het enorm droevig is voor een eigenaar mag duidelijk zijn. Maar als dierenarts voel je je als zoiets gebeurd net zo goed beroerd maar daar staat toch ook geen geldbedrag tegenover? Als humaan een arts of specialist na vele onderzoeken en consulten er achter komt dat je een dodelijke ziekte hebt en hij dus niets meer voor je kan betekenen vraag je toch ook niet het geld van alle voorgaande verrichtingen terug? Het is verschrikkelijk, maar de kosten die zijn gemaakt moeten toch gewoon betaald worden?
ik heb een half jaar terug mijn hond moeten laten inslapen en betaalde er 120euro voor. Ze werd dan wel daar gehouden en bij een dieren crematorium collectief gecremeerd. En geloof me het is niet leuk om een hond te brengen je hart te breken en dan nog eens 120euro neer te tellen maja als ze bij ieder dier zeggen van laat maar zitten dat geld (voor het inslapen zelf) ... dat kan natuurlijk niet!
Nou we hebben Minet net in moeten laten slapen. Ze hebben vanochtend een bloedonderzoek gedaan en daaruit bleek dat z'n nieren dusdanig beschadigd waren dat er niks meer voor hem viel te doen. We hebben net met de kinderen afscheid genomen, en ik ben bij hem gebleven tot het over was.... Ben de hele dag al aan het huilen, ga hem zo verschrikkelijk missen!!! Rust zacht lief Minetje
He, bah, sterkte.... Dierenartsen duur? Ik weet er, helaas, alles van: mijn paard heeft ooit een operatie aan zijn hak nodig gehad, en daarna nog ene dure nabehandeling: 2500 euro, whoppaaaaah! Laatst een nare snee bij zijn oog (uiteraard op zondag, want dan is het fijn duurder om de d.arts te laten komen): 400 euro lichter. Onze hond heeft suikerziekte en een hormoonprobleem: daar gaat voor zo'n 150 euro per maand aan medicijnen in nu, en daar komen dan de bloedonderzoeken etc. nog bij. Tsja, pech kun je hebben. Maar ik ben wel blij met mijn beesten, en zorg er dus zo goed als ik kan voor. Daar hoort de dierenarts dus ook bij, indien nodig.
heb niet alle reacties gelezen, maar idd vind de dierenarts ook duur..... heb soms ook het idee dat het "verkopers" zijn ipv artsen...... Voorbeeld: mijn stafford had last van zn oor. vriend ging naar dierenarts.... Hij kreeg en middel voor zn oor, maar hij had ook huiduitslag.... (is een stafford jeugdkwaal had ik gelezen,) maar dierenarts zei dat dit door parasiet kon komen... dus kweekje afgenomen onder microscoop.... daar bleek niets uit.... MAAR het kon toch die parasiet zijn, dus toch ook maar antibiotica.... Waarom dan microscoop onderzoek?? als je toch die anti-biotica voorschrijft??? Verder kreeg hij ook nog eens het paardenmiddel prednislon... en 191 euro armer.... (was niet echt blij.... trouwens)
Bedankt voor jullie berichtjes. Wat mij betreft mag dit topic op slot. We gaan proberen het te verwerken dat Minet er echt niet meer is. Denk dat het nog niet helemaal tot me is doorgedrongen en dat de klap nog moet komen, maar ben er nu al helemaal kapot van! Iig bedankt voor jullie steun.
jeetje ik vind dat wel heel veel geld!.. Onze (ex) kater heeft ruim 2 jaar geleden een zelfde operatie ondergaan... Ik meen dan wij ongeveel 275 euro kwijt waren voor alles.... Nu nog steeds speciaal voer want zo gauw we daar mee stoppen heeft ie gelijk een ontsteking.... maar goed dat voer vind ik nog niet zo erg... ze eten daar toch minder van dan van het gewone voer... naja mijn verhaal heb je natuurlijk helemaal niets meer aan!... Dikke knuff en hopelijk heeft ie een mooi plekje in de poezenhemel!
Dank jullie wel, vind het lief dat jullie zo meeleven!! Krijg van veel mensen te horen die zelf geen huisdieren hebben, van ach dan koop je toch gewoon een nieuwe! Maar zo werkt het natuurlijk niet, je hecht je aan zo'n beestje en die kun je niet zomaar vervangen door een nieuwe, is geen zak aardappels ofzo!
zo een reacite is idd van veelal huidierloze mensen of mensen met weinig gevoel. Ik heb met het inslapen van mijn hond (half jaar terug) ook 3 dagen flink gehuild. En nu zo soms als ik inees weer zo een bui heb nog wel eens. Voor mij is het ook mee als een dier...het is een deel van mijn gezin, een stukje van mijn hart wat ik verlies.
Ja precies, zo voel ik het ook! Ik vind het echt verschrikkelijk moeilijk. Vanavond waren we ook even naar m'n schoonouders geweest want we zitten ook nog eens midden in het proces om een huis te kopen, en dan kom je thuis en dan zit alleen z'n zusje te wachten... Zit je op de bank, ligt er niemand bij je op schoot.. Pff heeft echt veel tijd nodig denk ik voor ik hier over heen ben. En z'n zusje is ook al zo van slag, is hem of aan het zoeken, of loopt ons achterna, maar ze is veel rustiger als normaal, heel zielig!
He wat rot ,heel veel sterkte!!!!! Snap je gevoel goed ,hier hebben we vorige week onze 15 jarige hond in moeten laten slapen
Ik heb een paar jaar geleden ook het broertje van mijn poesje verloren en ik mis hem nog steeds! Weet dus precies hoe jullie je voelen...Veel sterkte en gelukkig heeft Minet bij jullie een mooi leven vol liefde gehad!
Ben toch heel blij met deze reactie! Veel mensen denken nog steeds dat het liefdadigheidswerk is ofzo, maar zo werkt het niet. Wat denk je dat je kost als je een consult hebt voor de HA? Dat weet je niet, omdat het keurig voor je betaald wordt door de verzekering. Als meer mensen een dierenzorgverzekering zouden nemen, zou dit ook beter geregeld kunnen worden.
ik had hier pas een oorconsult...moest 51 euro afrekenen en uiteindelijk hebben ze nog niet eens het oor bekeken, nou dat vind ik toch eigenlijk wel een beetje te gek voor woorden. de eindafspraak hoefde ik niet te betalen, maar ze hadden voor dat geld toch wel uit kunnen leggen hoe ik de zalf in moest brengen en in het oor kunnen kijken....
Mee eens dat bij het consult (en dus inbegrepen in de kosten) een goed en volledig onderzoek hoort en een duidelijke uitleg m.b.t. de behandeling. Maar los daarvan: of je nu komt voor een oppervlakkige schram waar uiteindelijk niets aan hoeft te gebeuren, of een consult omdat je dier net is aangereden: de dierenarts heeft daar dezelfde tijd voor vrijgeboekt, dus zijn de kosten voor het consult hetzelfde. En vergelijkbaar: of je nu komt met een Deense dog van 80 kg of een konijntje van 1 kilo: de dierenarts is er nog steeds hetzelfde kwartier (of wat er dan ook ter plekke aan tijd voor een consult wordt uitgetrokken) aan kwijt, dus zijn de kosten voor het consult hetzelfde! Het is niet reeel om te verwachten dat alleen als het probleem heel ernstig blijkt de kosten hoger op mogen lopen en dat als het meevalt je voor een tientje klaar bent!