Recepten voor hartige taart/quiche

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    ik gooi ook zo de vulling in de vorm.. bak bladerdeeg niet voor, en het is eigenlijk altijd gaar..
     
  2. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    bladerdeeg is erg vet. is deeg voor hartige taart minder vet?? dan ga ik dat ook es testen
     
  3. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    mmm er komen lekkere recepten voorbij voor hartige taarten!

    Weet wat er vandaag op het menu staat! Moet alleen even kiezen welke, ze klinken allemaal er lekker.

    Meestal maken wij een preitaart die heb ik al voorbij zien komen ;)
     
  4. MissMom

    MissMom Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.346
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nog een preitaartje.

    Men neme:
    Prei
    gehakt
    Creme fraiche
    2 eieren.
    Bladerdeeg.

    Gehakt rullen, gesneden prei erdoor
    Uit laten lekken als het gaar is.
    Creme fraiche met de 2 eieren door elkaar roeren, wat peper en zout erdoor.
    Bodem bedekken met bladerdeeg, uitgelekte prei-gehakt prutje erop, creme fraiche erover en dit in de oven voor zo´n 20 minuten.

    Appelflappen idee kan ook, bladerdeeg omvouwen, prutje met wat creme fraiche erin dit in de oven.
     
  5. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hier een broccolitaart, kan zowel vegetarisch gemaakt worden als met gehakt.

    Ik koop altijd de standaard vulling van Koopmans plus de bladeren voor de springvorm.

    benodigd; Cashewnoten (gezouten), broccoli, camembert. Broccoli even koken en in de springvorm lekggen, cashewnoten erover en afmaken met camembert, vulling erover en in de oven (volgens verpakking voor het maken van hartige taart), gekat kun je rullen en er na de broccolli ook indoen.

    Is heerlijk! Hele familie vind hem heerlijk, hmmmmm....... ga hem denk ik ook maken vanavond :). (was inspiratieloos maar nu niet meer ;)). Is ook prima koud te eten trouwens.
     
  6. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ik heb hem ook in de oven staan! Ben benieuwd klinkt namelijk wel heel erg lekker!
     
  7. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Lovely, hoe is ie geworden????
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ms. gewoon eens proberen, en dan kies ik voor de kleinste roosjes:D
    Gek he, we lusten het allemaal niet....Maar ik een quiche vind ik het toch weer anders, daar komen de smaken anders naar voren....
    Anders geef ik het met bloemkool een kans....

    Dank je!
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Ik heb ooit eens de soorten bladerdeeg/deeg voor hartige taart bij de AH vergeleken. Toen bleek dat de AH eigen merk bladerdeeg het minste vet was (is geen roomboterbladerdeeg), dus die gebruik ik eigenlijk altijd...
     
  10. ingef

    ingef VIP lid

    30 aug 2009
    5.619
    1
    0
    NULL
    NULL
    ik heb ook nog een hele lekkere,

    nodig:
    -bladerdeeg (duh...;))
    -broccolie
    -cherry tomaatjes
    -gerookte zalm
    -brie

    taart opbouwen door bladerdeeg op de springvorm te vouwen, dan op de bodem de zalm, daarboven op de (iets voorgekookte broccolie), daarbovenop de tomaatjes en dan als topping de brie er overheen snipperen...heeeeerlijk, ga het morgen direct weer maken...;)
     
  11. wiebertje

    wiebertje Fanatiek lid

    2 feb 2009
    1.095
    0
    0
    o klinkt ook lekker:D wel wat voor dit weekend
     
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Echt heel lekker! Zeker voor herhaling vatbaar:D
     
  13. missgwen

    missgwen Bekend lid

    23 apr 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    ik/wij zijn gek op hartige taart
    en dit is 1 van de versie ik maak

    bladerdeeg
    1 pakje brie
    1 stukje verse geitenkaas met honing (bij de albert heijn, koop ik hem)
    150 gram cashewnoten in stukjes
    brocolli
    cremefrache erbij
    en ik hussel alles door elkaar heen
    kan ook nog met spekjes en of mozzerella erbij
    dan in taartvorm kaas erover en in de oven maar
    denk dat ik morgen een recept van jullie ga uitproberen
    ben gek op hartige taart
     

Deel Deze Pagina