De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maia

    Maia Niet meer actief

    ouwel = snoeppapier
    icing & frosty sheets = in principe het zelfde zo ongeveer, alleen de hardheid/dikte is iets anders.

    ja hoor, het is niet moeilijk op te sturen. dat is geen probleem.
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    OK, leuk... want met die printjes krijgt je taart wel net wat extra :) Ga eens zien of ik leuke ideeen krijg daarvoor :)

    Dan nog weer even een heel ander vraagje: waar halen jullie de barbies altijd voor de prinsessentaart? Ik kan alleen maar lang-benige barbies vinden en die zijn te hoog voor mijn tulband-vorm....
     
  3. Boets

    Boets Niet meer actief

    #323 Boets, 22 jan 2010
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 jan 2010
    @maia

    JA die taarten hebben we allemaal zelf gemaakt. We hebben nu 2 bestellingen. 1 voor lars de ijsbeer. We gaan een iglo maken en boetseren daar een ijsbeertje op. de andere is een prinsessentaart.
     
  4. Boets

    Boets Niet meer actief

    @ maia.

    Ik heb net je site bekeken. Wat een mooie taarten maak je zeg!!! Wij kunnen daar nog niet aan tippen hoor.
    Echt mooi. Van die printer had ik nog nooit gehoord. Geeft wel een mooi resultaat.
     
  5. Boets

    Boets Niet meer actief

    @rozemarijke

    Wij gaan ook een prinsessentaart bakken. We hebben de popjes bestel bij taartendecoratie.
    Taart en Decoratie, de webwinkel voor taart decoratie artikelen.
    Ze hebben met blond en donker haar en een donker popje.
    Je kunt dan gewoon een bolletje bakken en de pop erin prikken.
    Het enige wat je kunt doen als je met een tulband wilt werken is opvullen. Je bakt een extra taart en die leg je onder de tulband. Dan is het lengte probleem opgelost. Voor de ruimte bij het lijfje kun je opvullen met restjes van de extra taart.
    Veel succes. Ben benieuwd hoe hij zal worden bij je.
     
  6. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    OK, dat had ik idd ook al bedacht om maar te doen, heb namelijk wel alvast voor 2 eurootjes een leuke barbie gehaald bij Zeeman :)

    Nou, en dan nog ff m'n taartje van vandaag showen. Koemelkvrije chocoladecake dus, gevuld met after-eightvulling en afgesmeerd met pure chocopasta. Had een platte moeten worden, maar 't kwam nogal omhoog zetten, dus bijna een boltaartje :)
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Romaira: hoe was bij jou de glutenvrije cake? Ik had hier de indruk dat de chococake een beetje aan de droge kant was... :(
    Heb 'm daarom maar afgesmeerd met chocopasta, om een beetje te compenseren, hihi. Morgen proeven of dat gelukt is ;)
     
  8. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    vond dat wel mee vallen kan niet zeggen dat ik de cake droog vond . jammer zeg van de choco cake maar hij ziet er wel erg mooi uit hoor zal je vriendin blij mee zijn :D
     
  9. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    ik heb vandaag 2 biscuit's gebakken en morgen worden die af gewerkt :)
    nadeel is alleen dat we nog niet weten of rayn zijn verjaardag wel door kan gaan :( hij is zooooo ziek houd niets binnen geen eten geen drinken niets , wel een antibioticakuur gekregen vandaag hopelijk gaat dat morgen aan slaan zodat zondag gewoon door kan gaan (eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in )
     
  10. Maia

    Maia Niet meer actief

    @boets: dank je wel!
    Bak je al lang in opdracht?

    @Romaira: ach wat sneu! Beterschap, ik duim dat de ab snel aanslaat en jullie toch zijn verjaardag kunnen vieren!

    @Rozemarijke: lief geworden. Tip tegen bolling: taart omdraaien zodat de bolling de onderkant wordt. Dat zakt dan vanzelf in en heb je een mooie rechte taart. Of een broodplank oid een paar minuten op de bolling leggen.

    @droog chocobiscuit: de lagen even tremperen met suikerwater met evt een smaakje.

    Vandaag 2 biscuits gebakken voor mijn taart. Morgen vullen en bekleden en versieren.
     
  11. Maia

    Maia Niet meer actief

    @barbies: nog nooit een prinsessentaart gemaakt. Je kunt idd een pinpopje kopen of een barbie bij de action oid en de benen eraf slopen of barbie met been en al in de taart zetten.
     
  12. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Maia: hmm, dat omkeren ging bij deze taart niet werken: cake was te compact om in te zakken. Werkt bij biscuit idd wel, maar dit was toch echt vrij compacte cake, hahaha. Maar dat suikerwater is een goeie. Ik had idd vannacht al wel aan water gedacht, (jaja, waar je zoal aan ligt te denken als je 's nachts na het voeden weer even wakker ligt). Maar suikerwater is een veel handiger idee :)

    @Romaira: nou, ben benieuwd dan, misschien is het alleen de aanblik en valt de smaak mee :D We gaan het merken vanmiddag/vanavond.
    Hopelijk knapt Rayn op! Gaan jullie het anders verzetten, of laat je het sowieso doorgaan?
     
  13. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    O, de action.... DAAR heb ik nog niet gekeken! (Nou hebben we die hier niet in de buurt: dichtstbijzijnde is 8 km verderop). Maar zal eens even kijken als ik weer ga, ik vind het, zeker als verjaardagstaart voor een klein meisje, toch wel leuk om er een echte barbie in te stoppen, hebben ze ook nog wat aan als de taart op is :)
    Voor deze ga ik maar gewoon een ondertaartje met gat erin maken heb ik bedacht :) Even m'n vriendin tippen dat ze dan zelf echt helemaal geen taart meer hoeft te kopen, want dan heeft ze wel genoeg voor alle visite :D
     
  14. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    @rozemarijke
    we beslissen vanmiddag of we rayn zijn feestje door laten gaan of niet . Gister was hij echt te ziek om feest te vieren ........nu op dit moment is het een twijfel geval is wel een stuk opgeknapt ook geen koorts meer maar wel hangerig nog .

    @ bolvorm ...........
    moet je die warm uit de vorm halen soms ? ik heb hem laten afkoelen in de vorm maar krijg hem er niet uit grrrrrrrrrr wat nu
     
  15. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    @ Romaira, wat sneu dat je zoontje ziek is! Hoop dat het feestje door kan gaan! En over de bolvorm, ik haal m altijd warm er uit net als gewone cake en dan storten op een rooster. Je kunt oproberen als je m op zijn kop zet en dan tegen de vorm tikken, heen en weer schudden met rooster er onder? Gister ging het bij mij ook beetje lastig maar toen lukte het zo wel! Succes en beterschap hoor!

    nog vraag aan iedereen hier; kun je botercreme (boter, suiker en cacao had ik er door gedaan) invriezen?

    en nog een vraag, iemand een leuk idee voor een taart voor een man? (mijn man, dus geen blote borsten haha ; )

    groetjes!
     
  16. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Romaira: en als je heel voorzichtig met je vlakke hand op op de bodem van de biscuit wat aan het schuiven gaat, laat ie dan ook niet los? Misschien hier en daar even een klein stukje zijkant wat los proberen te krijgen en dan nog eens zo proberen?
    Nou, hopelijk knapt ie vandaag verder op, zou mooi zijn als ie even lekker bij gaat pitten vandaag dan! Slapen knappen ze vaak lekker van op :)

    @Sas: heeft je man bepaalde hoby's of interesses waar je wat mee zou kunnen? De mijne vindt Bert en Ernie bijvoorbeeld erg leuk, dus dat wil ik voor hem eens maken. En voor mijn zwager ga ik dus over 2 weken een taart met apple-logo maken. Dat soort dingen kun je wel op voortborduren toch?

    En volgens mij kun je botercreme wel invriezen.
     
  17. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    @ bolvorm
    ik heb het al voor elkaar gekregen , heb hem even warm laten worden in de oven ( 5 min ) en toen heel voorzichtig met een flexibele spatel er tussen , onbeschadigd kwam ie er uit :D scheelt weer

    @ rozemarijke
    hij doet niets anders dan slapen , voor het ziek worden zat ie net tussn 1 of 2 slaapjes in nu slaapt ie 4x op een dag en dan dik 1,5 uur soms 2,5 uur hahaha maar ja tis goed voor hem en zo kan ik ook ff door gaan hahaha
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nou, idd, geeft mooi even tijd om taarten te bakken en andere voorbereidingen te treffen ;)
     
  19. Maia

    Maia Niet meer actief

    botercreme kan je inderdaad invriezen!

    @Romaira: fijn dat je het uit de vorm hebt kunnen krijgen en hopelijk knapt hij nog goed op!
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Maia: ik heb al een idee voor iets van dat papier wat ik eens uit wil proberen :) Wil voor mezelf een keer een Rosina Wachtmeister-taart maken (duitse kunstenares) die dus veel doet met het verwerken van bladmuziek-papier in haar schilderijen. Kun jij voor mij eens zoiets uitprinten? (Uiteraard betaal ik je daarvoor dan).
     

Deel Deze Pagina